שתף קטע נבחר
 

החלטנו שמתחתנים אחרי 15 שנה של קשר

בניגוד להוריה של דינה שנישאו אחרי שלושה ימים בלבד של היכרות, דינה עצמה חיכתה 15 שנה עד שנישאה לבחיר ליבה. "התחתנו בעיקר בשביל להביא ילדים כי רצינו לעשות זאת מתוך מסגרת משפחתית, אבל אם לא היינו רוצים להפוך להורים, כנראה שהיינו מחכים עוד"

בתור מישהי שהוריה התחתנו תוך חודשי היכרות ספורים בלבד ובסופו של דבר התגרשו, תמיד קיוויתי שאנהג אחרת מהם, ושאחכה זמן מה עד שאחליט לעשות את המהלך, אם בכלל. כי בניגוד לדור ההורים, היום בעידן האינטרנט אנשים מרגישים שיש בפניהם הרבה יותר אופציות לאהבה, ולכן הם גם לא ממהרים להתחתן עם בן או בת הזוג שלהם. אנשים היום מעדיפים לצאת תקופה, לגור ביחד שנה או יותר, ורק אחרי כמה שנים של זוגיות להחליט אם מתמסדים או סוגרים את הבסטה.

 

דינה (33) ואיליה (34) גייקר הם דוגמה מצוינת לזוג של בני דור ה-y שהחליט לקחת את הזמן עד החתונה הרשמית. אלא שהפעם לא מדובר בהמתנה של שנה-שנתיים, אלא בלא פחות מ-15 שנה של קשר. "לפני החתונה שלנו היינו זוג 15 שנים", משתפת דינה. "גרנו באותה שכונה באשדוד, עד שיום אחד הוא בא אליי כדי לקחת ממני דיסק של בון ג’ובי, ומאז התחלנו לצאת. בהתחלה חשבנו שזה סתם קשר חולף ושנהיה יחד חודש-חודשיים גג, אבל זה נמשך ונמשך ומאז לא ממש נפרדנו, וגם כשכן, תמיד חזרנו. בשלב מסוים אמרנו אוקיי, זה כנראה רציני, ועברנו גם לגור ביחד".

 

"האמת היא שבגלל שאיליה הוא איש צבא, עברנו לגור ביחד רק אחרי שהוא קיבל שיכון בבסיס. עד אז הוא גר בתל אביב ואני באשדוד, וכשהוא קיבל את התפקיד בבסיס, עברנו לגור ביחד. זה היה אחרי בערך 13 שנים של קשר. גרנו יחד קרוב לשנתיים, עד שהוא הציע לי נישואים".

ההצעה נערכה בפארק שבו היה גם הדייט הראשון שלהם. דינה ואיליה  (צילום: עמית שטראוס) (צילום: עמית שטראוס)
ההצעה נערכה בפארק שבו היה גם הדייט הראשון שלהם. דינה ואיליה (צילום: עמית שטראוס)
 

מקסים! ספרי לי על הצעת הנישואים הזאת.

"הוא הציע לי נישואים בפארק, איפה שהכרנו. האמת היא שהוא לא עשה משהו מיוחד מדי, ודי ציפיתי לזה וידעתי שזה הולך לבוא. אפילו השארתי לו ברחבי הבית כמה חוברות של טבעות, אבל לא ידעתי כמובן מתי בדיוק זה יקרה. בסוף הוא הציע לי ללכת לטייל בחוץ, ירד על ברך אחת והציע לי להתחתן".

 

וזה קרה אחרי 15 שנה של קשר. למה בעצם?

"התחתנו בעיקר בשביל להביא ילדים. רצינו לעשות זאת מתוך מסגרת משפחתית, אבל אנחנו לא לחוצי חתונה, ואם לא היינו רוצים להביא ילדים כנראה שהיינו מחכים עוד. אני למדתי באוניברסיטה ולא הייתי מוכנה להקים משפחה לפני שאני מסיימת את הלימודים, אבל ברגע שסיימתי, והייתה לי עבודה מסודרת וגם לו היתה אחת, לא היה יותר טעם לחכות".

 

אז התחתנתם רק כדי לבנות משפחה?

"כן. תמיד ידעתי שברגע שארצה ילדים אני גם ארצה חתונה. זו לא הייתה אופציה מבחינתי להביא ילדים בלי להתחתן, אבל אין לי הסבר למה. אם לא היינו רוצים ילדים אולי גם לא היינו מתחתנים, אבל רצינו ולכן התחתנו. אולי זה בגלל שפשוט לא מקובל בישראל לעשות את זה בלי להיות נישואים, למרות שאם מישהו יגיד לי שהוא מביא ילדים בלי להתחתן, ברור שאני הכי אפרגן לו. אני זורמת עם מה שמתאים לאנשים, אבל לי זה לא התאים ואני רציתי להיות נשואה לפני שאני הופכת להיות אימא".

דינה, איליה והקטנים (צילום: עמית שטראוס) (צילום: עמית שטראוס)
דינה, איליה והקטנים(צילום: עמית שטראוס)
 

איך אנשים הגיבו לזה שהייתם ביחד כל כך הרבה שנים מבלי להתחתן?

"רוב החברים שלנו גם יצאו יחסית הרבה זמן לפני שהם התחתנו, כך שלא ממש היינו חריגים בחברה. בנוסף, ההורים שלנו לא עודדו אותנו להתחתן בגיל צעיר - להפך, הם תמיד אמרו לנו לחכות עד שנסיים את הלימודים ונמצא עבודה. קחי בחשבון שאצל ההורים שלי קרה בדיוק ההפך – אבא שלי פגש את אימא שלי, ואחרי 45 דקות הציע לה נישואים והם התחתנו לאחר שלושה ימים, והם עדיין יחד כבר 35 שנה! למרות הסיפור המדהים הזה ההורים שלי המליצו לי לעשות את כל מה שאני רוצה לעשות בחיים, ורק אז להתחתן. גם עבורם זה היה יחסית מאוחר, כי היא הייתה בת 24 ובתקופתם זה היה נחשב לרווקה זקנה, אבל הם תמיד לימדו אותי שעלי לחיות קודם את חיי לפניי שאני מתחתנת ומביאה משפחה".

 

"מצד שני, אנשים שפחות קרובים אלינו נוטים להרים גבה כשהם שומעים את הסיפור שלנו. חלק לא מבינים וכאילו מרחמים עליי, עם משפט כמו: 'איזו מסכנה שהוא לא הציע קודם', אבל מהאנשים הקרובים קיבלנו בעיקר פרגון. לא הפריע לי שזה היה מוזר לאחרים, ממש לא. אני יותר מסתכלת מוזר על אנשים שמתחתנים מהר, לא מבינה מה הפואנטה".

"תתחתנו רק אם אתם רוצים ילדים". דינה, איליה והילדים (צילום: עמית שטראוס) (צילום: עמית שטראוס)
"תתחתנו רק אם אתם רוצים ילדים". דינה, איליה והילדים(צילום: עמית שטראוס)
 

אז תמליצו לזוגות לקחת את הזמן עד שהם מתמסדים?

איליה: "אני חושב שאין טעם למהר – עדיף קודם לטייל, ללמוד, לחוות חוויות, ורק אז להתחתן".

 

דינה: "אני אישית בדעה שמה שאנחנו עשינו, היה הכי טוב. אני חושבת שצריך להתחתן רק אם רוצים ילדים, אחרת אין טעם ואפשר פשוט לחיות יחד. בדרך הזו, אם רוצים להיפרד, אין צורך לעבור את כל הבירוקרטיה גם. וצריך לזכור שאם לא טוב לכם ביחד, גם לא יהיה לכם טוב אחרי החתונה, וכמו שאיליה אמר, עדיף קודם לטייל, לצאת, לבלות ולחיות, ורק אחר כך כשרוצים ילדים – אז להתחתן. ככה גם חינכו אותי בבית". 

האמת על הצעת הנישואין המודרנית    (בימוי, עריכה ואפטר אפקטס: אסף קוזין מגישה: אלכסנדרה לוקש)

האמת על הצעת הנישואין המודרנית    (בימוי, עריכה ואפטר אפקטס: אסף קוזין מגישה: אלכסנדרה לוקש)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אסנת גרתי, פסיכולוגית קלינית ומנהלת מרכז גרתי ברעננה לטיפול רגשי, ייעוץ ואבחון מבוגרים וילדים, מסבירה שישנן סיבות מגוונות לכך שאנשים היום מחכים להתחתן יותר מבעבר: "יש הרבה זוגות היום שלא מעוניינים להתחייב ולכן גם לא מתחתנים, מתוך אמונה שהמחויבות תגיע מעצמה אם הם יישארו ביחד, ולא מתוך ההגדרה הרשמית או טקס החתונה. עבור זוגות אחרים, זאת הזדמנות לחגוג אחרי שנים רבות יחד, את הבחירה זה בזו ואת הקמת המשפחה (כשהם חשים שהצליחו בכך)".

אסנת גרתי. "מבחינת החברה יש כבר פחות משמעות לחתונה עצמה" (צילום: אוסף משפחתי) (צילום: אוסף משפחתי)
אסנת גרתי. "מבחינת החברה יש כבר פחות משמעות לחתונה עצמה"(צילום: אוסף משפחתי)
 

"באופן כללי, מתן המשמעות הסמלית לקשר ולמשפחה דרך אקט החתונה, היא חוויה מחודשת של בחירה והתחייבות. ייתכן שזוגות מסוימים לא חשו בתחילת הקשר שהם זקוקים לכך, והצורך עלה כתהליך הדרגתי רק בהמשך. לעיתים, במהלך השנים עולה רצון של בני הזוג להכרה על ידי החברה והממסד כנשואים, ולעיתים זוגות מחליטים מסיבות שונות להיענות לבקשתם של ילדי הזוג או המשפחה ('אולי תתחתנו כבר?')".

 

עד כמה זה נפוץ לחכות הרבה זמן לפני שמתחתנים?

"זה נפוץ מתמיד. מרבית הזוגות יבחרו היום את צורת החיים המתאימה והנוחה להם ביותר, ומבחינת החברה אין לכך משמעות רבה כשמדובר בזוג שחי ביחד ומקים משפחה. הדבר שמגדיר את תחושת הביחד הזוגית יותר מכל הוא החיים המשותפים, המחויבות זה לזו והקמת המשפחה, ולא החתונה לכשעצמה".

 

"ההחלטה מתי להתחתן ואם להתחתן, היא גם אישית וגם תרבותית. ברמה האישית, ישנם זוגות שפחות זקוקים להגדרה רשמית, או לא מעוניינים בטקסיות הכרוכה בחתונה. ישנם זוגות שעבורם לא להתחתן זאת בחירה שמגדירה אותם כשונים או מיוחדים, והגדרה כזאת מתאימה להם. זה קשור כמובן גם לתרבות שבה הם חיים. למשל בישראל, באוכלוסייה הדתית מקובל ומצופה להתחתן, ובאוכלוסייה החילונית הבחירה לא להתחתן מתקבלת לרוב כבחירה לגיטימית ולא מאוד חריגה".

 

מהו הזמן האידיאלי לחכות לפני שמתחתנים?

"אני חושבת שמומלץ לזוגות לחיות ביחד לפני הנישואים כדי להכיר טוב יותר, ולדעת במי הם בוחרים לחיים משותפים ולהקמת משפחה. לגבי חתונה, איני רואה בכך חשיבות כיוון שזוגות רבים מתחייבים זה לזו בדרכים אחרות. אני גם חושבת שיש מדדים חשובים יותר לאושר בחיי הזוגיות מאשר הזמן שעובר עד שבוחרים להתחתן, כמו: היכולת להתמודד עם קונפליקטים ומשברים ביחד, התקשורת הזוגית, היכולת להתפתח זה לצד זו, מידת האמון זה בזו וההתאמה הזוגית כמובן. לכן אין זמן אידיאלי לזוגיות טרום חתונה, והחשיבות המרכזית היא בבחירה טובה בבן זוג לחיים שאנחנו אוהבים אותו, יכולים לסמוך עליו, מסתדרים איתו ושרמת הקונפליקטים בינינו או הפערים בהשקפת העולם ניתנים לגישור".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית שטראוס
דינה ואיליה ביום חתונתם
צילום: עמית שטראוס
חתונות
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים