בול פגיעה: כדורי נוצה עם רימונים
הקרב על מוסול מתרכז באזור הצר והצפוף במערב העיר, ומצריך דיוק מקסימלי. הכוחות העיראקיים אימצו את הטקטיקה של דאעש והתחילו להשתמש במזל"טים, שאותם הם מציידים ברימונים - שמחוברים לכדורי נוצה כדי לשפר את הפגיעה
בתוך רכב משוריין במוסול צופה קולונל עיראקי במסכים שמתעדים את טיסות המזל"טים בשמי העיר, כלי טיס בלתי מאוישים שנועדו לאתר את הג'יהאדיסטים של דאעש ולחסל אותם. הכוחות העיראקיים אימצו את הטקטיקה של דאעש, שהחל להצניח מטעני נפץ ממזל"טים במוסול אחרי שהקרב על שחרור העיר נפתח באוקטובר.
הקרב מתמקד כעת במערב העיר, אזור מאוכלס וצפוף במיוחד. הכוחות של המשטרה הפדרלית, בפיקודו של הקולונל חוסיין מועייד, מציידים את המז"לטים שלהם ברימוני 40 מ"מ. כל מזל"ט נשלט בשלט רחוק ויכול לשאת עד ארבעה רימונים. העיראקים מחברים את חלקם לכדורי נוצה, כדי לשמור על שיווי משקל בעת הנפילה ולהבטיח פיצוץ מדויק יותר.
מועייד יושב ברכב המשוריין וצופה בתקיפות של המזל"טים במערב מוסול. "האזרחים נהגו להביט בשמיים במהלך הקרב במוסול, כי הם פחדו מהמזל"טים של דאעש", אומר הקולונל. "עכשיו העיניים של האויב הן אלה שלעולם לא מפסיקות להביט בשמיים", מתגאה הקולונל. "הם השתמשו בטקטיקה הזו כדי לפגוע בנו, אבל עכשיו אנחנו יכולים לפגוע בהם – עד ארבעה פעמים עם מזל"ט אחד".
הקולונל מראה לסוכנות הידיעות הצרפתית תיעודים של מתקפות אחרונות. בתיעודים נופלת התחמושת באיטיות על קבוצת ג'יהאדיסטים שנמצאת בכניסה למסגד. עוד חומרי נפץ מוצנחים על מכוניתם, והמסך מתמלא בעשן שמיתמר מאזור התקיפה.
"מערב מוסול זה אזור מאוכלס מאוד, והדרכים צרות מאוד", אומר מועייד. "הכוונה בשימוש במזל"טים היא לתקוף את הטרוריסטים, ולא את האזרחים, בצורה המדויקת ביותר. ביום ובלילה, תמיד יש 12 מזל"טים באוויר, מוכנים למתקפה".
ראאד שאקר ג'וודאט מהמשטרה הפדרלית, שמשתתפת בקרב על מוסול לצד הכוחות המיוחדים של צבא עיראק, אמר כי "הטקטיקות הצבאיות החדשות" יעילות מאוד. "עשרות מחבלים נרצחו ונפצעו עד כה. ההתקדמות הג'יהאדיסטית שותקה", הוסיף.