הנשיא ריבלין דחה את בקשת החנינה של אולמרט
בהודעה שפרסם הסביר ריבלין כי תרומתו של אולמרט לביטחון המדינה והעובדה שנפל מאיגרא רמא לבירא עמיקתא כבר נלקחו בחשבון בגזר דינו. "סמכות החנינה של הנשיא איננה ערכאת ערעור על בית המשפט"
נשיא המדינה ראובן ריבלין הודיע היום (ב') כי החליט לדחות את הבקשה לחנינה של ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט.
בהודעה שנמסרה מבית הנשיא נכתב כי "בנימוקי הדחייה לשחרור לאלתר הבהיר הנשיא כי נסיבותיו הייחודיות של אולמרט אשר הובאו בבקשת החנינה, ובכללן נפילתו הקשה מאיגרא רמא לבירא עמיקתא וזכויותיו הרבות כמי שכיהן במהלך שנים ארוכות בתפקידים הרמים ביותר בישראל ותרם רבות למדינת ישראל ולביטחונה - עמדו לנגד עיני בית המשפט בטרם נגזר דינו".
עוד נמסר מבית הנשיא כי "סמכות החנינה של נשיא המדינה איננה ערכאת ערעור על בית המשפט ולפיכך, כאמור, לא נמצא מקום להיעתר לבקשה לחנינה בדרך של שחרור לאלתר ממאסר. עם זאת ציין הנשיא כי אולמרט צפוי לעמוד בפני ועדת השחרורים, אשר תדון בבקשתו לשחררו בעבור שני שלישים מתקופת מאסרו. במידה שתתקבל בקשתו לשחרור בתום שני שלישים מתקופת מאסרו, הרי שלאחר ששילם את חובו לחברה ועקב זכויותיו הרבות ישקול הנשיא בחיוב להעמיד את העונש על תקופת מאסרו זו".
במשרד המשפטים הביעו סיפוק מהחלטת הנשיא והם רואים בכך התחשבות ואימוץ חלק ניכר מעמדתה של השרה שקד ועל פיה אם ועדת השחרורים תפחית שליש מתקופת ממאסרו, הנשיא יעניק לו אפשרות למחוק את מעמדו כאסיר ברישיון ופירושו של דבר שהוא יוכל לחזור לעיסוקיו הרגילים, למעט חזרה לחיים הפוליטיים.
אולמרט החל אולמרט לרצות עונש מאסר בן 27 חודשים בגין שוחד, קבלת דבר במרמה ושיבוש הליכי משפט. הוא אמור להשתחרר מהכלא בקיץ 2018.
עונש המאסר נגזר על אולמרט בעקבות הרשעתו בשלוש פרשות. בפרשת הולילנד נגזרו עליו במאי 2014 שש שנות מאסר בגין קבלת שוחד בסך 560 אלף דולר. בדצמבר 2015 התקבל ערעורו חלקית על ידי בית המשפט העליון, שזיכה אותו מאחת מעבירות השוחד אך והרשיע אותו בקבלת שוחד בסך 60 אלף שקלים מחברת "הזרע" בתמורה לקידום ענייניה, בהיותו שר התעשייה והמסחר. לפיכך, הפחית העליון את עונשו של ראש הממשלה לשעבר לשנת מאסר וחצי.
פרשה נוספת עסקה בקשריו של אולמרט עם איש העסקים משה טלנסקי, שממנו קיבל מאות אלפי שקלים. זוהי הפרשה שהביאה להתפטרותו מראשות הממשלה. פרקליטיו של אולמרט טענו כי הכספים שימשו לפעילות פוליטית ועל כן אין בקבלתם פסול, וב-2012 קיבל בית המשפט המחוזי בירושלים את עמדתם וזיכה את אולמרט בפרשה זו. ראיות שסיפקה מזכירתו לשעבר, שולה זקן, הביאו לדיון מחודש בתיק, ובמרס 2015 הורשע אולמרט בקבלת דבר במרמה, במרמה ובהפרת אמונים. במאי אותה שנה נגזרו על אולמרט שמונה חודשי מאסר בפועל. חודש מאסר נוסף נגזר עליו בעקבות "תיק השיבוש" - המתייחס לשיבוש הליכי משפט.