שתף קטע נבחר

אדום עולה: שנה לכניסת חברת התעופה הסינית לישראל

חברת התעופה הסינית היינאן מציינת שנה לכניסתה לישראל ומסכמת נתונים: כמעט 65% מהתעבורה האווירית בין ישראל לסין - מתבצעת דרכה, כאשר כ-35% באמצעות אל על. מתחילת השנה: זינוק של 126% בכניסות תיירים מסין. וגם: ריינאייר ממשיכה להצניח מחירים

חברת התעופה הסינית היינאן סוגרת את השנה הראשונה לפעילותה בישראל. נתונים של רשות שדות התעופה מלמדים כי כניסתה לפעילות בקו בין בייג'ינג לתל אביב, הביאה לזינוק במספר הנוסעים בטיסות ישירות בין שני היעדים.

מטוס חברת היינאן (צילום: דני שדה) (צילום: דני שדה)
מטוס חברת היינאן(צילום: דני שדה)

על פי נתוני רשות שדות התעופה, בחודש פברואר 2017 טסו בקו בין תל אביב ובייג'ינג 9,617 נוסעים, נתון המגלם זינוק של 157.73% במספר הטסים בין היעדים. מספר הנוסעים שהטיסה החברה הסינית בפברואר היווה בסך הכל 64.5% מכלל הנוסעים שטסו בטיסות ישירות. שאר הנוסעים בטיסות ישירות - טסו בחברת אל על.

 

מטוס חברת היינאן בישראל    (צילום: באדיבות האינאן איירליינס)

מטוס חברת היינאן בישראל    (צילום: באדיבות האינאן איירליינס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

עוד עולה מהנתונים כי מאז כניסתה של החברה לישראל, באפריל 2016, טסו בטיסות ישירות בין שתי המדינות כ-104 אלף נוסעים, מהם הטיסה החברה כ-63% אלף נוסעים. החברה הסינית החלה את פעילותה בישראל עם שלוש טיסות שבועיות ולא מכבר עברה לבצע ארבע טיסות בשבוע. ככל הידוע, בכוונת החברה להתחיל להפעיל לקראת הסתיו גם טיסות בין תל אביב ושנגחאי.

 

עדכונים נוספים כל הזמן גם בפייסבוק של ynet חופש

 

126% גידול בתיירות מסין

יצוין כי עד כניסתה של החברה הסינית לפעילות בישראל היתה אל על החברה היחידה שביצעה טיסות ישירות סדירות בין ישראל וסין, ומרבית הטסים בין שני היעדים עשו זאת בטיסות עם חניית ביניים ביעדים שונים. כמו כן, כניסתה החברה הסינית לפעילות בישראל השפיעה מאוד על השוק הסיני. במקביל לכניסתה של החברה לפעילות בישראל ושיווק אגרסיבי של משרד התיירות בסין, חל זינוק במספר התיירים שהגיעו מסין לישראל.

שנגאחי. בקרוב טיסות ישירות גם לשם (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
שנגאחי. בקרוב טיסות ישירות גם לשם(צילום: shutterstock)

נתוני משרד התיירות מלמדים כי ב-2016 הגיעו לישראל כ-80 אלף תיירים מסין, גידול של 79% בהשוואה לנתוני 2015. את שנת 2017 החלה התיירות מסין בזינוק עצום כאשר מספר התיירים שהגיעו בחודשים ינואר-פברואר עמד על 17,400, גידול של 126% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.

 

ריינאייר ממשיכה לשבור את השוק

חדשות טובות גם מחוץ לשוק הסיני. חברת התעופה האירית ריינאייר החלה למכור כרטיסי טיסה ליער השחור בגרמניה במחיר של 102 אירו לטיסת הלוך ושוב. הטיסות יחלו בסוף אוקטובר 2017.

היער השחור (צילום: דני שדה) (צילום: דני שדה)
היער השחור(צילום: דני שדה)

אתר החברה מאפשר כעת הזמנות לכל היעדים עליהם הצהירה החברה לפני חודש וחצי, והמקדימים להזמין טיסות ליעדים השונים יוכלו לקבלם במחירים טובים. בדיקה שערכנו מעלה כי לחודש נובמבר 2017 וגם לתחילת חודש דצמבר יש כרטיסים - הלוך במחיר של 50.99 אירו וחזור במחיר זהה, 50.99 אירו. אם תרצו להזמין גם מושב (במבצע) ומזוודה במשקל של 20 קילוגרם, עדיין תמצאו את עצמכם במבצע משתלם של 160.98 אירו לטיסה הלוך ושוב וזו הזדמנות למי שרוצה לטייל באזור היער השחור בתקופה שבה מתחילים שוקי חג המולד.

מסיבת העיתונאים בה נחשפו קווי ריינאייר החדשים, בחודש שעבר (צילום: עמית קוטלר) (צילום: עמית קוטלר)
מסיבת העיתונאים בה נחשפו קווי ריינאייר החדשים, בחודש שעבר(צילום: עמית קוטלר)

במקביל לכך החברה מציעה לאותם חודשים גם כרטיסי טיסה מוזלים לקראקוב שבפולין. המחיר מתחיל ב-42.99 אירו לטיסה מתל אביב ומ-59.99 אירו לטיסת חזור, וביחד מדובר במחיר של 102.98 אירו לכרטיס הלוך ושוב. עם תוספות של מושב מוזמן ומזוודה במשקל עד 20 קילוגרם תקבלו חבילה של 156.98 אירו.

 

החברה האירית, שהחלה לפעול בשנה שעברה בקו בין אילת (עובדה) למספר יעדים במזרח אירופה, החלה החודש להפעיל טיסות בין תל אביב (נתב"ג) לפאפוס שבקפריסין ובסוף אוקטובר תחל להפעיל טיסות מתל אביב גם למילאנו, באדן-באדן, גדנסק, ורוצלב, פוזנאן וקראקוב.

 

ומה יש בכלל לעשות ביעדים האלה? כנסו לכתבה

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתוך אתר החברה
מטוס חברת היינאן
מתוך אתר החברה
מומלצים