7 שנים אחרי המרמרה: חידוש יחסים עם ניקרגואה
ישראל וניקרגואה הודיעו על חידוש היחסים הדיפלומטיים לאחר שבע שנות נתק שהחלו לאחר הפשיטה במשט לעזה. "שני הממשלים רואים בחיוב רב את חידוש היחסים במטרה לקדם פעילות משותפת לרווחת העמים", נמסר
כמעט שבע שנים אחרי ניתוק היחסים, ניקרגואה חידשה את הקשרים הדיפלומטיים עם ישראל. "ממשלות ישראל וניקרגואה החליטו על חידוש היחסים הדיפלומטיים. שני הממשלים רואים בחיוב רב את חידוש היחסים במטרה לקדם פעילות משותפת לרווחת שני העמים וכתרומה למאבק להשגת שלום בעולם. חידוש היחסים ייכנס לתוקפו עם פרסום הודעה משותפת זו בשתי הבירות", נמסר רשמית בישראל, במקביל להודעה שננמסרה בניקרגואה.
כמו כן הודיעו כי לאורך השנים, עד להשעיית היחסים ב-2010, התקיימו יחסים ידידותיים ושיתוף פעולה בתחומים מגוונים כחקלאות, בריאות וחינוך.
ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס לחידוש היחסים בטקס האזכרה הממלכתי המשותף לנשיאי וראשי ממשלות ישראל שהלכו לעולמם, שנערך בירושלים: "היום אנחנו מתברכים ביחסים מעולים עם יותר מ-160 מדינות. המספר הזה הולך וגדל. בקרוב מדינה נוספת תודיע על כינון יחסים עם מדינת ישראל".
ניקרגואה ניתקה את הקשרים הדיפלומטיים עם ישראל ב-2010, לאחר הפשיטה על המרמרה במשט לעזה. הדוברת של הנשיא דניאל אורטגה - רעייתו רוסאריו מוריו - מסרה אז לתחנת רדיו מקומית כי "ניקרגואה מנתקת באופן מיידי את היחסים הדיפלומטיים עם ממשלת ישראל". מוריו אורטגה, שמאז מונתה לסגנית הנשיא, הדגישה אז כי ממשלת ניקרגואה סבורה שההשתלטות על המשט היא מתקפה בלתי חוקית המהווה הפרה של החוק הבינלאומי וזכויות האדם.
היא ביקשה אז להביע את תנחומיה בפני ממשלותיהם ומשפחותיהם של ההרוגים, וקראה לישראל לשחרר את העצורים. היא גם הבהירה כי ניקרגואה מחויבת ללא תנאים למאבק על העם הפלסטיני, ודרשה להסיר את המצור על עזה. בעלה אורטגה הוא הנשיא גם כיום, אך ניקרגואה נחשבת מקורבת מאוד לארצות הברית וממשלתה החליטה כאמור על חידוש היחסים, חידוש שייחשף ככל הנראה פומבית בשבוע הבא.