לא רצח, הרג: הקלה לחייל בריטי שירה במחבל פצוע וציטט את שייקספיר
אלכסנדר בלקמן פילג את הציבור הבריטי: ב-2011 ירה למוות באיש טליבאן פצוע באפגניסטן ואז ציטט קטע מ"המלט" - "אתה משוחרר מכבליך הגופניים". הוא נשלח למאסר עולם, אבל היום הוחלט להפחית את העבירה שבה הורשע מרצח להריגה. הוא עשוי לקבל הקלה בעונש
בית משפט לערעורים בלונדון שינה היום מ"רצח" ל"הריגה" את העבירה שבה הורשע אלכסנדר בלקמן, חייל שהוציא להורג מחבל של הטליבאן באפגניסטן בשנת 2011. חמשת השופטים קבעו כי החייל סבל מבעיה נפשית – "הפרעת הסתגלות".
בשנת 2013 נגזר על בלקמן מאסר עולם עם עונש מינימום של עשר שנות מאסר, אבל אחר כך הופחת העונש לשמונה שנות מאסר משום שבית משפט לערעורים קיבל את הטענה שבלקמן סבל מלחץ וחרדה בשדה הקרב. בקרוב ייערך דיון נוסף שבו ייקבע עונשו החדש של בלקמן.
רעייתו של בלקמן, קלייר, אמרה היום כי היא שמחה על ההחלטה וכי היא משקפת הרבה יותר טוב את הנסיבות שבהן מצא עצמו בעלה במהלך פעילותו באפגניסטן. "עכשיו אנחנו חייבים לקוות להשיג הפחתה משמעותית בעונש", אמרה.
בלקמן, שלאורך משפטו הוצג רק בכינוי Marine A, פילג את דעת הקהל בבריטניה, ורבים קראו לשחררו. האירוע השנוי במחלוקת התרחש ב-15 בספטמבר 2011: בלקמן, חייל בחיל הנחתים המלכותי, ירה למוות מטווח קצר במחבל טליבאן שנפצע לפני כן קשה בהפצצה במחוז הלמנד באפגניסטן. מיד אחר כך ציטט קטע מהמחזה "המלט" של שייקספיר: "אתה משוחרר בזה מכבליך הגופניים... זה לא משהו שאתה לא היית עושה לנו".
האירוע תועד במצלמת וידאו שהייתה צמודה לקסדתו של אחד החיילים, ושנתיים לאחר מכן הורשע בלקמן ברצח. זו היתה הפעם הראשונה מאז מלחמת העולם השנייה שחייל בריטי מורשע ברצח שבוצע בשדה הקרב.
"התייחסת לאפגני הזה בזלזול ורצחת אותו בדם קר", אמר השופט ג'ף בלקט לבלקמן בדצמבר 2013. "על ידי כך שעשית את מה שעשית בגדת בחבריך לנשק ובכל החיילים הבריטים ששירתו באפגניסטן, והכתמת את שמם", הוסיף השופט. ראש מטה ההגנה דאז תמך בבית המשפט ואמר: "רצח הוא רצח, זה פשע מרושע".
הצהובון "דיילי מייל" ניהל קמפיין למען החייל ונגד ההרשעה ברצח, וכתב בין השאר: "האם לאדם שבמשך 13 שנה סיכן את חייו כדי להגן על ארצו – לעתים קרובות בסביבה האיומה ביותר שאפשר לחשוב עליה – באמת מגיע להיזרק לכלא כמו סתם עוד פושע?". עיתונים אחרים בבריטניה ניהלו קמפיינים נגד העמדה לדין של חיילים לשעבר – כלומר כאלה ששירותם הסתיים כבר – בגלל פשעים לכאורה שביצעו בעת שירותם. ראש ממשלת בריטניה תרזה מיי הביעה באוקטובר האחרון תמיכה בדרישה הזו, והבטיחה "לשים קץ לתעשיית הטענות המרגיזות הרודפות את החיילים שנלחמו במלחמות העבר".