השיעורים של אומת הסטארט-אפ והשת"פ עם MIT
ככל שתוכנית המעבדה של MIT בישראל תמשיך עם סטודנטים ופרויקטים חדשים בעתיד, הלימודים המשותפים והחוויות האלה ימשיכו לגדול ולפרוח, בדיוק כפי שהמערכת האקולוגית החדשנית והיזמית של ישראל ממשיכה להתפתח
כפי שקורה לרבים כל כך, הקרבה לכותל המערבי מעניקה למבקרים תחושה של פרספקטיבה והבנה לגבי ישראל, שתישאר איתם זמן רב לאחר שיעזבו. עבור התלמידים שלי מהמכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס (MIT), החוויה העניקה להם את ההבנה לגבי הקשר שבין סצנת הסטארט אפ המצליחה בישראל לבין תחושת התרבות והיסטוריה במדינה.
הביקור שלנו בכותל המערבי התקיים בעת סיור בעיר העתיקה במהלך השבוע השני של פרויקט שיתופי אינטנסיבי במקום, בין תלמידים וחברות הסטארט-אפ הישראליות, כחלק מתוכנית המעבדה בישראל של בית הספר סלואון לניהול של המכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס. התוכנית, שהושקה בשנה שעברה, שמה לה למטרה לחבר בין צוותי סטודנטים ב-MIT לבין חברות ישראליות מארחות על מנת לסייע להם לצלוח אתגרים קריטיים ואסטרטגיים.
כמדינה, ישראל ממשיכה להחזיק בתואר אומת הסטארט-אפ. כולם מקרינים את הרוח היזמית. למדינה ולחברות שהוקמו ופועלות בתחום שבתוך גבולותיה נמצאים בעיצומו של מסע, שאינו יודע שובע, לשנות את העולם. בעוד ישראל גם מארחת חברות בינלאומיות מבוססות רבות, סצנת הסטארט-אפ יוצאת מגדר הרגיל. נראה שיש חברות צעירות פחות או יותר בכל מקום; מרעננה ועד לפארק תעשיות עתירות ידע בבאר שבע.
עבור תלמידים המעוניינים ללמוד כיצד להקים ולהצמיח עסק, אין מעבדה טובה יותר מזאת. עבדתי יחד עם עמיתיי לעבודה בפיקוח על שמונה צוותי פרויקטים המורכבים מ-31 סטודנטים מכל העולם המייצגים 13 מדינות. הסטודנטים ניצלו את ההזדמנות על מנת ליישם את מה שלמדו בכתות לצורך צליחת אתגרים עסקיים בעולם האמיתי ולהבנה טובה יותר של ההזדמנויות היזמיות המגוונות הקיימות בישראל ובשאר העולם.
הם גילו כי קהילת הסטארט-אפ של ישראל מלאה בצוותים מסורים הניחנים בתחושה עמוקה של תרבות ותחכום. בתי העסק נמרצים ונחושים לנצח כנגד כל הסיכויים בשוק העולמי. הם תרים אחר דרכים חדשניות לממן ולהרים יוזמות חדשות. הסטודנטים שלי ראו את התמיכה הרב-שלבית שמציעה המערכת האקולוגית ליזמים על ידי כך שנפגשו עם משקיעים, סיירו במקומות עבודה משותפים וביקרו ב-MassChallenge, מיזם להאצת חברות סטארט-אפ שנוסד על ידי בוגר MIT וכיום פועל בירושלים.
אמנם ניתן למצוא רבים מן הגורמים הללו גם בארצות אחרות, אך האינטנסיביות הקומפקטית של ישראל יוצרת חווית תרבות ותעשיה מהפנטת שיוצרת אנרגיה שלא קיימת בשום מקום אחר.
ישנם שיעורים רבים שבהם יכולים הסטודנטים ללמוד את רצף הצעדים הדרושים על מנת לבנות חברה, אך בלעדי ההזדמנות ליישם את מה שלמדו בכוחות עצמם כפעולה בעולם האמיתי, הם עדיין עלולים שלא להצליח להבין מה גורם למיזם להתעורר לחיים. מעבדת ישראל מאתגרת את התלמידים ללמוד מתוך עשייה. החוויות של הסטודנטים שלי תוך כדי עבודתם בשיתוף עם חברות ישראליות עזרו להם לחוות ולתרום לקסם, לפוקוס ולאומץ הלב להם חברות מצליחות זקוקות על מנת לשגשג בשוק; זה משהו שהתלמידים הללו לא ישכחו.
ככל שתוכנית המעבדה של MIT בישראל תמשיך עם סטודנטים ופרויקטים חדשים בעתיד, הלימודים המשותפים והחוויות האלה ימשיכו לגדול ולפרוח, בדיוק כפי שהמערכת האקולוגית החדשנית והיזמית של ישראל ממשיכה להתפתח.
קן זולוט הוא מרצה בכיר של המשרד ללמידה דיגיטלית של המכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס ומייסד יזמת צוותי החדשנות ב Deshpande Center לחדשנות טכנולוגית של MIT.