הסדר טיעון: ח"כ גטאס ירצה שנתיים מאסר בפועל
בעקבות ההסדר גטאס יודיע על התפטרותו המיידית מהכנסת, יודה בעובדות כתב האישום ויורשע בעבירות המיוחסות לו - הברחת טלפונים לכלא, מתן אמצעים לביצוע מעשה טרור, הכנסת מסמכים שלא דרך הנהלת בית הסוהר ומרמה והפרת אמונים. כמו כן, יוטל עליו קלון
בתום משא ומתן ארוך בין הפרקליטות לבין סנגוריו של ח"כ באסל גאטס הגיעו הצדדים להסכמה כי הוא ירצה שנתיים מאסר בפועל, ובנוסף ייגזר עליו גם מאסר על תנאי. הסדר הטיעון נחתם עמו אמש (ה').
גטאס תועד מעביר טלפונים ניידים וכרטיסי סים למחבלים בכלא קציעות. לפיכך יוחסו לו בכתב האישום, שעיקריו פורסמו בחודש ינואר, עבירות של הכנסת מסמכים שלא דרך הנהלת בית הסוהר, הכנסת ציוד קצה רט"ן (רדיו טלפון), פעולה ברכוש למטרות טרור, מרמה והפרת אמונים על-ידי עובד ציבור וקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות.
במסגרת הליך שימוע שנערך לגטאס הוצגה לו טיוטת כתב האישום. כתב האישום המתוקן, שבו מיוחסות לו עבירות קלות יותר מאשר אלו המופיעות בטיוטת כתב האישום, יוגש לבית משפט השלום במסגרת ההסדר, ולאחר מכן הוא יתפטר באופן מיידי מהכנסת.
על פי ההסדר, הוסכם כי הצדדים יעתרו במשותף לבית המשפט להטיל על גטאס מאסר בפועל למשך שנתיים, לצד מאסר על תנאי לתקופה שיקבע בית המשפט. בנוסף, תעתור הפרקליטות להטיל קנס כספי והנאשם לא יהיה מוגבל בטיעוניו בעניין זה. כמו כן הפרקליטות תבקש מבית המשפט לקבוע בגזר הדין כי יש קלון במעשי העבירה שביצע גטאס. זאת בין השאר, נוכח סוג העבירות, אופיין והנסיבות שבהן בוצעו.
בכתב האישום המתוקן שיוגש בתחילת השבוע הבא מיוחסות לגטאס עבירות של הברחת טלפונים סלולריים לכלא, מתן אמצעים לביצוע מעשה טרור (עבירה לפי חוק המאבק בטרור), הכנסת מסמכים שלא דרך הנהלת בית הסוהר ומרמה והפרת אמונים על ידי עובד ציבור.
עו"ד אביגדור פלדמן שמייצג את גטאס, מסר אמש כי התנהל משא ומתן מתמשך: "כתב האישום המקורי שעל פיו נעשה שימוע לא תאם את הראיות. היועץ המשפטי השתכנע כי הראיות מצביעות על עבירה פחות חמורה וממש היום אישר את כל התיקונים שביקשנו. גטאס הסכים ויחתום על הסדר הטיעון".
טיוטת האישום: "סיכן את ביטחון המדינה"
באישום הקודם נכתב: "הנסיבות המחמירות מתבטאות בעובדה שמדובר בהכנסת כמות גדולה של ציוד קצה (טלפונים) לכלא ביטחוני, שבו שוהים פעילי טרור, דבר המסכן את ביטחון המדינה, ובכך שמעשה זה נעשה תוך ניצול מעמדו כחבר כנסת וחסינותו". עוד צוין בכתב האישום הקשר שהתנהל בין גטאס לבין המחבל וליד דקה, שהורשע ב-1984 בחברות בחוליה שרצחה את החייל משה תמם ומרצה מאז מאסר עולם, והאסיר באסל ביזרה - חבר בארגון פתח ומי ששימש כדובר האסירים חברי פתח בכלא.
באישום נכתב כי "הנאשם קשר קשר עם וליד דקה, ביזרה, ועם אחיו של דקה, אסעד, להכניס לכלא מכשירי טלפון נייד ולמסור אותם לביזרה על מנת שיעבירם לדקה ולאסירים ביטחוניים אחרים. וליד יצר קשר עם גטאס מהכלא באמצעות מכשיר פלאפון נייד שהוכנס לכלא ללא היתר והוחזק על-ידי וליד לא כדין. במסגרת הקשר הנ"ל ולשם קידומו, ביקש הנאשם לבקר בכלא את וליד וביזרה כאשר מטרת ביקוריו המוצהרת הייתה לשמוע את תלונותיהם של האסירים על תנאי כליאתם, ולנסות לבדוק אפשרות להקלה בתנאי כליאתם".
בהמשך מתואר המפגש בין גטאס לאסעד דקה, שבו הועברו לח"כ מהרשימה המשותפת חבילות שיועדו לאסירים: "במסגרת הקשר ולשם קידומו, קיבל הנאשם בתחנת הדלק 'דור אלון-צפון' בכביש 6, מידי אסעד, ארבע חבילות המכילות: 12 טלפונים ניידים, 16 כרטיסי סים, שני מטענים לטלפונים ניידים ואוזניה לטלפון נייד". באותו היום הגיע גטאס לכלא קציעות בשעה 11:55 כדי לפגוש את דקה וביזרה: "הנאשם נכנס לכלא כשהוא נושא עליו את החבילות מוסתרות בתוך חולצתו, וכן מסמכים נוספים. בעת כניסתו של הנאשם לכלא, עת עבר במכשיר המגנומטר, התריע המכשיר. אז טען הנאשם בפני הסוהר כי ההתרעה נובעת מחגורתו. כאשר ביקש הסוהר מהנאשם לעבור בשנית ללא החגורה, סירב הנאשם לעשות כן ואמר לסוהר כי בשל היותו חבר כנסת יש לו חסינות מבדיקה. בשל כך, נמנע הסוהר מעריכת בדיקה על גופו".
זמן קצר לאחר מכן נפגש גטאס עם האסיר וליד דקה: "כאשר וליד והנאשם היו לבד בחדר המפגש, מסר הנאשם לווליד מסמכים. וליד קיפל את המסמכים והכניס לתוך מכנסיו. כאשר יצא מחדר המפגש ערכו הסוהרים חיפוש על וליד ומצאו את המסמכים הנ"ל".
לאחר מכן מתואר המפגש בין ח"כ גטאס לאסיר ביזרה, שבו הועברו לאחרון החבילות ובהן הטלפונים הסלולריים: "בשעה 13:35 נפגש הנאשם עם ביזרה. כאשר שניהם שהו לבד בחדר המפגשים, הנאשם פתח את כפתורי חולצתו והוציא מחולצתו את החבילות המכילות את ציוד התקשורת - ומסרם לביזרה. ביזרה הכניס את החבילות לתוך מכנסיו. הנאשם מסר לביזרה את ציוד התקשורת תוך שהוא רואה מראש כי קיימת אפשרות קרובה לוודאי שציוד התקשורת ישמש לסיכון חיי אדם, יגרום חבלה חמורה לאדם, יפגע בביטחון המדינה או יסייע לארגון טרור. כאשר יצא ביזרה מחדר המפגש ערכו הסוהרים חיפוש על גופו ומצאו את ציוד התקשורת".