שתף קטע נבחר
 

אסטרונאוטים איבדו מגן פסולת בהליכת חלל

שיין קימברו ופגי וויטסון, ששברה שיא בהליכות חלל, איבדו מגן פסולת בגובה 1.5 מטרים, שהיה אמור להיות מותקן על תחנת החלל הבינלאומית

מגן מפני פסולת, בגובה 1.5 מטרים, שהיה אמור להיות מותקן בתחנת החלל הבינלאומית התנתק מהמבנה וריחף לו בחלל במהלך הליכת חלל של שני אסטרונאוטים אמריקנים, והכול - בשידור חי של סוכנות החלל האמריקנית (נאס"א). פגי וויטסון, שהפכה להולכת החלל המנוסה ביותר בעולם במהלך הגיחה הזו, דיווחה לצוותי הבקרה על הקרקע ששק ובו מגן הפסולת השתחרר וריחף ביום חמישי האחרון.

 

הליכת החלל בשבוע שעבר

הליכת החלל בשבוע שעבר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בזמן התקרית הזו, וויטסון (57) ומפקד תחנת החלל שיין קימברו (49) היו באמצע הליכת חלל מתוכננת בת 6.5 שעות, שנועדה להכין נמל עגינה לקראת הגעה של טיסות מסחריות וכן מטלות תחזוקה נוספות. זו הייתה הליכת החלל השמינית של וויטסון, ובמהלכה שברה את השיא של זמן הליכת חלל על ידי אסטרונאוטית, שנקבע על ידי האסטרונאוטית סוניטה וויליאמס.

 

מצלמות בתחנת החלל עקבו אחר השק המרחף בזמן ששייט לו במרחב. מנאס"א נמסר כי המהנדסים של הסוכנות קבעו כי החפץ הנע לא מהווה סכנה בטיחותית לאסטרונאוטים או למבנה - מעבדת מחקר עצומת בשווי 100 מיליארד דולר שמרחפת כ-400 קילומטרים מעל כדור הארץ. לא נמסרו פרטים נוספים בנוגע לאופן שבו אבד אותו מגן פסולת, ששוקל כ-8 קילוגרמים בלבד. "הצוותים ממוקדים בהשלמת הליכת החלל ויבחנו את האירועים בתום המשימה", מסר דובר נאס"א, דן הוט, בהודעה רשמית.

 

 (צילום: נאס"א) (צילום: נאס
(צילום: נאס"א)

 

וויטסון וקימברו עבדו על נמל עגינה, בפיתוח משותף של החברות בואינג ו-SpaceX, שלבסוף ישמש "חניית חלל". השניים התקינו שלושה מגני פסולת אחרים וכן הניחו כיסוי זמני על תחנת העגינה במקום שבו היה מיועד להיות המגן שאבד. בעוד לא מדובר בכיסוי מושלם, מנאס"א נמסר כי המגנים יסייעו להגן על התחנה.

 

אסטרונאוטים שמבצעים הליכות חלל מאבדים מדי פעם פריטים קטנים כמו ברגים, אך נדיר מאוד שחפצים גדולים חומקים מהאסטרונאוטים. בפעם האחרונה שהתרחש משהו דומה זה היה ב-2008, אז איבדה אסטרונאוטית אחיזה בארגז הכלים שלה כשטיפלה בפאנל סולרי תקוע.

 

מגן הפסולת האבוד יימשך בסופו של דבר לאטמוספרה של כדור הארץ ויישרף. עד אז, הוא יצטרף לכ-21 אלף פיסות פסולת אחרות שנעות בחלל וגדולות מספיק כדי להיות במעקב של רדארים ומצלמות מכדור הארץ.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים