עשרות סרטונים של ניסויים גרעיניים פורסמו ביוטיוב
הממשל האמריקני הסיר את הסיווג על 750 סרטונים שתיעדו ניסויים גרעיניים בין 1945 ל-1962. 60 מהם כבר פורסמו ביוטיוב
בין השנים 1962-1945 ערכה ארצות הברית יותר מ-200 ניסויים גרעיניים כדי לבחון וללמוד את כוחותיהם של כלי נשק גרעיניים. אותם פיצוצים אדירים צולמו כמעט מכל זווית אפשרית וחולקו לכ-10,000 סרטונים שונים שפוזרו לכל מיני מיקומים וצרכים שונים ברחבי המדינה. כעת, לראשונה, עשרות שנים לאחר מכן - כ-4,200 מבין אותם סרטונים עברו תהליך של דיגיטציה וממשלת ארה"ב הסירה את הסיווג של כ-750 מהם. כבר עכשיו אפשר לצפות בכ-60 מבין הסרטונים הללו ביוטיוב. חלק מהסרטונים ההיסטוריים והמדהימים האלו צולמו בשחור-לבן, אחרים בצבע.
באתר The Verge דווח כי מי שעומד בראש הפרויקט הזה הוא הפיזיקאי גרג ספריגס, שמקווה להציל את הסרטונים מריקבון, לנתח אותם מחדש ואולי להצליח לדלות מהם מידע חדש. משום שניסויים מסוג זה הם אסורים על פי האמנה למניעת ניסויים גרעיניים, ספריס גם מקווה שפרסום הסרטונים וניתוח מחדש שלהם יכול לסייע לפיזיקאי נשק ברחבי העולם ללמוד יותר על פיצוצים גרעיניים.
"אין לנו שום מידע מניסויים בכלי נשק מודרניים באטמוספרה", הסביר ספריגס בסרטון קצר שפרסם ברשת שמסביר על הפרויקט. "המידע היחיד שיש לנו הוא ניסויים מהעבר, אז הנושא נהיה קצת יותר מורכב".
ספריגס סיפר כי הצליח עד כה לנתח מחדש בין 400 ל-500 סרטונים בחמש השנים האחרונות. תהליך הדיגיטציה למעשה מציל את פיסות המידע האלה שכן הפילם המקורי הולך ומתכלה. "הסרטונים האלה נמצאים על סף התפרקות ותוך זמן קצר הם כבר יהיו חסרי תועלת לחלוטין", הסביר ספריגס.
באתר Wired דווח כי התהליך של הורדת הסיווג של הסרטונים הוא "משימה בירוקרטית ענקית", שכן על ספריגס למלא מסמך על כל סרטון בנפרד שמבקש את אישור משרד האנרגיה לפרסום. ספריגס הסביר בראיון לאתר כי מכיוון שעצם קיום הניסויים כבר ידוע, אין סיבה להשאיר את סרטוני הפיצוצים מסווגים.