MUST: המקומות שחובה לראות בפריז
שכחו ממה שהכרתם וידעתם על בירת צרפת: קונדיטוריית קרפים משוגעת של זוג יפנים, בר מקסיקני שמתחבא מאחורי מסעדת טאקוס קטנה, חנות בגדים לפי משקל וכיכר אחת ותיקה ורומנטית. קבלו את המקומות שהם מאסט בפריז
לירון צ'יפסר (29) עברה לפריז עם בן זוגה לפני כשבעה חודשים. אמנם החיים הסטודנטיאלים שלה די עמוסים אבל אי אפשר שלא לטייל ולחוות את העיר הזאת בין הלימודים והנה חמשת המקומות המיוחדים שהיא מצאה עבורנו בפריז.
בפריז יש המון קפיטריות מגניבות אבל צריך לזכור שהקפה של הצרפתים הוא לא מהטובים בעולם. מצד שני "הפטיסרי שלהם מושלם והמקום המושלם לטעום את המאפים והעוגות הוא קפה קארט, שנוסד ב-1927. יש כאן אווירת גלאם של שנות ה-20 בצרפת", מספרת צ'יפסר.
כשתיכנסו למקום יקבל את פניכם מזנון מרשים מאוד עם כל מיני פחזניות, אקלרים ושוקולדים. רק היזהרו לא להזיל ריר על הוויטרינה כי המראות והריחות מגרים מאוד.
לאחר צבירת כמות קלוריות לא מבוטלת כדאי לטייל קצת ברגל. מקפה קארט ניתן להגיע בקלות ובמהירות לפלאס דה ווז' - כיכר שמשתרעת על הרובעים השלישי והרביעי. היא גם הכיכר האורבנית העתיקה ביותר בפריז והראשונה שנחנכה בשנת 1612.
"הכיכר עצמה מאוד מעוצבת, בקיץ אפשר לראות סטודנטים יושבים על הדשא ועושים פיקניקים, ממש כמו בסרטים - עם יין וגבינות", מתארת צ'יפסר. מסביב יש הרבה גלריות, בתי קפה וחנויות קטנות, שווה להגיע לכאן, בעיקר באביב ובקיץ כשגם המזרקות עובדות ויש אווירה טובה. בדיוק המקום ללכת בו שלובי זרועות כמו זוג צרפתי טיפוסי.
לחובבי וחובבות האופנה יש את רשת החנויות "קילו-שופ", חנויות יד שנייה עם בגדים איכותיים. איך משלמים? מגיעים לקופה עם הבגדים, המוכרים שוקלים אותם ואתם משלמים לפי משקל הבגדים שבחרתם.
למרות צורת הקנייה, לא מדובר בחנות מבולגנת או שוק, הכל מסודר עם תוויות, לפי צבעים ולפי המשקלים השונים. דברים כבדים הם שוקלים מראש כמו למשל ג'ינסים של חברות מוכרות, כך שהחוויה מאוד נוחה וקלה לקנייה. אגב, מדובר ברשת אז לא צריך ללכת בדיוק לנקודה מסויימת, אפשר ללכת לפי מה שקרוב אליכם ולצאת עם מציאות שוות.
הצרפתים ידועים בקרפים שלהם אבל הפעם ההמלצה היא דווקא על קרפ יפני. מפעילי המקום הם זוג יפנים שבנו את המקום בהשראת רובע ההרג'וקו בטוקיו, רובע מרהיב ביופיו וייחודו. "הכל בוורוד, חמוד, עם הלו קיטי ובובות, וככה גם הקרפים", מספרת צ'יפסר.
תמצאו כאן קרפ עם קרם פטיסייר ועם שוקולד, תותים, קצפת וסוכריות ורודות שבוזקים מלמעלה. "זה כל כך טעים וכל כך שונה מהקרפ המסורתי שרואים בכל פינה בעיר, כך ששווה להגיע לשם במיוחד", אומרת צ'יפסר ומוסיפה כי "השניים הם גם בני זוג שמכינים את הכל ביחד ובשיתוף פעולה: הוא מגלגל את הקרפ והיא מוזגת לתוכו את רוטב השוקולד ומפזרת את הסוכריות". המקום נמצא בשכונת המארה השווה.
הבחירה כאן הייתה קשה היות שיש כל כך הרבה ברים טובים בעיר. צ'יפסר בחרה לנו את הבר קנדלריה שברובע השלישי. "זה בר ששמעתי עליו מחברה. כשהגעתי אליו הלכתי בהתחלה לאיבוד ולא מצאתי אותו, עד שהבנתי שצריך להיכנס למין מסעדה קטנה של טאקוס ובפנים יש דלת סודית - דרכה עוברים לבר עצמו", היא מספרת.
הבר מושתת על קוקטיילים ואוכל מקסיקני. בימים שבת וראשון יש בראנץ' מהשעה 12 בצהריים. בסופי שבוע חובה להזמין מקום, גם אם מגיעים בערב וגם אם מגיעים לבראנץ' כי המקום שווה מאוד ומלא תמיד.