שתף קטע נבחר
 

זהירות באמפר! צרות שבאות מהמחשבות

לעיתים קורה שאנחנו חושבים על משהו והוא מתממש, אבל לא תמיד מדובר בדברים טובים לנו, או כך לפחות אנחנו חושבים. מיכל פולת מסבירה כיצד למשוך אלינו את המחשבה החיובית ומה משמעותם של הדברים השליליים בחיינו - רמז, הם טובים לנו

התפיסה לפיה אנחנו יוצרים את המציאות שלנו עלולה לגרום סבל רב או התנגדות קשה, ולא בכדי. לכולנו קורים מקרים בחיים שללא ספק לא רצינו בהם. אף אחד לא רוצה סרטן, אף אחת לא רוצה לחוות אונס, אף אחד לא רוצה לעבור תאונת דרכים. כשאומרים לנו שאנחנו יוצרים את המציאות שלנו זה עלול לייצר אשמה או פחד, ולא זו המטרה; זה לא מקדם לשום מקום חיובי, ובעיקר – זה נובע מהבנה חלקית של מה זה אומר שאנחנו יוצרים את מה שאנחנו רוצים.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

אז בואו נעשה קצת סדר:

 

1. צריך להבין איך הרצון שלנו מתממש

כפי שכתבתי בכתבה הקודמת, ברגע שאנחנו רוצים משהו, אנחנו מתחילים למשוך אלינו אנרגיה לשם מילוי הרצון. לפעמים אנחנו רוצים משהו והוא מתממש למחרת, ולפעמים לוקח הרבה זמן עד שזה יתגשם.

 

כדי לקבל את מה שאנחנו רוצים, אנחנו צריכים להיות בתדר המתאים. פעמים רבות פירוש הדבר הוא שאנחנו צריכים לעבור

תהליך התפתחות מסוים. לכן, כשאנחנו משדרים רצון מסוים, אנחנו מתחילים באופן לא מודע למגנט לחיים שלנו דברים שיעזרו לנו לממש את הרצון הזה.

 

דמיינו שהיקום מקשיב לנו ושולח לנו הצעות בהתאם לרצון שהבענו, באותו האופן שהפייסבוק והיוטיוב מציגים לנו פרסומות בנושאים שכתבנו עליהם.

 

למשל, אם הבענו רצון למצוא את הייעוד שלנו, אז פתאום נתקל בכתבות בנושא או באנשי מקצוע שיכולים לסייע לנו. באותו האופן, אם הבענו רצון לפתח את האסרטיביות שלנו, יופיעו בחיים שלנו סיטואציות שיאתגרו את היכולת שלנו לעמוד על שלנו.

 

פעמים רבות סיטואציות לא נעימות בחיים מופיעות כדי להעיר אותנו ולדייק את הנתיב שלנו. אם אנחנו חווים חוויה קשה או לא נעימה, זה לא אומר שרצינו לחוות את החוויה עצמה, אלא שההתמודדות עם הסיטואציה עשויה לקרב אותנו למימוש הרצון שלנו.

 (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)
 

2. צריך להבין איזה חלק בנו רוצה את המציאות שנוצרה

אנחנו מורכבים מכמה חלקים, כשאחד מהם זה החלק הנשמתי – חלק תודעתי ונצחי בתוכנו, שמה שמעניין אותו זה שנתפתח. זו הסיבה שמלכתחילה הנשמה בוחרת להתגלם בגוף.

 

חלק מהמציאות שאנחנו חווים בחיי היומיום שלנו נעוצה בבחירות שעשינו ברמה הנישמתית לפני שנולדנו. כלומר, אלו בחירות שחלק בתוכנו שאינו מודעים אליו ביצע. קשה לתפוס את האמירה שנשמה תבחר לעצמה חוויה קשה וכואבת כמו סרטן למשל. כשאנחנו מסתכלים על זה דרך העיניים הארציות שלנו ודרך הרגש – אי אפשר להבין או לקבל את זה.

 

יש להבין שנקודת המבט של נשמה היא לא רגשית. נשמה לא מסתכלת על דברים מנקודת מבט של טוב או רע, נעים או כואב. נשמה היא כמו מדען חוקר, שמה שמעניין אותו זה עצם ההתנסות, בחינת התוצאות והגעה למסקנות.

 

נשמה רוצה לאורך הגלגולים שלה לחוות את כל קשת החוויות הארציות: גם את העצב וגם את השמחה, גם את האהבה גם את השנאה, גם להיות במקום של נשלטות וגם להיות במקום שולט, גם להיות ביחסי תלות וגם להיות ביחסים עצמאיים.

 

הנשמה רוצה שנממש את הייעוד שלשמו הגענו לעולם, ושנעבור את ההתפתחות הדרושה לשם כך. אם היא מזהה שאנחנו עלולים לשכוח את הדרך, היא משבצת לנו בתוכנית החיים אירועים מטלטלים שיחזירו אותנו למסלול. אם היא חוששת ששיעורים מסוימים יהיו לנו קשים וננסה להתחמק מהם, היא משבצת אותם בחיים בצורה כזו שנהיה חייבים להתמודד.

 

למשל, אם היא יודעת שבמשך עשרות גלגולים לא הצלחנו לעמוד על שלנו, היא עלולה לשבץ לנו בתסריט החיים מחלה שתביא אותנו לנקודה בה לא נסכים יותר לוותר על הרצונות שלנו ונתחיל להביע את עצמנו.

 

אם במשך גלגולים שלמים עסקנו בספורט ובגלגול הנוכחי היא רוצה לפתח רק את היכולות המנטליות, כדי שלא נתפתה לספורט מתוך הרגל, היא יכולה לשבץ מגבלה או מחלה שבזכותה לא תהיה לנו ברירה אלא לעבוד עם הראש.

 

אם תקשיבו היטב לסיפורים של אנשים שהחלימו מסרטן או שהתמודדו עם טראומות קשות, תראו שהייתה שם צמיחה והתפתחות רבה. אנשים רבים אף יגידו שהסרטן היה מתנת חייהם או שבזכות אירוע קשה שהם חוו הם הגיעו להגשמתם ייעודם.

 (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)
  

אם אתם מתמודדים או התמודדתם בחיים אם משהו שנראה לכם לא רצוי, קודם כל: אל תאשימו את עצמכם. הימנעו מהלקאה עצמית. זה לא תורם להתמודדות. ביקורת עצמית נותנת לנו תחושה פיקטיבית של לקיחת אחריות, אבל היא למעשה מכווצת אותנו ופוגעת ביכולת שלנו לצמוח.

 

שנית, אולי תרצו לשאול: איך המקרה הזה יכול לתרום לצמיחה שלכם? איזו איכויות זה מפתח בכם? מי אתם יכולים להיות בזכות המקרה הזה? איזו הזדמנות יש כאן?

 

בשלבים ראשונים בתהליך לפעמים קשה לראות את זה וגם לא תמיד צריך. לפעמים נכון לעשות את מה שנדרש כדי להתמודד עם הסיטואציה, ורק לקבל את זה שיש סיבה שזה קרה, לטובתכם הגבוהה. כשמסתכלים אחורה בדיעבד או אחרי תקופה מסוימת כשהרגש פחות דומיננטי, יותר קל לענות על השאלות האלו. ואז יכולה להגיע השלמה.

 

מיכל פולת , יועצת ומלווה תהליכי שינוי והגשמה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
גם העצב יכול לעיתים להיות טוב
צילום: Shutterstock
צילום: מאיה חבקין
מיכל פולת
צילום: מאיה חבקין
מומלצים