כשכוכבי מיוזיקלי יצאו לעולם האמיתי
אפליקציית מיוזיקלי כבר עברה מזמן את שלב ההיסטריה בקרב בני נוער ואפילו ילדים קטנים יותר, ועכשיו הגיע הזמן להכיר את הכוכבים שלה לעולם האמיתי. יצאנו לתחרות המיוזרים הראשונה של ישראל ושרדנו לספר. עם ירידה קלה באחוזי השמיעה
פעם הכוכבים היו שחקני קולנוע, אחר כך שחקני טלוויזיה, וגם זמרים ואחר כך גם כוכבי ריאליטי. אבל עכשיו הכוכבים הגדולים של הילדים והנערים הם ילדים ובני נוער כמוהם שמככבים ברשת, צוברים מאות אלפי עוקבים ומעריצים נלהבים, בגלל אפליקציה אחת שהפכה להיות הטרנד הלוהט הבא.
הלכתי לאירוע המיוזרים הראשון בארץ שנערך אתמול (ב') עם בת הכמעט 10 שלי, שבזמנה הפנוי לא מפסיקה לצלם את עצמה באפליקציה הזו ועשרות הסרטונים שמציפים את הטלפון שלי מדי יום הם הוכחה לכך.
היא ישבה שם, שרה את כל השירים, צרחה עם כל הקהל, בכל פעם שעלה מפורסם זה או אחר, ובאופן כללי, אמרה לי שזה היה היום הכי טוב שלה אי פעם.
מצד אחד, חשבתי שמדובר פה בבני נוער שכבר בגיל העשרה, עסוקים וממוקדים ויודעים (כמעט) מה הם רוצים להיות כשיהיו גדולים - עוד יותר מפורסמים ממה שהם עכשיו. מצד שני, בעולם הדיגיטלי, איך הורים שגדלו בעולם אנלוגי, יכולים להעביר ביקורת על ילדים שבסך הכל רוצים רק לשיר?
רק רוצים לשיר ולרקוד:
מדובר באפליקציית מיוזיקלי, ש-133.5 מיליון משתמשים בה מדי יום ומעלים כ-11 מיליון סרטוני ליפ-דאב ושידורי לייב ביום. בישראל, 48% מבני הנוער משתמשים באפליקציה באופן קבוע, 17% למעלה מחמש פעמים ביום.
אתמול , כאמור, עשתה האפליקציה קפיצה אל המציאות באמצעות "אירוע המיוזרים הראשון בארץ" שערך משרד teenk בסינמה סיטי בגלילות. במסגרת האירוע נבחרו המיוזרים הכי טובים בארץ בקטגוריות שונות והוענק להם פרס על יצירתם ברשת החברתית.
לאון שניידרובסקי ("נכנסים לארון", "גולסטאר") ואלין כהן ("הבנים והבנות", "MTV") היו המנחים שניסו להתגבר על הצעקות ההיסטריות מהקהל. רוב הפעמים זה פחות הצליח, אבל עדיין היה לגמרי חינני.
השמות הגדולים בעולם המוזיקה ברשת כיבדו את האירוע בנוכחותם. ובין השמות הבאמת גדולים היו: אנה זק, עדן וטורי, שני קלב, אן בן ציון, אנג'ל ברנס וסלבים בקנה מידה לא פחות גדול.
ואיך אפשר בלי הופעות של כוכבי הנוער?