שתף קטע נבחר

מרקל שוברת ימינה: המהגרים חייבים לכבד את חוקי גרמניה

הקנצלרית שמתמודדת על כהונה רביעית מנסה להשיב למפלגתה את הבוחרים הרבים שהתאכזבו ממדיניות "הדלת הפתוחה" שלה שהכניסה לגרמניה יותר ממיליון פליטים. בכירים במפלגתה קראו לאסור מימון זר של מסגדים

 

 

מנסה להחזיר למפלגתה השמרנית את קולות המאוכזבים: קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל אמרה היום (יום א') שהפליטים בגרמניה חייבים לכבד את הסובלנות, הפתיחות וחופש הדת, ובאותה עת קראו בכירים במפלגה לאסור על מימון זר להקמת מסגדים במדינה.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

מרקל מתמודדת על כהונה רביעית בבחירות הפדרליות שייערכו בגרמניה בחודש ספטמבר. בשנתיים האחרונות היא ספגה ביקורת קשה בארצה על מדיניות הדלת הפתוחה שהביאה לכניסתם לגרמניה של יותר ממיליון פליטים.

 

קראה לגרמנים להפגין מצדם פתיחות כלפי הפליטים. מרקל (צילום: MCT) (צילום: MCT)
קראה לגרמנים להפגין מצדם פתיחות כלפי הפליטים. מרקל(צילום: MCT)
עיתונאי סורי שהגיע לגרמניה ב-2015 ראיין את הקנצלרית הגרמנייה ושאל אותה מה מצפה ארצה מהפליטים, והיא השיבה: "אנחנו מצפים שאנשים שבאים אלינו ידבקו בחוקים שלנו". מרקל אמרה כי חשוב מאוד שהאנשים שנכנסו לגרמניה יכבדו ויבינו את הערכים הליברליים של גרמניה המודרנית כמו סובלנות, פתיחות, חופש הדת וחופש הביטוי.

 

"אנחנו יודעים מעט מאוד על סוריה, עיראק ועל מדינות אפריקניות"

מרקל, מנהיגת "המפלגה הנוצרית-דמוקרטית" (CDU) קראה לגרמנים להפגין מצדם פתיחות כלפי הפליטים. "אנחנו יודעים מעט מאוד דברים על סוריה, אנחנו יודעים מעט מאוד דברים על עיראק ועל מדינות אפריקניות. ואנחנו חייבים לראות זאת כהזדמנות ללמוד יותר ולהתנסות יותר", אמרה הקנצלרית.

 

מפלגתה של מרקל סבלה מירידה רבה בתמיכה בה מאז החלטתה ב-2015 לפתוח את גבולות גרמניה בפני מאות אלפי פליטים שברחו מהמלחמות בסוריה ובעיראק. לפי המסתמן, ההגירה והביטחון הולכים להיות הנושאים המרכזיים במערכת הבחירות בגרמניה, שבהן צפויה מפלגת הימין הקיצוני והאנטי-מהגרים "אלטרנטיבה לגרמניה" (AfD) להיכנס לפרלמנט.

 

יותר ממיליון פליטים נכנסו לגרמניה בשנתיים. מינכן (ארכיון) (צילום: AP) (צילום: AP)
יותר ממיליון פליטים נכנסו לגרמניה בשנתיים. מינכן (ארכיון)(צילום: AP)

מפלגת הימין הקיצוני צפויה לפי הסקרים להיכנס לפרלמנט. מתנגדי "אלטרנטיבה לגרמניה" (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מפלגת הימין הקיצוני צפויה לפי הסקרים להיכנס לפרלמנט. מתנגדי "אלטרנטיבה לגרמניה"(צילום: EPA)

בניסיון להחזיר למפלגת CDU חלק ממצביעיה המתוסכלים קראה סגנית יו"ר המפלגה ג'וליה קלוקנר לצאת בחוקים נוקשים יותר נגד מטיפים איסלאמיים ולאסור מימון זר של מסגדים.

 

העימות הבא עם טורקיה מעבר לפינה?

בגרמניה חיים ארבעה מיליון מוסלמים - רובם הגדול ממוצא טורקיה, וכמה מהמסגדים בגרמניה ממומנים על ידי ממשלת טורקיה. קלוקנר הציעה בראיון לעיתון " ל"בילד אם זונטאג" לחוקק חוקים שיגדירו למוסלמים את הזכויות והחובות שלהם בגרמניה. היא גם קראה לערוך רישום של כל המסגדים בגרמניה ולבדוק את הרקע של נותני החסות והמממנים של מקומות תפילה אלה.

 

השותפה של מרקל בקואליציה, המפלגה הסוציאל-דמוקרטית (SPD), שמנהיגה מרטין שולץ מתמודד נגד הקנצלרית על הנהגת גרמניה, דחתה את הרעיונות שהועלו בקרב בכירי מפלגת CDU. "לדעתי, ההצעות בקושי עומדת בקנה אחד עם החוקה הגרמנית", אמר סגן יו"ר מפלגת SPD אולאף שולז, ואמר שאי אפשר לחוקק חוק רק עבור קהילה דתית אחת.

 

יו"ר המועצה האיסלאמית בגרמניה, בורחאן קסיצ'י, אמר שההצעות של מפלגתה של מרקל פופוליסטיות ומדביקות למוסלמים תווית גורפת של חשודים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים