שתף קטע נבחר
 

העולם בצלחת: סיורים קולינרים ברחבי העולם

למה לאכול כשאפשר לטרוף? סיור קולינרי בבנגקוק, הפלגה עם שפים לקפריסין ולטרוף את איטליה וסיציליה עם מלווה קולינרי שהוא גם שף סלב: עזבו אתכם משוק לוינסקי, סיורים קולינרים בעולם זה הדבר החם

פודיס לא עוצרים בנתב"ג: אחרי שחברות התיירות הבינו שקולינריה היא המניע והמנוע של פודיס, שכבר לא מסתפקים בצפייה בתוכניות בישול, בהעלאת תמונות לאינסטגרם או בסיורים בשוק לוינסקי, החליטו לקחת את הסיפור כמה צעדים הלאה, ולארגן טיולים בחו"ל שכל מטרתם היא אחת: אוכל. הנה כמה מהם:

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

בנגקוק עם השפית סוואלי אלדר

המטבח התאילנדי הוא ללא ספק אחד המטבחים המסקרנים ביותר בעולם. אוכל תאילנדי הפך בשנים האחרונות לפופולארי מאוד בארץ, ומסעדות תאילנדיות המבקשות לספק את החוויה של המטבח הזה, קמות בכל פינה. אחת השפיות שהביאה לארץ את הטעמים האלה היא השפית סוואלי אלדר, ילידת תאילנד, המתגוררת בישראל משנת 1980.

השפית סוואלי אלדר (צילום: יח"צ) (צילום: יח
השפית סוואלי אלדר(צילום: יח"צ)

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

הסיורים הקולינרים של אלדר בבנגקוק כוללים הצצה וטעימה לשווקים של בנגקוק, למסעדות המקומיות שלעולם לא הייתם יכולים להגיע אליהן בלי מדריך מקומי, וכמובן כוללים גם סדנאות בישול חוויתיות, כמו בישול בשטח עם טבחים מקומיים בתוך שמורת טבע יפהפיה.

מחיר: 2990 דולר לאדם (8 ימים)

 

כך תכינו סלט פפאיה:

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

קפריסין עם השפים ניר צוק ודניאל זך

הרימו עוגן: בעונת השייט הקרובה מציעה חברת "מנו ספנות" הפלגות קונספט קולינאריות לקפריסין, על אוניית הדגל של החברה ״גולדן איריס״. במהלך ההפלגות מתקיימות על סיפון האונייה סדנאות בישול בהשתתפות שפים ישראלים מוכרים, שחולקים עם הנופשים את סודותיהם המקצועיים, וכל זה קורה בלב ים על רקע ים כחול ואינסופי.

 

בין הסדנאות: "הסודות של כרמלה" - סדנה של השף דניאל זך, שיגלה סודות ממטבחה של מסעדת "כרמלה בנחלה", המסעדה שאופיינה במטבח שוק עונתי, בדיוק כמו זה הקפריסאי. השף ניר צוק יעביר סדנת מתכוני אירוח "מחוץ לקופסה". באחד הימים תתקיים סדנה משותפת לזך וצוק - "מבשלים סיפור" - בה ילמדו לבשל מנות ממסעותיהם בעולם.

השף ניר צוק, והגלים (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
השף ניר צוק, והגלים

בזמן העגינה באחד מנמלי קפריסין, תוכלו להצטרף ליום של טיול קולינארי שיתמקד בטעמים ובריחות של המטבח הזה, ובמסגרתו תבקרו במחלבה ביתית שבה מייצרים גבינת חלומי מחלב כבשים, בחוות תבלינים שבה פועלת טברנה כפרית. עוד בתוכנית: טיול בכפר ציורי, שבו תוכלו לטעום לחם חומוס קפריסאי ויינות מקומיים שמיוצרים ביקבים משפחתיים, ולהכיר את הממתקים המקומיים המיוחדים ואת תהליכי ההכנה המסורתיים של אבני היסוד במטבח הקפריסאי. במהלך הסיור יהיה גם מפגש עם אחד השפים הבולטים של האי - השף רודי דמאליס.

מחיר: החל מ-260 יורו לאדם (חמישי-ראשון)

גורמה באיטליה, ספרד, יוון, מרוקו ואלג'יר

רן שמואלי, צחי בוקששתר, גיא פרץ וניר צוק, מובילים את סדרת הטיולים החדשה של "אשת טורס" בעולם, המתמקדת בטיולי אוכל גורמה. היעדים שנבחרו הם פוליה, סיציליה ואמיליה רומנה באיטליה; וולנסיה בספרד; סלוניקי ביוון; באטומי בגיאורגיה ומרוקו, יעדים אשר ידועים במטבחים המסקרנים שלהם.

שף רן שמואלי (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
שף רן שמואלי(צילום: ירון ברנר)
 

במהלך 5-7 ימים תוכלו להכיר מקרוב את מנהגי הקולינריה המקומית, תוך כדי השתתפות פעילה בחוויית הבישול: בפוליה שבאיטליה כולל הטיול סיור בחווה אורגנית, סדנת אפיית לחם מסורתית וסיור בשוק של נאפולי; הטיול במחוז אמיליה רומנה כולל ביקור בחווה חקלאית המתמחה בייצור פרמזן וגבינות מובחרות אחרות; הטיול לסלוניקי כולל סדנת גלגול ממולאים וביקור ביקב וטעימות, ואילו הטיול לגיאורגיה מתמקד בקולינרית דגים ופירות ים. כל הסיורים מתקיימים בליווי מדריך ושף.

 

במהלך הטיולים יוכלו המשתתפים לקבל הצצה למטבחים המיוחדים בכל יעד, ולהכיר מקרוב דרכי בישול מסורתיות ומקוריות, את חומרי גלם הייחודיים לכל אזור, ואת האנשים העומדים מאחורי כל המטבחים האלה.

מחיר: 990 דולר לאדם (5-7 ימים)

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
סיורים קולינרים בעולם
צילום: יח"צ
מומלצים