מפרל ג'אם ועד טופאק: האמנים שנכנסו להיכל התהילה של הרוקנ'רול
אלישיה קיז במחווה לראפר טופאק, לני קרביץ עושה פרינס, ELO זוכרים את צ'אק ברי וההרכב YES נכנס לפנתיאון הכבוד, אבל ללא ספק, הכוכבים הגדולים של טקס היכל התהילה של הרוקנ'רול היו להקת פרל ג'אם. זה מה שהיה שם
טקס היכל התהילה של הרוקנ'רול, שהתקיים הלילה (שבת) באולם הברקלייז סנטר בברוקלין שבניו יורק, היה מגוון במיוחד. הוא כלל להקת פרוג-רוק, אייקון ראפ, ענקית אצטדיונים, גאוני כלי-מיתר, אגדת פולק ומפיק חלוצי. אבל הרגע הגדול מכולם שייך כמובן
לנציגת הגראנג' אולי הגדולה מכולן (וזו שלא התפרקה מעולם), כשלהקת פרל ג'אם הפכה רשמית לחברה בהיכל הכבוד.
את נאום הכניסה להיכל של הרוקרים מסיאטל, המתאר את פועלו של כל חבר חדש, היה אמור להעניק מורה הרוחני של פרל ג'אם, ניל יאנג. אבל לפני מספר ימים התברר כי הוא לא ייקח חלק בטקס בעקבות מחלה, ואת מקומו תפס המגיש האגדי דיוויד לטרמן, שניצל את הבמה כדי לעקוץ את חברת הכרטיסים טיקט מאסטר.
"פרל ג'אם נלחמה בתאגיד המרושע ומוצץ הדם הזה", אמר, והתייחס למאבק שניהלה הלהקה בשנות ה-90' בטיקט מאסטר, כשטענה באקט של מודעות צרכנית נדירה בתחום כי היא גובה מחיר רב מדי על כרטיסים. "אני שמח להגיד שבגלל המאבק ההוא, הכניסה לכל הופעה בארצות הברית מתאפשרת ללא תשלום", התבדח לטרמן. לפרל ג'אם ולטרמן היסטוריה ארוכה והם הופיעו בתוכניתו פעמים רבות. "בכל פעם שהם היו מגיעים לתכנית, התקרה הייתה עפה", צחק לטרמן. "במשך שנתיים הנחיתי תוכנית בלי גג מעלי".
אדי ודר, סטון גוזארד, מייק מקרידי, מאט קמרון וג'ף אמנט קיבלו את הפרס, ובאקט פרל ג'אם קלאסי - ניצלו את הבמה כדי לתת נאום אקטיבסטי. ודר ביקש מהקהל שיתחיל לפעול כנגד האסון האקולוגי שכדור הארץ מועד לו. "הנה אנחנו, בעידן טכנולוגי זה, ויש לנו עוד דרך ארוכה של התפתחות לעשות", אמר הזמר. "שינויי האקלים הם דבר אמיתי, הם לא פייק ניוז. אסור לנו להיות הדור שההיסטוריה מסתכלת עליו במבט לאחור ותוהה 'למה הם לא עשו כל דבר אפשרי כי למנוע את הבעיה הענקית הזו?'.
אבל כוחה של הלהקה תמיד היה בהופעותיה החיות, ובאחד הערבים החשובים בקריירה שלהם ביצעו ודר ושות' את להיטם הענק "Alive", השיר "Given to Fly" והבלדה "Better Man". היסטורית, היה זה הערב הראשון מזה שנים רבות שהפגיש בין חברי פרל ג'אם למתופף דייב קרוסן, שניגן באלבום הבכורה האיקוני "Ten".
הערב התחיל במחווה לצ'אק ברי, אגדת הרוקנר'ול שהלך לעולמו רק בחודש שעבר. להקת ELO ביצעה לכבודו גרסה פרועה במיוחד של שירו "Roll Over Beethoven", שנפתחה בצלילי הסימפוניה החמישית של בטהובן.
בהמשך הערב זכתה הלהקה לכבוד, כאשר דני האריסון (בנו של ג'ורג' האריסון המנוח, שהיה חבר קרוב של איש ELO ג'ף לין) נשא נאום ובו סיפר כיצד לקח אותו אביו להופעה של ההרכב כשהיה בן 7, שבסופה עלה לנגן איתם באופן ספונטני.
"כמו משומקום, כולם פתאום התחילו לנגן את 'Johnny B.Good', כמו בסרט 'בחזרה לעתיד'", נזכר האריסון הבן, כשהמסך הגדול מאחוריו התמקד לפתע במייקל ג'יי פוקס, כוכב אותה סדרת סרטין פופולרית, הנוכח באולם. הקהל הגיב במחיאות כפיים, צעקות וטירוף כללי, בעוד מג"פ נופף למצלמה וניסה לא למשוך יותר מדי תשומת לב.
מחווה נוספת לאגדה שהלכה הייתה זו של לני קרביץ לזמר פרינס, שמת רק ימים ספורים לאחר הטקס של שנה שעברה. קרביץ עלה לבמה יחד עם מקהלת גוספל שלמה, והם ביצעו גרסה משלהם ל-"When Doves Crt", להיט הענק של פרינס מ-1984. אחריו פנה המוזיקאי לבצע גרסת כיסוי קצת פחות מוצלחת לקלאסיקה מאתגרת יותר, "Purple Rain". רגע השיא של המחווה היה הביצוע ל-"The Cross", מתוך אלבומו של פרינס "Sign O' the Times".
וגם זו לא הייתה המחווה האחרונה, שכן בספטמבר האחרון מלאו 20 שנים להתנקשות בראפר טופאק שאקור. בערב בו נכנס שאקור רשמית להיכל התהילה של הרוקנ'רול, אחת השאלות הגדולות שנשאלו הייתה "מי הולך לבצע את המחווה לטופאק?". ובכן, מכל האנשים הייתה זו דווקא זמרת האר נ' בי (ונציגת האיסט- קואסט, סצנת ההיפ-הופ היריבה של שאקור, איש הווסט-קואסט) אלישיה קיז. הזמרת פתחה במחרוזת משיריו של הראפר המנוח, ובעודה מנגנת על הפסנתר דיברה על אהבתה לשאקור ולמוזיקה שיצר.
היא המשיכה בשירת להיטו הגדול של שאקור "Changes", שעסק במאבק בסמים וביחס לשחורים בארצות הברית. הקהל שר יחד איתה, ומיד אחר כך עלו לבמה סנופ דוג ו-YG, וביצעו את "Gangster Party". טריץ', הסולן המוביל של ההרכב Naughty by Nature ביצע את "Hail Mary" בעוד הראפר T.I ביצע גרסה משלנו לשירו של טופאק "Keep Ya Head Up", בעודו מדגמן בנדנה חבושה כמו פפיון - כפי שהיה נוהג המנוח.
ובחזרה לכיתת 2017. ג'רני, הזכורה רבות של קלאסיקת הרוק האייטיזית "Don’t stop Believin'" זכתה לכבוד, כאשר לאחר שהציג אותם סולן להקת Traim פטריק מונהאן, והסולן סטיב פרי העניק נאום מרגש בו אף הזכיר את להקת התיכון בה לקח חלק. לאכזבתם של המעריצים הרבים, פרי לא התאחד עם חבריו ללהקה להופעה משותפת של השיר המזוהה ביותר עמם. בשלב זה הם יכולים להפסיק להאמין שאיחוד יקרה בקרוב. בעוד הוא לא ביצע עמם שיר משותף, זו הייתה הפעם הראשונה שפרי עמד לצד חבריו מאז 2005, והמפגש הראשון שלו עם סולנה של ההרכב בעשור האחרון, ארנל פינדה.
גם YES, הרכב הפרוג-רוק האגדי, נכנס אתמול להיכל, לאחר נאום של המעריץ גדי לי, בסיסט להקת Rush. לי הצטרף ללהקה האהובה עליו לביצוע של הקלאסיקה" Roundabout" מתוך האלבום "Fragile" מ-1971, והחליף למעשה את כריס סקוור, בסיסט YES שמת ב-2015. בניגוד לאיחוד שלא קרה בהופעתה של ג'רני, YES והזמר ג'ון אנדרסון דווקא ניגנו יחד הלילה, בפעם הראשונה מאז 2004, ורבים טוענים כי מדובר היה בביצוע הסוחף של הערב.
רגע מעניין בערב נרשם כאשר נייל רוג'רס, מוזיקאי, איש להקת שיק ויותר מכל מפיק ויצרן להיטי ענק, זכה סופסוף להיכנס להיכל. רוג'רס, שעבד עם ענקים כמו דיוויד בואי, מייקל ג'קסון, דיאנה רוס, ליידי גאגא, פארל וויליאמס (שהיה זה שהציג את רוג'רס הלילה), מדונה ובריטני ספירס, הוכיח בנאומו שוב את אופיו הצנוע.
הוא דיבר על כך שכאשר העבודה על אלבום מסתיימת, שמו של המוזיקאי מתנוסס על העטיפה באותיות גדולות, בעוד המפיק זוכה לקרדיט באותיות הקטנות. "לשם שלי אין משמעות", אמר מי שעזר להזניק או להחיות קריירות של זמרים רבים. "קבלת הפרס הזה מדהימה עבורי, בגלל כל האנשים שהרשו לי להצטרף לחייהם וללהקות שלהם".
זמרת שמזמן הייתה צריכה להיכנס להיכל ולא ברור למה לקח כל כך הרבה שנים להכיר בתרומתה, היא ג'ואן באאז. אגדת הפולק בת ה-76, שהתפרסמה בשנות ה-60' לצד שמות כמו בוב דילן והרולינג סטונס, התייחסה בנאומה בקריצה לגילה המבוגר ולעובדה כי ייתכן שרבים מבאי הטקס לא ידעו מי היא.
"אני מודעת לכך שאני מדברת מול קהל צעיר, שלולא היכל התהילה של הרוקנ'רול, לא היה לו מושג מי אני", אמרה. "לנכדה שלי לא היה מושג מי אני, עד שלקחתי אותה אל מאחורי הקלעים בהופעה של טיילור סוויפט". באאז ביצעה את שיר העם "Swing Low, Sweet Chariot", בטרם הצטרפו אליה לבמה מארי צ'אפין קרפנטר והאינדיגו גירלס.
כמיטב המסורת בהיכל התהילה, נציגים של כיתת 2017 (במקרה זה - פרל ג'אם, ג'רני, ייס וגדי לי - שנכנס להיכל ב-2013) חברו יחד לביצוע משותף. הפעם נבחר דווקא שירו של ניל יאנג, "Rockin' in the Free World" לחתום את הערב, בביצוע שראה את אדי וודר.