כך תפלטו דג בעצמכם
הכינו את הפיצנטה: אוהבים להכין מאכלי דגים אבל תמיד מסתבכים עם הקטע של הפילוט? דייג מנוסה מסביר איך לפלט דג, וגם נותן שלושה מתכונים למנות שתוכלו אחר כך להכין מהם
צפו - איך מפלטים דג?
פילה דניס על ירקות מוקפצים
המצרכים (ל-2 סועדים):2 נתחים של פילה דניס טרי
5 עגבניות שרי
1 בצל סגול
2 פרחי ברוקולי
6 יח' שעועית ירוקה טרייה
1 כף עגבניות מיובשות
2 יח' ארטישוק א-לה רומנה
2 שיני שום
מעט שמן זית
1 כפית מלח אטלנטי
1 כפית פלפל שחור גרוס גס
חופן טימין
1 כף מיץ לימון
אופן ההכנה:
- מפרקים את הברוקולי לפרחים קטנים, חולטים כ-2 דקות במים רותחים ומיד מעבירים למי קרח להפסקת הבישול.
- חולטים את השעועית הירוקה במשך כ-2 דקות במים רותחים, ומעבירים למי קרח.
- מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית. חותכים את הבצל לרצועות דקות, ומוסיפים לשמן. חותכים את עגבניות השרי לחצאים, ומוסיפים למחבת יחד עם שיני השום. מוסיפים למחבת את הברוקולי והשעועית הירוקה, ומטגנים דקה נוספת.
- חותכים את הארטישוק לרבעים, ומוסיפים למחבת יחד עם העגבניות המיובשות. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, וכף מיץ לימון. מטגנים כדקה, ומסדרים את הירקות בצלחת הגשה.
- מתבלים את הדג במלח אטלנטי, פלפל שחור גרוס וטימין. מחממים מחבת ויוצקים לתוכה כף שמן זית. כשהשמן חם, צורבים את הדג - מניחים את הצד עם העור כלפי מטה, ולאחר כ-4 דקות הופכים את הדג ל-4 דקות נוספות ומורידים מהאש.
- מניחים את פילה הדג על תערובת הירקות, ומגישים חם.
פילה מוסר ים ברוטב עגבניות פיקנטי
המצרכים (ל-2 סועדים):
2 חתיכות של פילה מוסר ים טרי
4 שיני שום טריות
6 עגבניות
1 בצל סגול
צרור כוסברה
מעט שמן זית
2 צ'ילי אדום חריף
2 כפות פפריקה מתוקה
מלח ופלפל - לפי הטעם
1/2 כוס ציר דגים (מומלץ, לא חובה)
אופן ההכנה:
- מחממים כף שמן זית במחבת. קוצצים את הבצל, ומטגנים אותו עד להזהבה. קוצצים את הצ'ילי ומוסיפים למחבת.
- פורסים את השום לפרוסות דקות, ומוסיפים למחבת. מטגנים מספר שניות כדי שהשום לא יישרף.
- חותכים את העגבניות לקוביות, ומוסיפים למחבת. בשלב זה מומלץ להוסיף 1/2 כוס ציר דגים (לא חובה).
- מתבלים במלח, פלפל ופפריקה, ומבשלים את הרוטב על אש נמוכה במשך כ-20 דקות. מניחים את הדג על הרוטב, כשהצד של העור פונה כלפי מטה.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ-10-15 דקות נוספות בסיר מכוסה.
- לפני ההגשה, קוצצים את הכוסברה ומפזרים מעל הדג. מומלץ להגיש עם חלה או לחם לבן טרי.
פילה סלמון על מצע טליאטלה בחמאה לבנה
המצרכים (ל-2 סועדים):
2 נתחי פילה סלמון (משקל 200 גר' לכל נתח)
2 בצלצלי שאלוט
2-3 גבעולי טימין טרי
600 מ"ל יין לבן
600 מ"ל ציר דגים
600 מ"ל שמנת מתוקה
600 גר' פסטה טליאטלה (ניתן להחליף גם בפטוצ'יני), מבושלת אל-דנטה, לפי הוראות היצרן
מעט שמן זית
1 כף חמאה
מעט פלפל שחור גרוס
חופן טימין יבש
חופן מלח אטלנטי
חופן גבינת פרמז'ן מגוררת להגשה
אופן ההכנה:
- מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית.
- קוצצים את בצלי השאלוט ומוסיפים למחבת יחד עם הטימין הטרי והיין הלבן. מצמצמים את הרוטב במשך כ-10 דקות.
- מוסיפים את ציר הדגים ומצמצמים במשך 10 דקות נוספות. מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים על אש נמוכה עד שהשמנת מצטמצמת ומתקבל מרקם חמאתי.
- מוסיפים את הפסטה לרוטב ומוסיפים קובייה קטנה של חמאה.
- מתבלים עם מלח ופלפל שחור לפי הטעם, ומבשלים את הפסטה מספר דקות יחד עם הרוטב עד לצמצום נוסף של הרוטב.
- מסדרים את הפסטה על צלחת הגשה. מתבלים את הסלמון במלח אטלנטי, פלפל גרוס וטימין יבש.
- מחממים מחבת עם כף שמן זית וצורבים את הדג: מניחים את צד העור כלפי מטה, צורבים כ-4 דקות ולאחר מכן הופכים וצורבים כ-4 דקות נוספות.
- מניחים את הסלמון על הפסטה ומגררים מעל פרמז'ן לפי הטעם.
המתכונים באדיבות "פישופ", בר וחנות דגים