שתף קטע נבחר
 

לצאת מעבדות לחירות במטבח ב-6 צעדים

מרגישים כבולים במטבח? לא נורא – גם בני ישראל לא יצאו לחופשי ביום אחד: 6 טיפים שיקלו עליכם את השהות במטבח לפני החג

בין אם אתם מבשלים לעצמכם ובין אם אתם מבשלים ארוחה לעשרה אנשים, הכניסה למטבח עשויה להיות קצת מאיימת. אל חשש. אמנם לא כל אחד נולד בשלן, אבל כל אחד יכול להפוך להיות בשלן.

 

אם אתם סובלים מעכבות במטבח, אם כל מה שאתם יודעים לבשל זה חביתה או אם יש כמה מתכונים שתמיד רציתם לנסות אך מעולם לא העזתם, ארזנו לכם כמה טיפים מעולים שיעזרו לכם להיכנס למטבח ולצאת ממנו מנצחים.

סובלים מעכבות במטבח? זה הזמן לכמה טיפים (צילום: shutterstok )
סובלים מעכבות במטבח? זה הזמן לכמה טיפים(צילום: shutterstok )
 


הניחו הכל במקום - ומראש: Miseen Place

הכי כיף לבשל במטבח מוכן, מאובזר ונקי. לפני שאתם מתחילים לבשל, בדקו מה הכלים להם את זקוקים להכנת המתכון, על מנת שלא תתקעו פתאום ותגלו שאין לכם מיקסר או מערוך ושהמתכון שהתחלתם אתו כלל אינו רלוונטי עבורכם.

 

וודאו על כן מראש שיש לכם את הכלים המתאימים לבישול, שהמטבח שלכם נקי ושיש לכם משטח עבודה נוח. הצרפתים קוראים לזה Miseen Place– להניח את הכול במקום. וכשצרפתי מדבר על בישול, כדאי מאוד להקשיב.

הקפידו שהמטבח יהיה נקי ומוכן לעבודה (צילום: shutterstok ) (צילום: shutterstok )
הקפידו שהמטבח יהיה נקי ומוכן לעבודה(צילום: shutterstok )
 

וודאו שיש בבית מגוון חומרי גלם ותבלינים

אתם אף פעם לא יודעים מה יתחשק לכם לבשל. אם אתם רוצים להיות מסוגלים לבשל באופן ספונטני, הקפידו שיהיו לכם בבית בצל, שום וירקות בסיס ומוצרי תיבול ובישול כגון: שמן זית, דבש, חרדל, מיץ לימון, רסק עגבניות וחומץ בלסמי. בישול ספונטני הוא מהנה במיוחד ויכול לצאת מוצלח לא פחות מבישול מתוכנן מראש, אם לא יותר. ממש כמו בחיים.

תמיד טוב שיהיה מגוון של חומרי גלם (צילום: shutterstok ) (צילום: shutterstok )
תמיד טוב שיהיה מגוון של חומרי גלם(צילום: shutterstok )
 

לימדו מהטובים ביותר

אכלתם מנה מצוינת במסעדה והיא נראית לכם פשוטה להכנה? בקשו את המתכון או לכל הפחות התעניינו במרכיבים ואז חפשו אותה ברשת. דודה שלכם הכינה כבד קצוץ שהוא פשוט מעדן? בקשו ממנה הסברים איך להכין אותו. נכון, אולי זה ייגע כמה אנשים מסביב השולחן לשמוע בדיוק כמה זמן הכבד צריך לעמוד על האש, אבל הם ישרדו את זה. הדרך הכי טובה ללמוד היא מבשלנים ושפים אחרים, שכבר למדו מטעויות, על מנת שאתם לא תצטרכו לחזור עליהם.

לימדו מהטובים ביותר (צילום: shutterstok ) (צילום: shutterstok )
לימדו מהטובים ביותר(צילום: shutterstok )
 

עקבו היטב אחר המתכון

עקבו היטב אחר המתכון שאתם מכינים. לבשלנים מתחילים, כדאי להתחיל במתכונים מפורטים יותר עם תמונות והסברים. שימו לב שאתם מקפידים על הוראות המתכון, שלב אחר שלב, ולא מפספסים אף הסבר, כדי שלא תמצאו את עצמכם אחר כך יושבים עצובים במטבח, מנסים לשחזר מה השתבש בדרך. אם אתם רוצים להכניס את הטאץ' האישי שלכם למנה - עשו זאת בפעם הבאה, רק אחרי שלפחות פעם אחת הכנתם אותה "לפי הספר".

זה לא הזמן לעשות נסיונות. עקבו אחרי המתכון ומלאו אחר ההוראות (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
זה לא הזמן לעשות נסיונות. עקבו אחרי המתכון ומלאו אחר ההוראות(צילום: shutterstock)
 

התחילו בקטן - והגבירו את הקצב  

לא חייבים להתחיל עם ביף וולינגטון (למרות שזה לא כזה מורכב כפי שזה נשמע). התחילו במתכונים של מאכלים שאתם מכירים ואוהבים ושנראים לכם ברי-ביצוע, והתקדמו לאט-לאט למתכונים קצת יותר מורכבים. כך תהיה לכם הזדמנות להתחיל להכיר את חומרי הגלם טוב יותר ולהבין מה הולך עם מה. ככל שתבשלו יותר, הטעם שלכם יתחדד וצ'אקרות הבישול שלכם ייפתחו לטעמים ייחודיים ומתכונים מורכבים יותר.

הישארו עם המתכון המנצח, ותצלחו את ארוחת החג (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
הישארו עם המתכון המנצח, ותצלחו את ארוחת החג(צילום: shutterstock)

חיזרו על מתכון מנצח

קצרתם שבחים מהמשפחה על המנה שהבאתם לארוחת הערב? בשלו אותה גם בארוחה עם החברים שלכם ותמשיכו לצאת מנצחים. אין בושה בלחזור על מתכונים מוצלחים שאתם טובים בהם. להיפך – תראו שעוד יבקשו מכם לבשל לארוחה הבאה את הפשטידה הכל-כך מוצלחת שהכנתם בפעם שעברה. אין דבר יותר בונה ביטחון מזה, והופ. מבלי לשים לב, הפכתם לבשלנים מדופלמים.

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ההמלצות באדיבות "יד מרדכי"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מכינים ארוחת חג
צילום: shutterstock
מומלצים