שתף קטע נבחר

טויוטה פיתחה רגל רובוטית שמאפשרת למשותקים ללכת

המערכת כוללת שלד מכאני המניע את הרגל המשותקת ומאפשר לה להשתקם. טויוטה תשכיר את המתקן לבתי חולים תמורת אלפי דולרים בחודש. לדברי החברה, המתקן ישקם נפגעי שבץ מוחי טוב יותר מכל פיזיותרפיה קיימת

השלד האלקטרוני ממשיך לצבור תאוצה: חברת טויוטה הציגה את הרגל הרובוטית המניעה רגליים משותקות ומאפשרת לסובלים משיתוק מלא או חלקי להניע את הרגל וגם ללכת. לדברי החברה, המתקן החדש ישקם נפגעי שבץ מוחי הסובלים משיתוק חלקי, "טוב יותר מכל תוכנית פיזיותרפיה".

 

צפו: כך פועלת הרגל הרובוטית

 

 

המערכת המכונה Welwalk WW-1000 כוללת מסגרת מכאנית חשמלית המתאימה לרגלו של אדם מהברך ומטה. המטופל נושא את המתקן ומתהלך על גבי מסלול הליכה המאפשר לשאת את משקל המכשיר. באופן זה מתאפשרת תנועת השרירים הגידים והמפרקים.

 

המתקן שפותח בטויוטה בשיתוף מדעני אוניברסיטת פוג'יטה שביפן, מתוכנן לרגל אחת בכל פעם, עבור מטופלים הסובלים משיתוק של צד אחד של הגוף בשל שבץ מוחי או פגיעות אחרות.

 

חיישנים המותקנים במכשיר מנטרים את צורת ההליכה ומתאימים את תנועת הרגל הרובוטית לתנועות הרצויות. המערכת כולה נשלטת על ידי מסך מגע חיצוני.

 

לדברי החברה, הגידול הניכר בשיעור אוכלוסיית הקשישים, רבים מהם חוצים את גיל 100, והשכיחות הרבה של שבץ מוחי, יביאו לכך שהמכשיר יסייע לרבים בתהליך השיקום לאחר האירוע המוחי.

 

החברה הודיעה שתשכיר 100 מכשירים כאלה לבתי חולים ביפן בסוף השנה, עלות כל מתקן תגיע ל-9,000 דולרים ועוד 3,200 דולרים דמי מנוי חודשיים.

 

הרגל הרובוטית. שיקום טוב יותר מפיזיותרפיה ()
הרגל הרובוטית. שיקום טוב יותר מפיזיותרפיה

 

הכל החל בחיפה

תעשיית השלדים הרובוטיים החלה לתפוס תאוצה דווקא כאן בישראל, כאשר בשנת 2011 נחשף לראשונה מכשיר השלד הרובוטי הראשון פרי פיתוח כחול לבן.

 

גם כאן, מדובר במעין שלד חיצוני המתחבר בעזרת רצועות לרגליים, ומאפשר למשותקים להיעמד מכיסא הגלגלים, להתהלך, להתיישב ולמעשה להפסיק להסתכל על העולם מלמטה. הפיתוח החדש הוא המצאה של המהנדס עמית גופר, מייסד חברת "ארגו" החיפאית. גופר קיבל את ההשראה ליצור את החליפה לפני כעשור, לאחר שהפך לנכה בעקבות תאונת דרכים שעבר.

 

אחד הראשונים שזכה להתנסות בפיתוח החדש הוא רדי קאיוף, נכה צה"ל שנפגע ברגליו. קאיוף מרותק לכיסא גלגלים כבר 25 שנה. אף שהוא עדיין חסר כל תחושה ברגליו, הוא מסוגל היה להתהלך באמצעות החליפה הרובוטית.

 

וכך זה עובד: הנכה מרכיב את השלט הרובוטי בעזרת רצועות אל רגליו. על הגב הוא נושא חליפת פיקוד קלה. השלט הרובוטי מתרומם בהתאם לפקודה שניתנת, ומקים את הנכה ממקום מושבו. לחיצה נוספת מתחילה את צעדי ההליכה. לחיצה אחרת מאפשרת להתיישב.

 

לאחר ניסויים שנערכו במכשיר בישראל, בארצות הברית ואירופה, החל שיווקו של השלד הרובוטי. בשלב הראשון נמכרת גרסה מוסדית של המכשיר הקרויה Rewalk-I המיועדת למרכזים רפואיים. על שלד זה אמור הנכה לתרגל את ההליכה משך מספר חודשים. עלותו של המכשיר למוסדות רפואיים עומדת על 87 אלף יורו.

 

בהמשך פותחה גרסה ביתית של המכשיר שעלותה עמדה על כ-50 אלף יורו. המכשיר כבר חולל הדים רבים ברחבי העולם ומספר חברות החלו לעבוד על גרסה משלהם לשלד הרובוטי.


צפו: משותק קם מכיסא הגלגלים באמצעות האקסוסקלטון

 

 


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המערכת שתאפשר למשותקים ללכת
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים