שתף קטע נבחר

 

נתניהו מאיים בבחירות; אנשי כחלון: "לא מפחדים"

לנוכח המשבר המחריף בין ראש הממשלה לשר האוצר סביב הקמת תאגיד השידור הציבורי, אומרים בסביבת משה כחלון: "אם נתניהו רוצה בחירות - כחלון לא חושש מכך. התאגיד יקום כפי שסוכם". השר יריב לוין: "זה משבר אמיתי". נתניהו הסביר כי "תקציב רשות השידור יהיה נמוך מתקציב התאגיד. אם כך - בשביל מה צריך את התאגיד?"

העימות בין ראש המממשלה בנימין נתניהו לבין שר האוצר משה כחלון סביב הקמת תאגיד השידור הציבורי הוא "משבר אמיתי", לדברי שר התיירות והשר המקשר בין הכנסת לממשלה, יריב לוין. לדבריו, "הליכוד עם 30 מנדטים יכול לעמוד על הדברים שחשובים לו". ראש הממשלה כינס אחר הצהריים כמה שרים להתייעצות שבסופה הוחלט להתנגד נחרצות להקמת תאגיד השידור הציבורי: "אם לא נגיע לסיכום עם כחלון - נלך לבחירות", הזהיר נתניהו.

 

שר האוצר טרם הגיב רשמית, אך אנשיו אמרו כי "ראש הממשלה יודע את המספר של כחלון, ואם הוא רוצה לחזור בו מסיכום - שיתקשר. אם נתניהו רוצה בחירות - כחלון לא חושש מכך. התאגיד יקום כפי שסוכם".

 

נתניהו בדרך לסין: "מי צריך את התאגיד?"

נתניהו בדרך לסין: "מי צריך את התאגיד?"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בנימין נתניהו ומשה כחלון  (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
בנימין נתניהו ומשה כחלון (צילום: אלכס קולומויסקי)

ראש הממשלה הסביר בפוסט מדוע יש לבטל את התאגיד ()
ראש הממשלה הסביר בפוסט מדוע יש לבטל את התאגיד

 

ראש הממשלה הסביר בפוסט שפרסם בפייסבוק מדוע הוא מתעקש לסגור את תאגיד השידור הציבורי: "הסיבה היחידה להקמת התאגיד הייתה התייעלות תקציבית וביטול האגרה. יעדים אלה הושגו. האגרה בוטלה ולא תחזור. ההוצאה בפועל של רשות השידור ב-2016 היא 670 מיליון שקלים בלבד ואילו תקציב התאגיד מתוכנן ל-740 מיליון שקלים. בשלוש השנים האחרונות כבר התייעלו עובדי רשות השידור בלמעלה מ-300 מיליון שקלים והם אמרו לי אתמול שהם מוכנים להמשיך ולהתייעל באופן דרסטי כדי לעמוד בכל היעדים. תקציב רשות השידור יהיה פחות מתקציב התאגיד. אם כך - בשביל מה צריך את התאגיד?".

 

כמה שעות לאחר מכן, עם המראתו לביקור מדיני בסין, התייחס נתניהו למשבר עם שר האוצר: "ממשלה מתקיימת על סמך הסכמים קואליציוניים. בהסכם הקואליציוני נקבע במפורש שכל המפלגות מחויבות להחלטות של הליכוד בנושאי תקשורת, לרבות סגירת התאגיד. לא יכול להיות מצב שאנחנו בליכוד, עם 30 מנדטים, מכבדים את כל הסעיפים הקואליציוניים של מפלגות קטנות, גם בנושאים שאנחנו לא מסכימים כמו מס על דירה שלישית, שכל הליכוד התנגד לו אבל כיבדנו את זה כי יש הסכמים - וכשבאים הסעיפים שלנו, שהם חשובים לליכוד ולי, את זה לא מכבדים. זה לא מקובל עלינו".

 

הזוג נתניהו בדרך לסין (צילום: חיים צח / לע"מ) (צילום: חיים צח / לע
הזוג נתניהו בדרך לסין(צילום: חיים צח / לע"מ)

הפוסט של נתניהו, הלילה ()
הפוסט של נתניהו, הלילה

"משבר אמיתי". השר יריב לוין (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
"משבר אמיתי". השר יריב לוין(צילום: עידו ארז)

במהלך הפגישה עם השרים מירי רגב, יריב לוין, צחי הנגבי ויו"ר הקואליציה דוד ביטן, סיפר נתניהו כי בפגישה אתמול עם עובדי רשות השידור "הם אמרו לי - נעשה כל מה שאפשר. רק שלא יסגרו". הוא הבהיר כי עובדי רשות השידור אינם זקוקים לתוספת תקציבית מהאוצר, ולכן לדבריו, לא ברורה התעקשותו של כחלון והתערבותו בסוגיה. "שיניתי את דעתי בעקבות פגישה שקיימתי אתמול עם עובדי רשות השידור", כתב ראש הממשלה בפוסט, "בפגישה שמעתי סיפורים קורעי לב על עובדים מנוסים ומסורים שנשלחים הביתה בגלל התאגיד. כמו כן התברר בפגישה שבניגוד לנתונים של משרד האוצר, עלות המשך הפעלת רשות השידור זולה בעשרות מיליוני שקלים מעלותו של התאגיד. אז בשביל מה צריך את התאגיד?".

 

השרה מירי רגב אמרה ל-ynet בתום הפגישה בבית ראש הממשלה כי "התחושה היא שהגיעו מים עד נפש. אי אפשר שלא לכבד הסכמים קואליציוניים ואין שום סיבה לפתוח את התאגיד". בהודעה שפרסמה רגב, אמרה כי "ממשלה וראש ממשלה צריכים וחייבים לדון ולבחון מחדש כל נושא. כך נעשה עם רשות השידור והמסקנה ברורה: דרושה רשות שידור משוקמת ולא בזבוז עשרות מיליוני שקלים על תאגיד מנופח המנוהל כמועדון סגור. אני מקווה שהאחריות הציבורית אצל השותפות הקואליציוניות תגבר על כל דבר אחר, שהן יכבדו את ההסכם הקואליציוני ולא יכפו מערכת בחירות מיותרת על אזרחי ישראל".

 

אחד השרים אמר כי "אי אפשר להמשיך להתנהל ככה עם כחלון. לא התערבנו לו בתקציב ובחוק ההסדרים וגם בדברים הזויים שהביא כמו מס על דירה שלישית - ספגנו את זה. בדברים שלנו הוא תמיד מערים קשיים ומתערב למרות שהוא לא אמור. אי אפשר להמשיך ככה. אם לא אכפת לו ללכת לבחירות, מבחינתנו זה בסדר".

 

יו"ר הקואליציה ח"כ דוד ביטן מסר הערב כי "יותר ממיליון בוחרי הליכוד מביטים בנו ומצפים שנדרוש את כיבוד ההסכמים הקואליציוניים. הכדור במגרש של שר האוצר, אנחנו מצפים שהשותפות הקואליציוניות שלנו יילכו אתנו בנושאים שחשובים לליכוד כמו שאנחנו מגבים אותם בנושאים שהם מובילים. רשות השידור סיימה את השנה התקציבית בצורה מאוזנת ואחראית. אין כל סיבה להותיר אלף משפחות ללא פרנסה ערב הפסח".

 

השר נפתלי בנט צייץ בתגובה: "‏אני קורא לכולם לפעול באחריות ולמנוע בחירות יקרות מיותרות שיפגעו בכלכלה ובאזרחי ישראל. ‏עם קצת רצון טוב, משבר התאגיד פתיר".

 

ביממה האחרונה שוחח שר האוצר כחלון יותר מפעם אחת עם יו"ר האופוזיציה יצחק הרצוג. במהלך השיחה בין השניים העלה כחלון אפשרות לממש אי-אמון קונסטרוקטיבי. כלומר, הקמת ממשלה חלופית מבלי ללכת לבחירות. כחלון הבהיר בשיחה כי מדינת ישראל לא זקוקה לבזבוז של מיליוני שקלים מהקופה הציבורית לטובת מערכת בחירות ואם לא תהיה ברירה - צריך לקדם ממשלה אחרת בכנסת הזו.

 

ח"כ עמיר פרץ (המחנה הציוני) קרא להקדמת הבחירות, ומסר כי השבוע יניח הצעה לפיזור הכנסת ולהקדמת הבחירות. בעניין הפרסומים בדבר איומיו של נתניהו ללכת לבחירות אם לא תבוטל הקמת התאגיד אמר ח"כ פרץ: "מתברר שהגנים של נתניהו משתוללים והמדינה כולה בסחרחורת. מן הראוי שנתניהו יבהיר לציבור איזה גן עכשיו מניע אותו, לאחר שהתנצל והבהיר שאין מדובר בגן הגזעני". בכך התייחס ח"כ פרץ לאמירה של נתניהו ש"קפץ לי הגן המזרחי" - שעליה התנצל בסוף השבוע.


פורסם לראשונה 18/03/2017 23:13

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית שאבי
בנימין נתניהו ומשה כחלון
צילום: עמית שאבי
מומלצים