שתף קטע נבחר

 

בלי נשים. מרתון בינלאומי ראשון בטהרן

מאות משתתפים מ-40 מדינות הגיעו אתמול למרוץ בינלאומי ראשון בבירת איראן. על הנשים נאסר לרוץ עם הגברים ברחובות, והן נדרשו לקיים מרוץ מקוצר באצטדיון סגור: "רימו אותנו, בכל העולם רצים ביחד"

Ruptly

Ruptly

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מאות רצים השתתפו אתמול (יום ו') במרתון הראשון אי פעם בטהרן. המארגנים של המרתון הבינלאומי אסרו על נשים לרוץ עם הגברים ברחובות הבירה, והורו להן לערוך מרוץ קצר באצטדיון סגור לקהל.

 

הגברים רצו בבוקר ברחבי טהרן, והנשים השתתפו בריצה של עשרה קילומטרים בלבד באצטדיון אזאדי אחר הצהריים. רבים זעמו על איסור ההשתתפות לנשים במרתון, במיוחד מכיוון שאין חוקים שאוסרים על נשים וגברים לרוץ יחד בציבור באיראן. ברפובליקה האסלאמית אפשר לראות גברים ונשים יוצאים לריצות משותפות ברחובות ובאפרקים.

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

"לא ידעתי שתהיה הפרדה במרתון. אם הייתי יודעת לא הייתי נרשמת", סיפרה הדי מדאני, מורה בן 28. "הדרך שבה ארגנו את תחרות הנשים הייתה פוגענית מאוד. בדרך כלל אני רצה עם החבר שלי בחוץ. זה ממש לא משהו מיוחד. מי שהולך לפארקים רואה גברים ונשים רצים יחד".

 

"נרשמתי אבל פרשתי. לקחתי בחזרה את 500 אלף הריאלים שלי (15 דולר) בגלל שרימו אותנו", אמרה נאסים, אדריכלית בשנות ה-30 לחייה. "כשהם מפרידים בינינו הם מעליבים אותנו. בכל העולם מרתונים מתקיימים במקומות ציבוריים, ולא בחללים סגורים".

 

בין מאות הרצים במרתון היו עשרות זרים מכ-40 מדינות. "אני מאוכזבת מאוד שלא נתנו לנו לרוץ מרתון שלם בגלל שהתאמנתי בשבילו. בעלי רץ אז אני אעודד אותו", אמרה ססיל מקרון שהגיעה מצרפת במיוחד בשביל האירוע.

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

שר הספורט האיראני, מסעוד סולניפר, הכחיש את הטענות שההפרדה בין המינים היא הוראה של הרגע האחרון. "מההתחלה לא היה סיכוי שהתחרות תהיה מעורבת", אמר לתקשורת האיראנית.

 

בתחרויות ספורט מקצועיות באיראן יש הפרדה נוקשה בין המינים, ובין השאר לא מאפשרים לנשים להגיע לאצטדיונים ולצפות במשחקי כדורגל. אתמול אישרו הרשויות לנשים לצפות בתחרות מכיוון שלא מדובר בתחרות מקצוענית.

 

"הרגע רצתי את המרתון הראשון שלי. זה היה נהדר. המסלול היה טוב מאוד, עם הרבה אנשים שעודדו אותנו להמשיך. בשביל מרתון ראשון זו הייתה הצלחה גדולה", סיפר תומאס, עורך דין צרפתי בן 22 שגר בטהרן מינואר, את החוויה שעבר.

 

המארגנים סיפרו לקראת האירוע שכ-30 אמריקנים ירוצו. בסופו של דבר הגיע רק רץ אחד, שמחזיק גם באזרחות איראנית. המרתון הראשון משך אליו חובבים בלבד. המארגנים מקווים שבשנים הקרובות יגיעו גם רצים מקצוענים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים