שתף קטע נבחר

פוריה: בניהו קיבל אף חדש ממדפסת תלת ממד

לראשונה בישראל: בניהו מרחבי, שלפני כשנה וחצי במהלך אימון באמנויות לחימה קיבל מכה אשר ריסקה את עצם האף, עצם המצח וחלק מעצם ארובת העין, קיבל אף חדש שעוצב בבית החולים והודפס במדפסת תלת ממד

קיבל אף חדש שהודפס במדפסת תלת ממד: בבית החולים פדה-פוריה בטבריה, השתילו הבוקר (ה') מומחים בכירורגיית פה ולסתות, שתל של אף שהוכן במדפסת תלת ממדית. השתל שיוצר מחומר בשם "פיק" יחליף את עצם האף, המצח וארובת העין של המטופל.

 

בניהו מרחבי, שקיבל את האף, בן 19 מהיישוב גבעת אבני הסמוך לטבריה. מזה קרוב לארבע שנים הוא מתאמן באומנויות לחימה, ולפני כשנה וחצי, בעת אימון, ספג מכה אשר ריסקה את עצם האף, עצם המצח וחלק מעצם ארובת העין.

 

בניתוח ראשוני שבוצע אז, נעשה ניסיון לתקן את הנזק, אבל הפציעה הותירה חסר שגרם לאי נוחות בתפקוד ופגיעה אסטטית.

 

מנהל מחלקת כירורגיית פה ולסתות במרכז הרפואי, ד"ר עימאד אבו אל נעאג', הסביר כי בשיטות המסורתיות, מילוי החסר היה כרוך בניתוח מורכב.

 

"בניהו היה מתוכנן לעבור ניתוח להסרת עצם מהגולגולת, והשתלה שלה במקום העצם שהתרסקה. הניתוח ארוך כי נדרש עיצוב, שיוף והתאמת העצם תוך כדי הניתוח. לכן החלטנו לראשונה בארץ, לתכנן ולעצב שתל עצם לאף, שיודפס במדפסת תלת ממד".

 

מימיו: מימין: ד"ר עימאד אבו אל נעאג', בניהו מרחבי, ד"ר אברהם טואג (צילום: מיה צבן, דוברת המרכז הרפואי פדה-פוריה) (צילום: מיה צבן, דוברת המרכז הרפואי פדה-פוריה)
מימיו: מימין: ד"ר עימאד אבו אל נעאג', בניהו מרחבי, ד"ר אברהם טואג(צילום: מיה צבן, דוברת המרכז הרפואי פדה-פוריה)

 

"רצו לפתוח לי את הגולגולת"

הניתוח ארך כ-30 דקות. העצם המשוחזרת, שהודפסה באמצעות הזרקת החומר "פיק" הושתלה בפניו של הצעיר. זמן קצר לאחר הניתוח, הוא סיפר כי הוא מרגיש טוב ומעוניין לחזור לאימונים.

 

"לא תיארתי לעצמי שזה יהיה שתל ברמה כזו מתקדמת, בהתחלה אמרו לי שיצטרכו לפתוח את הגולגולת ולהוציא לי עצם. לכן שמחתי מאד כשד"ר עימאד בישר שהוחלט ללכת על פעולה פחות מורכבת עם פחות סיבוכים והחלמה מהירה. אני מרגיש טוב".

 

טכניקה הכי מתקדמת. האף החדש (צילום: מיה צבן, דוברת המרכז הרפואי פדה-פוריה) (צילום: מיה צבן, דוברת המרכז הרפואי פדה-פוריה)
טכניקה הכי מתקדמת. האף החדש(צילום: מיה צבן, דוברת המרכז הרפואי פדה-פוריה)

 

ד"ר אברהם טואג, רופא בכיר במחלקה אמר כי השתל יוצר בחברת אי.בי. דנטל, לאחר הכנת מודל של האף. "הכנו ארבעה דגמים מחומרים שונים ובעובי שונה, ובמהלך הניתוח התאמנו את הדגם שהיה בהתאמה מרבית. זאת במטרה להגיע לתוצאה תפקודית ואסטטית הכי מוצלחת" .

 

לדברי ד"ר עימאד, ההתפתחות הטכנולוגית והשימוש במדפסות תלת מימד חוסך את עיצוב העצם שיכול לקחת זמן ממושך, ואף פעם התוצאה לא מגיעה לרמת הדיוק של המדפסת.

 

"מנתחי פה ולסת ומשחזרי לסתות ופנים חייבים כיום לשלוט בכל הטכניקות הכי חדשניות וכך להתאים למטופל את הטכניקה הכי מתאימה שתאפשר לו תפקוד מלא ואסתטיקה גבוהה".

 

מרחבי אמור להשתחרר לביתו בתחילת השבוע הבא.

 

צפו בדרך בה מדפיסים שיניים במדפסת תלת ממד:

 

 

 



 


פורסם לראשונה 30/03/2017 15:31

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיה צבן, דוברת המרכז הרפואי פדה-פוריה
האף החדש של בניהו
צילום: מיה צבן, דוברת המרכז הרפואי פדה-פוריה
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים