שתף קטע נבחר

 

המשטרה מסרבת לבקשת קצב לבטל את המעצר הלילי

נשיא המדינה לשעבר, שהשתחרר לפני 3 חודשים מהכלא לאחר קיצור עונשו בגין אונס, פנה לוועדת השחרורים בבקשה לבטל את צו המעצר שאוסר עליו לצאת מהבית בלילה. המשטרה מסרבת משום שקצב לא שונה מאסירים אחרים ברישיון. הדיון – בסוף החודש

 

השמחה בביתו של קצב לאחר השחרור    (צילום: רועי עידן)

השמחה בביתו של קצב לאחר השחרור    (צילום: רועי עידן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

נשיא המדינה לשעבר משה קצב הגיש לפני שבועיים בקשה לוועדת השחרורים בשירות בתי הסוהר לבטל את צו המעצר הלילי כחלק מתנאי שחרורו המוקדם עקב עמידה ואי-הפרה של תנאי שחרורו. עם זאת, במשטרה מסרבים לבקשה בטענה כי קצב עדיין אסיר ברישיון והוא לא שונה מאסירים אחרים. הדיון בבקשתו של קצב יתקיים ב-26 במרס.

 

הבקשה שהגיש קצב לוועדת השחרורים היא בעקבות חוות דעת של הרשות לשיקום האסירים (רש"א) שהוגשה לוועדה כחלק מהמעקב אחרי שחרורו של קצב בתנאים מגבילים והיותו אסיר ברישיון. בחוות הדעת נרשם כי קצב עומד בתנאי השחרור המוקדם כפי שרש"א המליצה וכי לא נרשמו הפרות של התנאים.

קצב לאחר שחרורו (צילום: AFP) (צילום: AFP)
קצב לאחר שחרורו(צילום: AFP)

עו"ד שני אילוז (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
עו"ד שני אילוז(צילום: ירון ברנר)

בעקבות החוו"ד הגיש קצב באמצעות עו"ד שני אילוז בקשה לוועדה שתבטל את מעצר הבית הלילי שבו הוא נתון מהשעה 22:00 ועד שש בבוקר כחלק מתנאי השחרור המוקדם. קצב לא הוסיף בבקשה הקלה נוספת בתנאי שחרורו.

 

הגשת בקשה כמו שהגיש קצב היא הליך שגרתי שרוב מוחלט מהאסירים ברישיון מבקשים אם הם עמדו בתנאים. קצב נידון לשבע שנות מאסר וריצה כחמש שנים עד ששוחרר מהכלא בדצמבר האחרון. לכן נותרו לו עוד כשנתיים, שבמהלך תקופה זו הוא עדיין ייחשב כאסיר ברישיון.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים