שתף קטע נבחר
 

על קו החוף: מסעדות מול הים ברחבי הארץ

דגים טריים, צלעות טלה עסיסיות וגם סופלקי או פסטה - לא משנה מה תזמינו, העיקר שזה יהיה עם נוף לים: לכבוד שעון הקיץ יצאנו לסיור בעקבות המסעדות ששוכנות על קו החוף

סטייק, צ'יפס, פירות ים או דג מטוגן - לפעמים נדמה שלא משנה מה יעלה על הצלחת, העיקר שהמסעדה ממוקמת מול הים. אז זהו, שהנוף לים הוא נכס יקר, אבל גם לאוכל ישנה חשיבות רבה - ולכוס היין שתחזיקו ביד תוך כדי הזלילה.

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

לרגל שעון הקיץ ובואו של האביב, בחרנו את המסעדות שממוקמות על קו החוף, מול הים, ויכולות להעניק לכם קצת שלווה ונחת, לצד נוף כחול כחול. 

 

איטליאנו דה לה קוסטה

ממש על קו החוף, מול מפרץ חיפה, פועלת מסעדתו של השף חמודי עוקלה ("משחקי השף") שמציעה מנות המבוססות על המטבח האיטלקי עם טאץ' אישי של השף. 

 (צילום: יפית בשבקין) (צילום: יפית בשבקין)
(צילום: יפית בשבקין)

במרכז המטבח טאבון ענק ממנו יוצאים מאפים נהדרים, ומומלץ שלא לוותר על הקינוחים הנפלאים והיצירתיים שמוגשים כאן. 

 

העלייה השניה 96 חיפה, 04-6601011, ראשון-שבת 12:00-24:00, לא כשר

 

מוברשם

המסעדה הזו, שממוקמת על קו המים בחוף ארגמן, שייכת למשפחה הנחשבת לאחת הוותיקות בעכו ומחלוצת הקולינריה המזרחית בעיר.

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

תפריט המסעדה מציע את השילוב בין המטבח הים תיכוני, המטבח הערבי ופיוז'ן עולמי ותמצאו בו מנות כמו סלט חלומי עם פיסטוקים (38 שקלים), ניוקי סלמון ושרימפס (69 שקלים), מוקפץ פירות ים (110 שקלים) וגם קוקי סן ז'ק (130 שקלים) ומנות מיוחדות כמו חזה מולארד ברוטב (99 שקלים), פילה טליאטה במרווה ומנה זוגית של צוואר טלה ממולא (220 שקלים).

 

חוף הארגמן עכו, 04-6999066 , ראשון-שבת 10:00-23:30, לא כשר

   

אלמרסא

מסעדתו עטורת השבחים של השף עלאא מוסא, ששוכנת בנמל הדייגים של העיר העתיקה בעכו בבניין בן 300 שנה, שבתקופת שלטון המנדט הבריטי שימש כבניין המכס של הנמל. מעבר לנוף הפנורמי של הים, המסעדה מציעה גם תפריט עם מנות מהמטבח הערבי גלילי שמבוסס על דגים ופירות ים טריים.

 

השף מוסא התחיל את הקריירה שלו במטבח בגיל 15, כשוטף כלים אצל "אורי בורי". משם המשיך למטבח של מלון רויאל ביץ' באילת ועבד שם כשף, עבר ל"כרמלה בנחלה" וגם עבד במסעדות עטורות כוכבי מישלן בשבדיה.

 (צילום: יפית בשבקין) (צילום: יפית בשבקין)
(צילום: יפית בשבקין)

באלמרסא הוא מעניק פרשנות אישית ואדפטציה חדשה לאוכל הערבי, ומוסיף למסורת הקולינרית רבת השנים טוויסט חדש בניחוח בינלאומי. בין היתר, תמצאו שם מנות כמו אנשובי בכבישה ביתית ( 29 שקלים), סביצ'ה דג ים על קרם חציל שרוף (39 שקלים), פילה דג ברמונדי עשוי בגריל לצד פריקי לימונית ועשבי תיבול (96 שקלים) ועוד מנות כאלו ואחרות עם אופציה למנות טבעוניות.

 

נמל הדייגים בעיר העתיקה עכו 04-9019281, ראשון-שבת 11:30-23:00, לא כשר

 

הצוק

מסעדת שף שממוקמת מעל אתר התיירות ראש הנקרה, שמציעה חווייה בשרית עם נוף של ים ותפריט ים תיכוני שמורכב ממנות ראשונות, עיקריות, מנות ילדים וארוחת טעימות.

 (צילום: יעקב מדר) (צילום: יעקב מדר)
(צילום: יעקב מדר)

בין היתר תמצאו שם סביצ'ה סלמון (46 שקלים), ניוקי ברוטב ערמונים ופטריות (118 שקלים), טורנדו רוסיני (138 שקלים) ועוד.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

אתר תיירות ראש הנקרה, 053-6130232, ראשון-חמישי 11:30-24:00, שישי 10:30-14:00, כשר

 

אל באבור והים

מסעדת "אלבאבור והים" היא המסעדה השלישית של האחים עבאס, הבעלים של אל באבור, מחלוצות המטבח הערבי בישראל. המסעדה ממוקמת על קו המים, על רקע הנופים המרהיבים של העיר העתיקה, ומציעים שם מנות חדשות על טהרת המטבח הערבי-גלילי.

 (צילום: בועז לביא)
(צילום: בועז לביא)

בין היתר, תמצאו שם מנות כמו משוושה קלמרי (45 שקלים), גלאייה פירות ים עם ירקות העונה (45 שקלים), סינייה של פילה דג עם טחינה וצנוברים (90 שקלים), סיאדייה - תבשיל מעורב של פילה דג עם אורז וירקות (95 שקלים), מוחארה (90 שקלים) ועוד.

 

ההגנה 2 עכו, 04-6289115, ראשון-שבת 12:00-23:00, לא כשר

  

מסעדג

מסעדה חיפאית ותיקה שנוסדה בשנת 1968, ושוכנת בחוף בת גלים מול מפרץ חיפה. מוגשות שם מנות דגים ופירות ים, שמוכנים על פי מתכונים ישנים של מוסא שטרית שהקים את המסעדה בזמנו.  

 (צילום: יפית בשבקין) (צילום: יפית בשבקין)
(צילום: יפית בשבקין)

כיום, המקום מנוהל על ידי הנכד שון, והארוחה עצמה נפתחת עם מגוון סלטים וממשיכה עם מנות כמו פלטת פירות ים זוגית בחמאה, שום ויין לבן (220 שקלים) לצד מנות טרנדיות יותר כמו פיש אנד צ'יפס (50 שקלים). בסופי שבוע מציעים במוסד החיפאי הזה בורי מבושל בסגנון מרוקאי חריף (88 שקלים) שאתם פשוט חייבים לטעום.

 

רציף פנחס מרגולין 29 חיפה, 04-8524441, ראשון-שבת 12:00-22:00, לא כשר

 

הלנה בנמל

מסעדתו של השף עמוס שיאן ושותפו אורי בורי הממוקמת בנמל קיסריה, אחד מאתרי העתיקות המטופחים והיפים בישראל, שמציעה תפאורה של ים ועתיקות ארכאולוגיות של הנמל המשוחזר.

 (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
(צילום: בועז לביא)

תפריט המסעדה יצירתי במיוחד ומציע מנות מהמטבח הים תיכוני-ישראלי עם דגש על הדגה ופירות הים המקומיים, בשרים מיושנים וצמחי בר ישראליים. מלבד האוכל המעניין והנוף המשגע (במיוחד בשעת השקיעה), מציעים כאן גם יין מעולה ממרתף היינות של המסעדה.

 

נמל קיסריה, 04-6101018, ראשון-שבת 12:00-23:00, לא כשר

 

לימני

ביסטרו ים תיכוני שממוקם בקצה נמל קיסריה, בתוך מבנה אבן מרשים. התפריט מציע מנות איטלקיות ים תיכונית ומציע שילוב בין פירות ים דגים פסטה ירקות ומנות הדגל של השנים החולפות, סיגר יווני (39 שקלים) וקבב ים תיכוני (46 שקלים), מלבדם יש גם מנות ילדים, מוסקה (68 שקלים) ושניצל שיציל את חסרי המעוף מהרעב.

 

נמל קיסריה, 04-6100022, ראשון-חמישי 12:00-24:00, שישי 11:00-24:00, שבת 10:00-24:00, לא כשר

 

ביץ' בר קיסריה

בר מסעדה שממוקם בנמל קיסריה, מעל חוף יפהפה המשקיף על מפרץ נמל קיסריה ההיסטורי. במתחם בר תוסס מעל הים עם תפריט מגוון, מסכי טלוויזיה המקרינים אירועי ספורט והרבה הרבה אלכוהול איכותי והמסעדה עצמה, כמובן.

 

במהלך החורף מתקיימים במקום מופעים סגורים של מיטב האמנים (בתשלום נפרד), ובקיץ הופעות חיות של הרכבים (הכניסה חופשית- ללא תשלום). במהלך חול המועד פסח יתקיים במקום פסטיבל יין ומוסיקה בשם ״wine, love music״, במהלכו יוצבו דוכני יין של יקבי בוטיק ישראליים והאורחים יוכלו לשוטט בין הדוכנים ולהזמין לשולחן יינות במחירים אטרקטיביים.

 

נמל קיסריה, 04-6363989, ראשון-שבת 9:00-02:00, לא כשר

 

בית חנקין

מסעדה שממוקמת בחדרה, בבית שנבנה בשנות ה-30 על צוק שצופה למפרץ בנימינה. הוא שוקם ושוחזר, וכיום הוא מציע חווייה קולינארית היסטורית בחלל שמעוצב ברוח התקופה בה נבנה.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

התפריט במקום מציע ארוחות בוקר ומנות כמו פלטת דגים כבושים ומעושנים (72 שקלים כולל ירקות ולחם), ושקשוקה בלקנית (56 שקלים). בנוסף, תמצאו שם סלטים, פסטות, קישים ועוד.

 (צילום: יניב אמר) (צילום: יניב אמר)
(צילום: יניב אמר)
  

שד׳ מנחם בגין 1 חדרה, 04-6214424, ראשון-חמישי 9:00-22:00, שישי 9:00-15:00, כשר

 

 

 (  )
 

על המים

מסעדה שהוקמה ב-1987 ועברה בשנת 2002 לידיו של המסעדן איציק חסון, ששינה את התפריט שלה שמבוסס כעת על דגים טריים ופירות ים. בנוסף, יש בו מחלקת סושי ענפה ותפריט אלכוהול רחב שכולל אוסף יינות, חלקם נדירים, שנאספו לאורך השנים.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

למעשה, מדובר על המקום המושלם ליהנות בו משילוב בין סושי מעולה, אוייסטרים, פירות ים ודגים, ואם אתם מתעקשים - אז יש גם את הנוף של הים ושל המשתזפים על החוף שנמצא ממש ממול.

 

חוף השרון 4, הרצליה, 09-9511812, ראשון-שבת 9:00-23:00, לא כשר

 

ים 7

מסעדה שנהנית מלוקיישן עוצר נשימה על חוף ימה של הרצליה, עם נוף ישיר לחולות הזהובים ולמי הטורקיז. כמו בכל מסעדה רצינית שממוקמת על הים, גם ב"ים 7" נותנים המון כבוד לחומרי הגלם ולדגה הטרייה ואפשר למצוא בתפריט מגוון מנות שמתבססות עליהם.

 (צילום: מתן כץ) (צילום: מתן כץ)
(צילום: מתן כץ)

תפריט הקיץ החדש ממפה את טעמי אגן הים התיכון, לצד טוויסטים מעניינים שייקחו אתכם למסע לתאילנד ולהודו עם מגוון מנות קטנות וכיפיות כמו מטבוחה שרימפס (38 שקלים), סלט עדשים שחורות (32 שקלים), סשימי דג ים בקרם פלפלים ואנשובי (36 שקלים), פילה בקר על הפלנצ'ה וסלט עלים (48 שקלים), סלט פירות ים תאילנדי (62 שקלים), פלאפל הודי (42 שקלים) ועוד.

 

רמות ים 122 הרצליה, 09-9566950, ראשון-חמישי 10:00-23:00, שישי-שבת 9:00-23:00, לא כשר

  

 

טורקיז

מסעדה שפועלת כבר מעל עשרים שנה במתחם סי אנד סאן. במקום מציעים אווירה ים תיכונית עם נוף לים, ותפריט שכולל מנות דגים, פירות ים ובשר, אותן כדאי ללוות עם אחד מתוך 2,500 היינות השמורים במקרר היין הענק.

 (צילום: אנטולי מיכאלו ) (צילום: אנטולי מיכאלו )
(צילום: אנטולי מיכאלו )
 

הרצל רוזנבלום 6, מתחם סי אנד סאן תל אביב, 03-6996306, ראשון-שבת 8:30-23:00, לא כשר

 

קיטצ'ן מרקט

מסעדתו עטורת השבחים של השף יוסי שטרית שממוקמת מעל השוק של נמל יפו. המיקום מציע נוף לים עם שובר גלים של הנמל בזווית פנורמית יוצאת דופן, ומהמטבח יוצאות מנות פיוז'ן שמשלבות טכניקות בישול מתקדמות.

 (צילום: דן פרץ) (צילום: דן פרץ)
(צילום: דן פרץ)

בשעות הצהריים מציעים במקום עסקיות שמחירן נקבע לפי המנה העיקרית (88-136 שקלים), ובערב האווירה הרומנטית כובשת לא פחות מהאוכל היצירתי שמוגש שם.

 

האנגר 12 שוק נמל תל אביב, 03-5446669, ראשון 18:00-24:00, שני-שבת 12:00-24:00, לא כשר

  

יוליה

מסעדת דגים ותיקה של המסעדן מיכה סול, הממוקמת בחלקו המרוחק של נמל תל אביב. הדק העצום והפנורמה הרחבה על הטיילת ועל הים, יוסיפו כאן לכל ארוחה קסם יוצא דופן. בתפריט תוצרת ימית - אך לא רק, ואפשר למצוא שם גם ארוחת טעימות שווה שכוללת 5 מנות ופוקאצ'ה ב-245 שקלים לסועד.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

נמל תל אביב מבנה 2 (הגעה דרך רחוב חבקוק‏), 03-5469777, ראשון-חמישי 9:00-24:00, שישי-שבת 8:00-24:00

 

קלמטה

הנשמה היוונית, אווירת הים והסביבה ההיסטורית של יפו העתיקה, הופכים את המסעדה הזו לפנינה אמיתית. הנוף כאן מרשים באמת והעיצוב שמח, עם המון כחול ועץ, ממש כמו בטברנות היווניות.

 (צילום: לירון אלמוג) (צילום: לירון אלמוג)
(צילום: לירון אלמוג)

התפריט כאן מציע אוכל ים תיכוני וכולל מנות כמו גירוס טלה אורגינל (70 שקלים), פסטות, הרבה דגים ומגוון אופציות צמחוניות קלילות שמתאימות לרוחה ולאופייה של המסעדה הזו.

 (צילום: בועז לביא)
(צילום: בועז לביא)

כיכר קדומים 10 יפו העתיקה, 03-6819998, ראשון-רביעי 17:00-24:00, חמישי-שבת 12:00-24:00, לא כשר

 

יאסו תל אביב

מוזיקה טובה, אוכל יווני והמון אוזו - מסעדה השייכת לקבוצת "מסה", ועל הפן הקולינארי שלה מופקד השף אביב משה. בין היתר, מציעים לכם כאן חווית בילוי קלילה ותוססת עם מוזיקה סוחפת ואוכל יווני אותנטי שכולל מאזטים שונים שמוגשים לצד לחם פארנה, ומטבלים עסיסיים. 

 (צילום: מי סושיאל)
(צילום: מי סושיאל)

לצד האוכל מוגשים גם משקאות מרעננים ומגוון קוקטיילים על בסיס אניס, ובשביל הנפש ישנה תצפית מדהימה לחוף ימה של תל-אביב. מדי יום ראשון, בשעות הלילה, מתקיימות במקום הופעות של זמרים וזמרות יוונים, והמקום הופך לטברנה מודרנית בלב תל אביב. בימי שישי בצהריים מתקיימת כאן קבלת שבת ססגונית עם מיטב להיטי הז'אנר היווני.

 

הירקון 105 תל אביב, 03-6031719, ראשון-חמישי 7:00-01:00, שישי-שבת 13:00-01:00, לא כשר

 

מציצים

למעלה מ-40 שנה אחרי יציאת הסרט "מציצים", נפתחה מסעדת החוף במקום הכי מיתולוגי בתל אביב. על האווירה המיוחדת בה אחראי איש חיי הלילה, רונן מיילי.

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

המסעדה מציעה תפריט מגוון עם דגים ופירות ים טריים, המגיעים למקום מדי יום הישר מרשתו של הדייג, תפריט ארוחות בוקר וגם תפריט ספיישלים עונתיים. בנוסף, תפריט האלכוהול שמוצע שם כולל קוקטיילים שמותאמים לאווירת החוף.

 

חוף מציצים תל אביב, 03-7118181‏, ראשון-שבת 6:00-02:00, לא כשר

 

בני הדייג

רשת מסעדות דגים מוכרת ביותר בקרב אוהבי הז'אנר, שהתחילה את דרכה לפני 35 שנים וכיום מונה חמישה סניפים בארץ שמרביתם ממוקמים מול הים.

 (צילום: שרית גופן) (צילום: שרית גופן)
(צילום: שרית גופן)

יורדי הסירה 1 נמל תל-אביב, 03-5440518, ראשון-שבת 12:00-00:00, לא כשר

הטיילת 19 ראשון לציון, 073-7592968, ראשון-שבת 12:00-24:00, כשר ללא תעודה

כפר-הים 1 חדרה, 04-6444564, ראשון-שבת 10:00-23:00, לא כשר

השונית 2 הרצליה, 09-9557387, ראשון-שבת 12:00-00:00, לא כשר

 

סיטארה

מסעדה שהוקמה בשנת 2004 על קו חוף הים התיכון, במתחם "סי אנד סאן" היוקרתי, כמסעדת ביסטרו שף שמציעה ארוחות בוקר עם מנות מיוחדות מרחבי העולם כמו חצ'פורי, בורקס טורקי או סטייק דקה.

 (צילום: דורון סער) (צילום: דורון סער)
(צילום: דורון סער)

בשעות הצהריים יש במקום עסקיות, ספיישלים ותפריט סושי ולאחר השקיעה מציעים שם ארוחות ערב שכוללות מנות ראשונות, פוקאצ'ות, בשרים, פירות ים, דגים טריים ופסטות. עוד ידועה סיטארה במרתף היינות האיכותי שלה, עם מבחר מרשים של סוגי יין ושמפניה מהארץ ומרחבי העולם.

 

רוזנבלום הרצל 8 סי אנד סאן תל אביב, 03-699-6306, ראשון-שישי 8:00-24:00, שבת 9:00-24:00, לא כשר

 

מאנטה ריי

מסעדת דגים ופירות ים הטובה בתל אביב, שממוקמת פסיעה אחת מהים. המקום משלב נינוחות וחוסר פורמליות לצד אוכל טוב, והקרבה לים יצרה מטבח ים תיכוני שמבוסס על דגה טרייה ופירות ים. אי אפשר שלא להזכיר את המאזטים שמוגשים כאן על מגש ענקי, וגם ואת ארוחות הבוקר השוות.

עלמה ביץ תל אביב, 03-5174773, ראשון-שבת 9:00-24:00, לא כשר

 

חצר גולדמן

מסעדה שעברה מספר גלגולים, וכיום היא מתמחה באוכל ערבי-ים תיכוני אותנטי. מלבד ה"מסחאן" - פיתה עם נתחי עוף, בצל וסומק שהפכה לאחד מסמליה של המסעדה, מוגשות בה שלל מנות מעניינות נוספות כמו קבב סורי מבשר כבש ובקר עם טחינה במעטפת בצק אפוי בתנור (78 שקלים), דניס בתנור ממולא קונפי בצל, זעפרן ואגוזי מלך (90 שקלים) ועוד.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

נחום גולדמן 6 תל אביב, 03-6822111, ראשון 12:00-23:15, שני-חמישי 9:30-23:15, שישי - שבת 9:00-23:15, לא כשר

  

קסיס

מסעדה ים תיכונית השייכת לבני הזוג איילת וניר פרי, וממוקמת על קו המים בחוף גבעת העלייה שביפו. יש כאן המון אור, וברקע נוף מרגיע של מים כחולים וריף טבעי המבצבץ בין הגלים.

 

מהמטבח הפתוח יגישו לכם בשרים, דגים ופירות ים ובבוקר יוגשו מגוון ארוחות בוקר ומנות כמו "בוקר מקסיקני" (64 שקלים), דגים מעושנים וכבושים (65 שקלים), מנות קטנות שנקראות "קעריות" (28-38 שקלים) ו-Flat Bread סביח (60 שקלים).

 

בצהריים תהנו כאן מכל מה שטוב בשילוב שבין ים ויפו, כמו מנת מסבחה חציל קלוי (50 שקלים), קלמרי סגול (64 שקלים) ומגוון מנות דגים. מי שחשקה נפשו בבירה קרה, יכול יהיה להזמין מנות "ליד הבירה" (12-24 שקלים).

 

חוף גבעת העלייה יפו, 03-5753745‏, שני-שבת 9:00-23:00

 

מסעדת הדייגים

המסעדה, שהוקמה ב-1974 על ידי שני הדייגים - יעקב בר גיל ואהרון אלגרבלי ז"ל, מנוהלת כיום על ידי דור ההמשך. מאז שהוקמה ועד היום נערכו במקום לא מעט שינויים, אך דבר אחד נשאר כפי שהיה - הנוף לנמל יפו עם סירות הדייגים הישנות.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

לפני קצת יותר משנה, נפתחה במתחם נמל יפו מסעדת הדייגים הכשרה (ללא נוף לים) כדי שגם שומרי הכשרות יוכלו ליהנות ממנות הדגים המיתולוגיות (80-120 שקלים) שמוגשות במקום.

 

הנגר 2 נמל יפו, 03-6824115, ראשון-שבת 12:00-24:00, לא כשר (מסעדת הדייגים הכשרה ממוקמת בתוך הנגר 1, 03-6824110).

 

פרנצ'סקה

בית אוכל איטלקי שמציע אוכל איטלקי קלאסי ומנות איטלקיות מקוריות בעלות טאץ' ישראלי. זוהי אחת המסעדות היותר רומנטיות שבה תוכלו ליהנות גם מארוחות בוקר בכל ימות השבוע, בין השעות 12:00-9:00.

 

פרנצ׳סקה על החוף, טיילת חוף ראשון ראשון לציון, 03-9414151, ראשון-רביעי 9:00-23:00, חמישי-שבת 9:00-24:00, לא כשר

 

Pepe

מסעדת שף שמתמחה בדגים ובפירות ים. רגע אחרי שמתיישבים סביב השולחן, נוחתים עליו 20 סוגים של מטבלים שכלולים במחיר של המנה העיקרית. זמן קצר לאחר מכן תוכלו לבחור בין מרק בויאבז עם דגים או עם פירות ים (66-88 שקלים), קוקטייל פירות ים (139 שקלים) או מנת דגים אחרת מהתפריט כמו דג מרוקאי, למשל (99 שקלים). 

 

בשעות הצהריים מציעים במקום ארוחות עסקיות (89-109 שקלים), ואם מתחשק לכם רק לנשנש מול הים - תוכלו להזמין ארוחת מטבלים ולחם הבית (42 שקלים).

 

הטיילת 17 ראשון לציון, 03-9414151, ראשון-שבת 12:00-24:00, לא כשר

 

Villa mare

מסעדה חדשה שנפתחה החודש בחוף ימה של בת ים, ומי שעומד מאחוריה הם הבעלים של מסעדת "באבא יאגה" בתל אביב. התפריט במקום מבוסס על המטבח של דרום איטליה וכולל פירות ים, דגים ובשרים והיא מותאמת לכל המשפחה. בנוסף, יש שם גינה שמתאימה לאירועים של עד 40 איש.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

בן גוריון 69 (למטה על החוף) בת ים, 054-7317740‏, ראשון-שבת 9:00-02:00

 

קלמה

בית קפה בחוף לידו שמציע שקט, שלווה ותפריט ים תיכוני שיש בו גם סושי. בנוסף, בימים ראשון עד חמישי מוגשות שם עסקיות שוות במיוחד (62-115 שקלים). 

 (צילום: אבישי מגא'ר) (צילום: אבישי מגא'ר)
(צילום: אבישי מגא'ר)

הטיילת של חוף לידו אשדוד, 08-8667241, ראשון-שבת 8:00-13:00, לא כשר

 

פבלה

מסעדה שממוקמת לא הרחק מנמל אשדוד, ומגישה אוכל ים תיכוני באווירה של בר. התפריט כולל מנות ראשונות, עיקריות, קינוחים ומבחר מרשים של קוקטיילים אלכוהוליים.

 

מרטין בובר 1 אשדוד, 08-8526583, ראשון-שבת 12:00-2:00, לא כשר

 

פטרה

מסעדה גיאורגית עם נוף לים שהיא הכול מהכול - בבוקר מוגשות במקום ארוחות בוקר, בצהריים מוגשים סלטים מרקים ודגים, פסטות, מנות פירות ים, פלטות בשרים ומאכלים גאורגיים כמו סציבי (44 שקלים), חינקלי, ציבורקי, בליני, ווואזיס ודולמה - עלי גפן ממולאים בתערובת בשר בקר, כבש, אורז ותבלינים מסורתיים ברוטב שזיפים גיאורגי (52 שקלים). בשעות הערב המקום הופך לבר-מסעדה עם אווירת בילוי.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

מפקורה 1 חוף הקשתות אשדוד, 08-8651610, ראשון-שבת 9:00-24:00, לא כשר

 

קפה פזל

בית קפה השוכן בקצה הצפוני של חוף הקשתות, ובו מרפסת עם רהיטים מקש, דשא סינטטי וחלל פנימי שמעוצב עם נישות היוצרות אווירה אינטימית. מהחלון הענק בצורת קשת שבחזית בית הקפה, נשקף הים האינסופי שניתן לראות מכל מקום במסעדה.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

התפריט כאן כולל ארוחות בוקר (57-62 שקלים), מנות בטורטיה (59-67 שקלים), פסטות, סלטים ופיצות. המנות העיקריות יקחו אתכם לסיבוב מסביב לגלובוס עם סופלקי שווארמה (69 שקלים), צ׳יקן טיקה (69 שקלים), המבורגר (62 שקלים) ופרגית פהיטס (72 שקלים).

 

הקצה הצפוני של חוף הקשתות אשדוד, 08-8645931, ראשון-שבת 9:00-02:00, לא כשר

 

מרין ברסרי

מקום בילוי שממוקם בקצה המרינה של אשקלון, ובו תפריט ענק עם מגוון ארוחות בוקר, מבחר מנות חומוס, פסטות, סלטים וכריכים ומבחר מנות בשריות. בצהריים מציעים במקום עסקיות (79-130 שקלים).

 

בת גלים 5 אשקלון, 08-6788536, ראשון-שבת 8:00-03:00, לא כשר

 

ויסטה

מסעדת שף כשרה הפועלת כבר ארבע שנים, ומציעים בה מטבח פיוז'ן כשר שמשלב בין המטבח האיטלקי, הצרפתי והאסייתי. בין היתר, תמצאו שם מדליוני כבד אווז על הגריל (89 שקלים), סיגר מרוקאי ממולא בבשר עגל (46 שקלים), קונפי אווז (79 שקלים) ועוד.

 (צילום: אדי ישראלי)
(צילום: אדי ישראלי)

חוף דלילה אשקלון, 08-6441444, ראשון-חמישי 12:00-02:00, שישי 12:00-15:00, מוצ"ש-02:00, כשר

 

לוויתן

מסעדת שף מדוברת, עם תפריט אוכל טעים ויצירתי. בגלגול הקודם שלה, "לוויתן" נקראה "המסגר 5", ושכנה באזור התעשייה של אילת, ועכשיו היא משקיפה לים במקום למוסכים, והנוף הנשקף ממנה כחול ורגוע.

 (צילום: תיקי גולן) (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)
 

התפריט במסעדה משתנה מדי שבוע, ובו אפשר למצוא מנות כמו שרימפס בנג בנג (73 שקלים), ניוקי סרטנים ושרימפס (125 שקלים) וגם פילה חזיר עם תירס מוקרם, סלסה של פטריות שימאג‘י ותירס (135 שקלים). יש כאלה המוכנים להישבע שזו המסעדה הכי טובה מחוץ לתל אביב, ואנחנו נוטים להסכים.

 

טיילת מלון הרודס המזרחית החוף הצפוני אילת 08-9209393, ראשון-שישי 19:00-23:00, לא כשר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בועז לביא
אוכל טוב ונוף משגע. הלנה בנמל
צילום: בועז לביא
מומלצים