עם ביזונים וממותות: "פארק עידן הקרח" בסיביר
בניסיון למנוע את הפשרת קרח העד באזור הארקטי של סיביר, שתביא לשחרור כמויות אדירות של פחמן, מדענים ברוסיה מבקשים להילחם בהתחממות הגלובלית ולהשיב את המערכת האקולוגית הקדומה לאזור - גם בעזרת חיות שכבר נכחדו
מדען רוסי ובנו מנסים לשחזר את המערכת האקולוגית האבודה באזור הארקטי של סיביר, כך שמינים ששרדו את עידן הקרח יוכלו למצוא באזור מקלט - ובהמשך גם מינים מהתקופה שכבר נכחדו יוכלו לשוב לחיים. הרעיון בבסיסו נשמע אולי מעט מוזר: מאבק בהתחממות גלובלית על ידי שחזור הערבה העתיקה של תקופת הקרח.
גודלו של "פארק פליסטוקן" הוא כ-160 קמ"ר. המדען סרגיי זימוב ובנו ניקיטה מתכוונים לאכלס את האזור עם חיות שונות כמו ביזון, כבש המושק ואף ממותות צמריות שהונדסו במעבדה ועשויות לשוב לחיים בתוך שנתיים, כך לפי המגזין "דה אטלנטיק" שפרסם כתבה נרחבת על הפרויקט.
מטרת הניסוי היא להאט את הפשרת קרח העד - קרקע קפואה עתירת פחמן המכסה את מרבית האזור הארקטי - וכך לנסות ולהימנע כמה שיותר משחרור כמויות אדירות של פחמן באם אכן הקרח יופשר. לפי המדענים, השבת המערכת האקולוגית לעברה, למצב שבו קרח העד אוגר פחמן והעשבים מחזירים את אור השמש, יכולה לסייע ולשמור מפני התחממות כדור הארץ.
תקופת הפליסטוקן החלה לפני כ-2.5 מיליון שנה והסתיימה לפני כ-12 אלף שנה. בעוד מדובר בתקופה שידועה בעיקר בכינוי "עידן הקרח", אחד ממאפייניה הבולטים היה העשבים הרבים בה, ודשא כיסה מרחבים רבים ועצומים וסייע בניתוב קרני השמש.
הרעיון לנסות ולשחזר את התנאים באזור הארקטי, במטרה לנסות להילחם ב"פצצה המתקתקת" שהיא הפשרת הקרחים, עלה במוחו של סרגיי זימוב כבר לפני עשרות שנים, כך לפי דה אטלנטיק.