"הדרך לגן עדן". קבוצת הוואטסאפ של המחבל
ימים ספורים לפני שדקר שני שוטרים בשער האריות, הצטרף איברהים מטר לקבוצה שבה שותפו תכנים איסלאמיים, חלקם על גבול ההסתה. המשטרה חקרה את כל חבריה ועצרה 18 מהם. אחד המנהלים אמר על שם הקבוצה: "ביצוע פיגוע הוא הדרך להגיע לגן עדן". חברים אחרים הכחישו
במסגרת חקירת הפיגוע בשער האריות לפני שלושה שבועות, אז דקר המחבל איברהים מטר (25) מג'בל מוכבר שני שוטרים וחוסל, גילו חוקרי היחידה המרכזית של משטרת ירושלים שכמה ימים לפני כן הוא הצטרף לקבוצת וואטסאפ בשם "הדרך לגן עדן". בקבוצה היו מפיצים החברים תכנים אסלאמיים שחלקם הביאו לכדי חשד סביר להסתה לאלימות, וייתכן שהיוו הטריגר למעשי המחבל. כשהחקירה הסמויה הפכה לגלויה, נחקרו כמעט כל חברי הקבוצה ומתוכם 18 נעצרו.
מעצר עשרה מהחשודים הוארך פעם אחת על ידי בית משפט ולאחר מכן הם שוחררו בתנאים מגבילים. לא ידוע אם החקירה תגיע לכדי כתב אישום, אולם היא סייעה למשטרה במישור המודיעיני בעידן שבו לעתים אין כל דרך לדעת על כוונותיו של המפגע הפוטנציאלי הבא. חומרי החקירה ופרטי ההתכתבויות שהגיעו ל-ynet נותנים הצצה לתכנים שהעלו את חשדות חוקרי הימ"ר.
בקבוצה היו 37 חברים, רובם משכונת ג'בל מוכבר, וחלקם הכירו אישית את המחבל. החשד הראשוני היה שהקבוצה משמשת לשיתוף אידיאולוגיה המקדמת פיגועי טרור עבור מחבלים פוטנציאליים, ומכאן גם שמה, "הדרך לגן עדן".
רוב חברי הקבוצה שנחקרו הכחישו כי הייתה לה מטרה להסית לאלימות. "זו קבוצה דתית שבה קוראים פסוקי קוראן", אמר בחקירתו אחד מחבריה, תושב ג'בל מוכבר כבן 30. "לא הרגשתי שיש שם תכנים של הסתה לאלימות. אם הייתי מרגיש הייתי יוצא ממנה".
חבר אחר הוסיף בחקירתו כי "הדרך לגן עדן היא להתפלל – ומכאן שם הקבוצה".
מנגד, אחד ממנהלי הקבוצה, שסיפר כי הכיר את המחבל ונהג להתפלל איתו, פירש אחרת את שם הקבוצה ואמר: "ביצוע הפיגוע הוא דרך להגיע לגן עדן".
מנהל אחר בקבוצה, תושב סילוואן כבן 20, טען כי מטרת הקבוצה אינה להקצין עמדות דתיות. כשהחוקרים שאלו אותו מה משמעות שם הקבוצה "הדרך לגן עדן" הוא היתמם ואמר: "לא יודע למה קוראים לקבוצה ככה".