שתף קטע נבחר

 

גיוס מקורות בצללים: היחידה הסודית שחוקרת את קשרי טראמפ-רוסיה

גם במשרדי ה-FBI בוושינגטון יש סוכנים רבים שכלל לא יודעים מה באמת עושים אנשי המחלקה ללוחמת מודיעין. כ-20 סוכנים בלבד פועלים כעת כדי להשיג הוכחות אם אכן היה קשר ישיר בין בכירים רוסים לבין דונלד טראמפ ואנשיו במהלך קמפיין הבחירות: "הם מצטיינים בגיוס מקורות - ובשתיקה מול הקרובים להם ביותר"

 

המחלקה הסודית ב-FBI חוקרת את קשרי טראמפ ואנשיו עם בכירים רוסים (צילום: AP, shutterstock) (צילום: AP, shutterstock)
המחלקה הסודית ב-FBI חוקרת את קשרי טראמפ ואנשיו עם בכירים רוסים(צילום: AP, shutterstock)

"הם שומרים את הדברים צמוד מאוד לליבם ולא חושפים דבר". כך תיאר סוכן ותיק של הבולשת הפדרלית (FBI) את המחלקה ללוחמת מודיעין במשרדי הבולשת בוושינגטון. על המחלקה הסודית שפועלת מתחת לרדאר הוטלו שתי חקירות קריטיות שהעולם כולו מחכה לראות מה יעלה בגורלן.

 

הראשונה היא בחינת הקשרים שקיימו אנשיו של הנשיא האמריקני דונלד טראמפ והוא עצמו עם בכירים רוסים במהלך קמפיין הבחירות לנשיאות בשנה שעברה, קשרים שהובילו להתפטרותו או פיטוריו של היועץ לביטחון לאומי מייקל פלין.

 

החקירה השנייה שרק השבוע הגיעו למשרדי המחלקה הסודית היה למצוא מי הדליף את את פעולות הציתות של סוכנות המודיעין המרכזית (CIA) כפי שנחשפו על-ידי אתר ההדלפות ויקיליקס. "אלה עוד חקירות רגילות עבור המחלקה ללוחמת המודיעין", הסביר גורם אמריקני בשיחה עם רשת CNN.

 

טראמפ מגיב להתפטרותו של פלין    (באדיבות: רויטרס)

טראמפ מגיב להתפטרותו של פלין    (באדיבות: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

גורם המעורה בחקירת הקשרים בין אנשי טראמפ לרוסים ציין כי עד 20 סוכנים מעורבים בחקירה. אותה מחלקה הייתה מעורבת גם בחקירת פרשת האי-מיילים של מי שהייתה יריבתו של טראמפ בבחירות, הילרי קלינטון.

 

לחקירת קלינטון הוקדשו יותר משאבים בשל כמות המידע הגדולה, אך הגורם ששוחח עם CNN סיפר כי הפעם לא לחוצים ב-FBI. "זה לא אומר שמזלזלים בחקירה", אמר הגורם. "כולם מעורבים ומי שצריך להיות מעודכן – מעודכן".

במוקד החקירה. שגריר רוסיה בארה"ב  (צילום: AP) (צילום: AP)
במוקד החקירה. שגריר רוסיה בארה"ב (צילום: AP)

רשת הריגול שנפלה והסוכן שסרח

המחלקה ללוחמת מודיעין אחראי לשמור על הסודות הכי כמוסים של קהילת המודיעין האמריקנית ולמנוע מאויביה של ארה"ב לשים את ידם על נשק להשמדה המונית. בין שאר התפקידים שלה גם לסכל פעילות של סוכנים זרים. ברשת CNN הציגו את המחלקה כפועלת בצללים, שעושה הכול כדי להשיג עליונות בקרב על כל פיסת מידע. עם זאת, במקרה של חקירת הקשרים בין מטה טראמפ לרוסיה, יש מי שחושב שלא צריך להתעסק בדקויות.

 

"זה לא באמת משנה אם הייתה פגישה ישירה בין טראמפ לשגריר הרוסי בארה"ב סרגיי קיסלייק", הסביר סוכן ה-FBI לשעבר מייק רוג'רס ששימש כחבר קונגרס מטעם מדינת מישיגן וכיום הוא פרשן ביטחוני ברשת CNN. "אני בעצמי פגשתי את קיסלייק פעמיים כחבר קונגרס. זה לא אומר שביצעתי פשע".

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

למרות החשאיות שלה, בשנת 2015 זכתה המחלקה הסודית לקבל קרדיט בפומבי כשחשפה רשת ריגול רוסית שפעלה בניו יורק. הרשת הופעלה על-ידי עובד בנק רוסי במנהטן בשם יבגני בוריקוב, שהיה גם סוכן של סוכנות SVR, המקבילה הרוסית של ה-CIA. בשנה שעברה הודה בוריקוב באישומים שיוחסו לו והוא נידון לשנתיים וחצי מאסר.

 

אך גם היה מקרה אחד שהביך את פעילותה של המחלקה. בשנת 2001 נעצר רוברט פיליפ הנסן, סוכן שהשתייך למחלקה החשאית, לאחר שהתברר כי סחר במידע סודי ומכר אותו לסוכנים רוסים במשך שני עשורים ובתמורה הוא קיבל מאות אלפי דולרים ותכשיטים. הנסן מרצה כעת מעצר עולם והוא מוגדר כסוכן המושמץ בהיסטוריה של ה-FBI.

 

המחלקה ללוחמת מודיעין כה סודית, מציינים ב-CNN, כך שאפילו סוכנים לשעבר ממעטים לדבר עליה בפומבי. אחד שכן הסכים לדבר אמר את הדברים הבאים: "המצוינות של אנשי המחלקה נובעת מכושר השכנוע שלהם לגייס מקורות ובמקביל לשמור על שתיקה גם מול האנשים הקרובים להם ביותר. 95 אחוזים מהתיקים שמנהלת המחלקה מוגדרים סודיים ומעבר לכך".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים