"ארה"ב שוקלת לארח הקיץ ועידת שלום אזורית"
בזמן שטראמפ החליף חיוכים עם א-סיסי בבית הלבן, שליחו למזה"ת ג'ייסון גרינבלט העלה בשיחות עם גורמים ערביים אפשרות לקיום ועידת שלום עוד כמה חודשים. א-סיסי הציג את עמדת מדינות ערב: "נגד העברת השגרירות לירושלים, בעד פתרון צודק לסוגיה הפלסטינית"
הפגישה הלבבית בין נשיא ארצות הברית לנשיא מצרים תוביל לוועידת שלום אזורית? העיתון "אל-חיאת" דיווח הבוקר (יום ג') מפי גורמים מצריים כי נשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי הציג בפני נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ את העמדה של מדינות ערב ביחס לדרישות "לפתרון צודק לסוגיה הפלסטינית בהסתמך על יוזמת השלום הערבית, ונגד העברת השגרירות האמריקנית לירושלים".
גורמים אמריקנים אמרו לעיתון כי אחד מהרעיונות שעלו בפגישות המצריות-אמריקניות בוושינגטון הוא קיום ועידת שלום שארצות הברית תארח הקיץ. שליחו של טראמפ למזרח התיכון, ג'ייסון גרינבלט, שוחח עם גורמים ערבים על אותה יוזמה. לפי הדיווח, בבית הלבן מצפים כי מצרים, ירדן ומדינות המפרץ ימלאו תפקיד אקטיבי בהמרצת הצד הפלסטיני להגעה לשולחן המשא ומתן.
בהקשר של שיתוף הפעולה הצבאי בין ארצות הברית למצרים שוחחו טראמפ וא-סיסי על חידוש האימונים המשותפים השנתיים בין הצבאות, הידועים בשם "הכוכב הזוהר" - אימונים שהוקפאו מאז הדחתו של נשיא מצרים לשעבר, מוחמד מורסי.
בעניין האחים המוסלמים, טענו אותם גורמים אמריקנים כי ממשל טראמפ ביקש לדחות את הרעיון להכניס את הארגון לרשימת ארגוני הטרור מסיבות משפטיות שעלולות להקשות על ארצות הברית מול מספר מדינות שבהן נוכחות של האחים המוסלמים. עם זאת, הממשל האמריקני עשוי להכניס לרשימת ארגוני הטרור שלוחות או תנועות מקומיות במצרים עקב עיסוקן בטרור.
בפגישה בין טראמפ לא-סיסי נעשה ניסיון לפתוח דף חדש ביחסים בין וושינגטון לבין מי שנחשבה במשך עשרות שנים למנהיגת העולם הערבי. "אנחנו תומכים בך", אמר טראמפ לסיסי, ואז סיפר לכתבים: "אני חש קרבה לנשיא סיסי מהפעם הראשונה שנפגשנו. הוא עשה עבודה פנטסטית בתנאים קשים מאוד".
שני המנהיגים התייחסו בפגישתם למלחמה בטרור וגם למאמצים להשכין שלום בין ישראל לפלסטינים: "כבודו, מאז שנפגשנו בספטמבר, יש בי הערכה עמוקה והערצה לאישיותך הייחודית, בייחוד לעמידתך האיתנה נגד הטרור", אמר א-סיסי וציין את הצורך "להילחם באידיאולוגיית הרשע הזו שגובה חיי חפים מפשע, שזורעת הרס בקהילות ובמדינות ומטילה אימה על חפים מפשע. הנושא השני, כבודו, שבו אתמוך בך בחוזקה הוא במציאת פתרון (לסכסוך הישראלי-פלסטיני). ואני בטוח למדי שתוכל להביא פתרון לסוגיה הזו".
היחסים בין ארצות הברית ומצרים התערערו מאוד אחרי המהפכה שבה הודח ב-2011 נשיא מצרים חוסני מובארק. ממשלו של ברק אובמה תמך בהדחת הנשיא, מעשה שנחשב בעיני תומכי מובארק ומנהיגי הצבא במצרים לבגידה. אחרי מובארק עלו לשלטון האחים המוסלמים, וכשצבא מצרים בראשות א-סיסי ביצע הפיכה והדיח אותם מתח הממשל האמריקני בראשות אובמה ביקורת נוקבת על הפגיעה בתהליך הדמוקרטי במצרים. על רקע מה שנתפש כמשיכת ידיה של ארה"ב ממצרים ומהמזרח התיכון העמיקה רוסיה את קשריה עם קהיר.