שתף קטע נבחר
 

שגב משה מכין סלמון עם כרובית אפויה

הילדים בחופש ואתם צריכים להכין ארוחת צהריים מהירה? השף שגב משה מכין מנה קלה להכנה של סלמון עסיסי עם כרובית בתנור שגם הילדים לא יצליחו להפסיק לזלול

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

שף שגב משה מסדר לכם את ארוחת הצהריים (צילום: נועם פריסמן) (צילום: נועם פריסמן) (צילום: נועם פריסמן)
שף שגב משה מסדר לכם את ארוחת הצהריים (צילום: נועם פריסמן)
 

סלמון עסיסי עם כרובית בתנור

המצרכים:

לסלמון-

1/2 פילה סלמון טרי (150 גר')

2 כפות שמן זית לכל נתח

1/2 כפית מלח גס לכל נתח

לכרובית-

1כרובית גדולה, חתוכה לפרוסות גסות

3 בצלים לבנים, חתוכים לפרוסות

קליפה מגורדת מלימון אחד

15 שיני שום שלמות

1/4 כוס שמן זית

2 כפות מלח גס

1כפית פלפל שחור גרוס

(צילום: נועם פריסמן) (צילום: נועם פריסמן) (צילום: נועם פריסמן)
(צילום: נועם פריסמן)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הכרובית - מערבבים את הכרוביות עם הבצלים, שום, קליפת הלימון המגורדת, מלח, פלפל ושמן זית ומעבירים לתבנית אפייה גדולה וחצי עמוקה.
  2. מכסים בנייר אפייה ונייר אלומיניום, ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 280 מעלות (החום הגבוה ביותר) על פעולת טורבו ל-30 דקות. מסירים את הניירות, וממשיכים לאפות על גריל עליון וטורבו למשך 15-20 דקות או עד לקבלת גוון קרמל.
    (צילום: נועם פריסמן) (צילום: נועם פריסמן) (צילום: נועם פריסמן)
    (צילום: נועם פריסמן)
  3. מכינים את הסלמון - במקביל לזמן האפייה מחממים מחבת גדולה. מתבלים היטב את הדג בשמן זית ומלח גס, וצולים עם העור כלפי מטה עד לקבלת גוון זהוב ופריך. הופכים את הסלמון וחוזרים על פעולת הצלייה.
    (צילום: נועם פריסמן) (צילום: נועם פריסמן) (צילום: נועם פריסמן)
    (צילום: נועם פריסמן)
    (צילום: נועם פריסמן) (צילום: נועם פריסמן) (צילום: נועם פריסמן)
    (צילום: נועם פריסמן)
  4. הגשה - מסדרים את הכרוביות בערימה על הצלחת, מניחים מעל את הסלמון, סוחטים לימון ומגישים.

 

"מסעדת הפועלים של שגב"- משודרת בימי שישי בשעה 18:30 ברשת, ערוץ 2

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נועם פריסמן
סלמון צלוי על כרוביות
צילום: נועם פריסמן
מומלצים