שגב משה מכין סלמון עם כרובית אפויה
הילדים בחופש ואתם צריכים להכין ארוחת צהריים מהירה? השף שגב משה מכין מנה קלה להכנה של סלמון עסיסי עם כרובית בתנור שגם הילדים לא יצליחו להפסיק לזלול
סלמון עסיסי עם כרובית בתנור
המצרכים:
לסלמון-
1/2 פילה סלמון טרי (150 גר')
2 כפות שמן זית לכל נתח
1/2 כפית מלח גס לכל נתח
לכרובית-
1כרובית גדולה, חתוכה לפרוסות גסות3 בצלים לבנים, חתוכים לפרוסות
קליפה מגורדת מלימון אחד
15 שיני שום שלמות
1/4 כוס שמן זית
2 כפות מלח גס
1כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מכינים את הכרובית - מערבבים את הכרוביות עם הבצלים, שום, קליפת הלימון המגורדת, מלח, פלפל ושמן זית ומעבירים לתבנית אפייה גדולה וחצי עמוקה.
- מכסים בנייר אפייה ונייר אלומיניום, ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 280 מעלות (החום הגבוה ביותר) על פעולת טורבו ל-30 דקות. מסירים את הניירות, וממשיכים לאפות על גריל עליון וטורבו למשך 15-20 דקות או עד לקבלת גוון קרמל.
- מכינים את הסלמון - במקביל לזמן האפייה מחממים מחבת גדולה. מתבלים היטב את הדג בשמן זית ומלח גס, וצולים עם העור כלפי מטה עד לקבלת גוון זהוב ופריך. הופכים את הסלמון וחוזרים על פעולת הצלייה.
- הגשה - מסדרים את הכרוביות בערימה על הצלחת, מניחים מעל את הסלמון, סוחטים לימון ומגישים.
"מסעדת הפועלים של שגב"- משודרת בימי שישי בשעה 18:30 ברשת, ערוץ 2
סלמון צלוי על כרוביות
צילום: נועם פריסמן
מומלצים