נקמת המיליציה באפריקה: הרגו 42 שוטרים וערפו ראשיהם
אנשי מיליציה ברפובליקה הדמוקרטית של קונגו תקפו את השוטרים כנקמה על הרג המנהיג שלהם בשנה שעברה. בעימותים האלימים בין הצדדים מאז אוגוסט נהרגו יותר מ-400 בני אדם ו-200 אלף נעקרו מבתיהם
עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
חברי מיליציית "קאמווינה נסאפו" ביצעו ביום שישי את התקיפה הקטלנית בין הערים צ'יקאפה וקאנאנגה שבמרכז פרוביניציית קסאי. נשיא האסיפה בפרובינציה, פרנסואה קלאמבה, אמר שאנשי המיליציה שחררו שישה שוטרים שהוחזקו כבני ערובה משום שדיברו בשפת צ'ילובה המקומית.
מושל פרובינציית קסאי, אלכסיס נקאנדה מיופומפה, אמר שהמשטרה המקומית פתחה בחקירת האירוע.
האו"ם מצא עשרות קברי אחים
האלימות הקשה בפרובינציית קסאי פרצה בחודש אוגוסט 2016 לאחר שכוחות הביטחון הרגו את מנהיג מיליציית "קאמווינה נסאפו". מאז נהרגו יותר מ-400 בני אדם בעימותים בין הצדדים ויותר מ-200 אלף בני אדם נעקרו מבתיהם. כך לפי נתוני האו"ם.
האו"ם מסר לפני כמה ימים כי מאז חודש ינואר מצא עשרות קברי אחים בשלושה מחוזות בפרוביניציית קסאי.
הבחירות לנשיאות עדיין מתעכבות
הזעם הציבורי ברפובליקה הדמוקרטית של קונגו הולך וגובר בשל העיכוב המתמשך בקיום הבחירות לנשיאות המדינה. עשרות בני אדם נהרגו בחודש דצמבר במהלך מחאת האופוזיציה הגדולה נגד החלטתו של הנשיא ג'וזף קאבילה להישאר בכיסאו מעבר גם לאחר מועד סיום כהונתו. מפלגת השלטון ברפובליקה הדמוקרטית של קונגו והאופוזיציה הגיעו להסכם לערוך בחירות עד סוף השנה - ללא קאבילה כמועמד לנשיאות - אולם הסכם זה שברירי ביותר ובאו"ם דורשים מהצדדים במדינה ליישם אותו.
לפי ארגון Human Rights Watch, כוחות הביטחון הקונגולזיים נודעו בתמיכתם במנהיגים מקומיים שנתפשים כנאמנים לקאבילה. מנגד, ארגוני המיליציה תומכים במנהיגים שמזוהים עם האופוזיציה.
ארגון זכויות האדם הבינלאומי קרא לממשלת הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו לשתף פעולה עם מאמצי האו"ם לאתר מומחים של האו"ם, בהם אמריקני ושבדי, שנעדרים בפרובינציית קסאי במשך קרוב לשבועיים. כוח שמירת השלום של האו"ם בקונגו מסר שתנועותיו באזור הוגבלו על ידי כוחות הביטחון בקאנאנגה, בירת פרובינציית קסאי מרכז.
מייקל שארפ מארצות הברית, זיידה קטלאן משבדיה, המתורגמן המקומי בטו צינטלה, נהג הרכב המקומי אייזק קובואיי ועוד שני אופנוענים נעלמו ב-12 במרס בכפר מרוחק בקאנאנגה בעת שחקרו הפרות זכויות אדם חמורות רבות באזור מצד הצבא הקונגולזי וכוחות המיליציה המקומיים. מדובר בפעם הראשונה שבה מומחים של האו"ם נעלמים במדינה האפריקנית. "צוות האו"ם הנעדר משקף תמונה גדולה יותר של אלימות והתעללות באזור קסאי", מסרה אידה סוייר מנהלת אזור מרכז אפריקה בארגון Human Rights Watch. סויר גם קראה למועצת זכויות האדם של האו"ם לפתוח בחקירת הפרת זכויות האדם ברפובליקה הדמוקרטית של קונגו.
כמה אזורים בקונגו, בייחוד במזרח המדינה, חוו במשך יותר משני עשורים אלימות קשה מאז רצח העם ברואנדה שהביא לכניסת מיליציות חמושות - מקומיות וזרות - שמנסות להשיג שליטה על האזור עתיר משאבי הטבע.