שתף קטע נבחר

 

מחקר: 48 מיליון חשבונות בטוויטר שייכים לבוטים

החוקרים בחנו כמה מאפיינים שונים ברשת החברתית כדי לקבוע אם חשבון מסוים הוא אכן בוט, ובהם חברים של חשבון, תוכן הציוצים ומידת הרגש בהם, דפוסי פעולה ברשת ושעות פעילות

מחקר של אוניברסיטת דרום קליפורניה שפורסם בימים האחרונים חושף נתון לא אנושי: בין 15-9 אחוזים מבין החשבונות ברשת החברתית טוויטר הם בכלל לא בני אדם - אלא בוטים שנשלטים על ידי תוכנות שונות.

 

לרשת החברתית הפופולרית יש לא פחות מ-319 מיליון משתמשים פעילים, ולפי המחקר החדש - כ-48 מיליון מבין המשתמשים האלו עשויים למעשה להיות בוטים, שיכולים לבצע פעולות שונות בטוויטר תוך חיקוי של משתמש רגיל - כמו לייקים, ציוצים חוזרים ומעקב אחר חשבונות שונים ברשת.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

לפי אתרי חדשות בארה"ב, החוקרים בחנו כמה מאפיינים שונים ברשת החברתית כדי לקבוע אם חשבון מסוים הוא אכן בוט, ובהם חברים של חשבון, תוכן הציוצים ומידת הרגש בהם, דפוסי פעולה ברשת ושעות פעילות. בעזרת המאפיינים הללו הצליחו החוקרים לאתר 14 מיליון חשבונות בוטים.

 

דובר מטעם טוויטר מסר לרשת CNBC האמריקנית כי בעוד לבוטים יש קונוטציה שלילית, "חשבונות בוטים רבים הם מועילים ביותר, כמו למשל אלו שמתריעים באופן אוטומטי על אסונות טבע, או אלו שמציגים נקודת מבט של לקוחות".

 

החוקרים הבהירו כי הבוטים גם "מבצעים תפקידים חברתיים שימושיים כמו הפצת חדשות ופרסומים וכן תיאום של פעילויות התנדבותיות", אך אין ספק כי לתופעה יש גם צד אפל יותר שכן הם יכולים "לתמוך ביישומים זדוניים" כמו למשל קידום תעמולת טרור וגיוס מחבלים.

 

מחקר קודם שנעשה על ידי אוניברסיטת דרום קליפורניה בנובמבר 2016 מציין כי ציוצים פוליטיים רבים מגיעים מחשבונות מזויפים. לפי החוקרים, חשבונות בוט בטוויטר הפיקו בין 16 בספטמבר ל-21 באוקטובר של השנה שעברה 3.8 מיליון ציוצים בנושא בחירות - שהם 19 אחוזים מבין כל הציוצים בנושא באותה התקופה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים