חולת סרטן בת 18 שמטופלת בהדסה: "הופקרנו"
על רקע התפטרותם של שישה רופאים מהמחלקה ההמטו-אונקולוגית בהדסה עין כרם, תקפה פאר מזרחי בת ה-18 את הממשלה ואת שר הבריאות: "כאילו שהסרטן הארור לא מספיק, אני צריכה להיאבק גם על הזכות לקבל טיפול מהרופא שלי"
"כנראה שלמקבלי ההחלטות השידור הציבורי חשוב יותר מהחיים עצמם". על רקע המשבר המתמשך בבית החולים הדסה עין כרם, והתפטרותם של שישה רופאים מהמחלקה ההמטו-אונקולוגית לילדים במחאה על ביצוע השתלת מח עצם לילדים חולי סרטן במחלקה למבוגרים, החליטה פאר מזרחי, צעירה בת 18 ממעלה אדומים שנאבקת בסרטן בארבע השנים האחרונות, להיחשף ולתקוף במילים קשות את הממשלה ואת שר הבריאות יעקב ליצמן בפרט.
"אין לי שגרת חיים של נערה בגילי. המאבק שלי כרוך בהמון כאבים, כל הזמן יש בדיקות. כבר ארבע שנים שאני לא הולכת לבית הספר", סיפרה פאר ל-ynet ותיארה את חששותיה בעקבות אי הוודאות ששוררת בבית החולים שבו היא מטופלת: "אני מרשה לעצמי לדבר בשם כל הילדים. המחלקה האונקולוגית בהדסה אמורה להיות המקום הבטוח ביותר שלנו. שלא משנה מה יקרה, תמיד נוכל להגיע לשם, ידאגו לנו ותמיד יחשבו מה יהיה טוב בשבילנו. עכשיו לוקחים לנו את המקום הזה וזה פשוט לא הוגן".
"אני אמורה להתחיל עכשיו טיפולים כימותרפיים שוב פעם, ובמקום לדאוג לאיזה טיפולים אני הולכת לעבור, אני צריכה להיאבק על כך שהרופא שלי, שמלווה אותי מתחילת המחלה, יהיה שם לתת לי את הטיפול שאני צריכה לקבל. לא מספיק שאני נאבקת במחלת הסרטן הארורה, עכשיו אני צריכה להיאבק גם על הזכות שלי להמשיך לקבל את הטיפול מציל החיים מהרופא שלי", הוסיפה פאר.
לשר הבריאות יעקב ליצמן היא מבקשת להעביר מסר: "אתה מפקיר אותנו ואת הבריאות שלנו. זו לא שפעת, זו מחלה שלא קל להתמודד איתה. אם יש אנשים שיכולים לעזור לנו להתמודד עם המחלה, אז אתה לא יכול לקחת לנו אותם עכשיו. אתה צריך לקחת אחריות. אני בונה על מיקי, הרופא שלי, שיחזיר אותי לשגרת חיים רגילה, ואתה שר הבריאות ליצמן בא ולוקח לי אותו".
עוד היא מוסיפה: "מי שלא נמצא בסיטואציה שלנו לא יצליח להבין את הכאב ואת המלחמה שלנו. זה רופא שכבר ארבע שנים מלווה אותי, מכיר את ההיסטוריה שלי, את הרגישויות שלי, האלרגיות שיש לי. ברגע שאני מרגישה לא טוב ומגיעה למחלקה, הוא כבר יודע מיד אילו משככי כאבים לתת לי, מה מתאים לי ואילו טיפולים קיבלתי. אם יביאו עכשיו רופא אחר, שיתחיל ללמוד את ההיסטוריה הרפואית שלי בארבע השנים האחרונות, זה עלול לסכן אותי".
מזרחי מוסיפה ותוקפת את הממשלה: "אני צופה מהצד בכל המשבר הממשלתי ואולי הליכה לבחירות סביב השאלה האם יקום תאגיד שידור ציבורי או לא. אלוהים ישמור, כמה שאתם מנותקים! את מי זה בכלל מעניין מה יהיה אופי השידורים כשהחיים שלנו נמצאים בסכנה? האם מישהו חשב ליצור משבר קואליציוני סביב מצבה של מערכת הבריאות? סביב המשבר הזה? כנראה שלמקבלי ההחלטות השידור הציבורי חשוב יותר מהחיים עצמם".
במחלקה ההמטו־אונקולגית מטפלים בילדים הזקוקים להשתלת מח עצם. בעקבות מצוקת מיטות במחלקה החליט מנהל בית־החולים, פרופ' זאב רוטשטיין, לטפל בחלק מהילדים הזקוקים להשתלה במחלקת המבוגרים. ששת רופאי מחלקת הילדים, ובראשם מנהל המחלקה פרופ' מיקי ויינטראוב, מחו על ההחלטה שלטענתם מסכנת את בריאות הילדים - והחליטו להתפטר.
לפני כשבועיים תורם ישראלי הסכים להעביר מיליון דולר להוספת מספר המיטות הדרוש להצלת מחלקת הילדים. התנאי היחיד שהציב היה שהרופאים המתפטרים יחזרו בהם מהתפטרותם ויישארו בבית־החולים. זמן קצר לאחר מכן הודיעו רופאי המחלקה המתפטרים כי הם דוחים את ההצעה הנדיבה - ודבקים בהחלטתם.