שגב משה מכין שקשוקה עם טונה
שקשוקה עם נקניקיית מרגז כולם כבר מכירים, אבל מה עם שקשוקה וטונה? השף שגב משה מפתיע עם שקשוקה קצת אחרת. ולא לשכוח את הלחם הטרי
שקשוקה טונה
המצרכים (ל-3 מנות):
4 כפות שמן זית
1 כף גדושה אריסה
2 שיני שום, כתושות
1 קופסה של טונה בשמן
1 עגבניה מקולפת מראש, וחתוכה לקוביות
2 כוסות עגבניות, מרוסקות
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 צרור שמיר
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 לימון טרי
6 ביצים
להגשה: חלה או לחם לבן טרי
אופן ההכנה:
- מחממים מחבת גדולה ועמוקה, מוסיפים שמן זית, שום ואריסה.
- מוסיפים את הטונה ומערבבים היטב.
- ממשיכים לבשל על להבה גבוהה, ומוסיפים את העגבניה החתוכה. לאחר מספר דקות מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת הפפריקה.
- מערבבים ומכסים את המחבת, ומבשלים במשך 20 דקות עד לקבלת רוטב עשיר וסמיך.
- בשלב זה משלימים תיבול - מלח, פלפל ולבסוף מוסיפים צמחי תבלין טריים וקצוצים דק.
- סוחטים חצי לימון ושוברים ביצים לתוך הרוטב המבעבע.
- מכסים ומבשלים 10 דקות.
* מגישים עם חלה טרייה או עם לחם לבן.
"מסעדת הפועלים של שגב"- משודרת בימי שישי בשעה 18:30 ברשת, ערוץ 2
עם טונה. השקשוקה של שגב
צילום: נועם פריסמן
מומלצים