שתף קטע נבחר

 

התשובה לטראמפ: "צפון קוריאה מוכנה לניסוי גרעיני"

לפי דיווחים שמסתמכים על תמונות לוויין צפון קוריאה תבצע בקרוב ניסוי גרעיני שישי, אחרי ימים של מתיחות בינה לארה"ב - וכשנושאת מטוסים אמריקנית נשלחה לאזור. ייתכן שהניסוי יתבצע מחרתיים, ביום השנה להולדתו של אבי האומה קים איל סונג. בינתיים הוזמנו עיתונאים ל"אירוע גדול וחשוב" בפיונגיאנג, ציפו לניסוי - וגילו שמדובר בחנוכת רחוב חדש

 

צפון קוריאניות בפיונגיאנג    (צילום: רויטרס)

צפון קוריאניות בפיונגיאנג    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ארגון "צפון 38", שעוקב אחרי הפעילות של צפון קוריאה, טוען כי המדינה מוכנה לערוך ניסוי נוסף באתר הניסויים הגרעיניים פונגי-רי. הארגון אמר כי הוא מסתמך על צילומי לוויין מ-12 באפריל, שמראים פעילות מתמשכת באתר וכי נראה שאתר הניסויים "דרוך ומוכן". פרשן של הארגון אמר ל-CNN כי "הפעילות במהלך ששת השבועות האחרונים מצביעה על היערכות סופית לניסוי".

 

לפי הארגון בתצלומים מאתמול נרשמה פעילות חדשה באזור המנהלי הראשי, והיה תגבור של אנשי צוות במרכז הפיקוד. "בחצר האזור המנהלי הראשי יש בערך 11 משטחים מכוסים בברזנט של ציוד או אספקה, בנוסף לעוד אנשי צוות", נכתב באתר הארגון. באחת התמונות נראו רכבים בכניסה לשער הצפוני. אם אכן תבצע צפון קוריאה ניסוי גרעיני הוא יהיה השישי שלה, ובתקופה של מתיחות גדולה בין המדינה המבודדת לארה"ב.

ביום שבת תציין צפון קוריאה את יום הולדתו ה-105 של אבי האומה, קים איל סונג, אירוע שמכונה "יום השמש" - החג הלאומי הגדול ביותר במדינה והזדמנות עבורה להפגין את עוצמתה. ב-2012 היא ניסתה לשגר טיל שנושא לוויין וכשלה. חלק מההערכות במערב היא שהפעם היא תציין את האירוע עם ניסוי גרעיני, ותאותת לדונלד טראמפ שהיא לא חוששת מארה"ב ומסנקציות נוספות שיוטלו עליה.

 

לקראת חגיגות "יום השמש" בשבת הגיעו כ-200 עיתונאים זרים לפיונגיאנג. כשהגורמים הרשמיים אמרו להם כי "אירוע חשוב וגדול" יתרחש היום ההערכה הייתה שכוונתם היא לשיגור טיל או לניסוי גרעיני, אך לפי רויטרס בסוף התברר שמדובר בפתיחת רחוב חדש במרכז פיונגיאנג בנוכחות קים ג'ונג און.

קים ג'ונג און היום בחנוכת הרחוב בפיונגיאנג (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
קים ג'ונג און היום בחנוכת הרחוב בפיונגיאנג(צילום: רויטרס)
 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

חגיגות היום בצפון קוריאה

חגיגות היום בצפון קוריאה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

דונלד טראמפ, נזכיר, החליט להגביר את הנוכחות האמריקנית באזור, ושלח את נושאת המטוסים האמריקנית קרל וינסון. צפון קוריאה הודיעה שהיא "מוכנה למלחמה" והזהירה את ארה"ב מפעולה תוקפנית ומהשלכות "הרסניות" לנוכחות שלה בחצי האי הקוריאני. נשיא ארה"ב השיב שצפון קוריאה "מחפשת בעיות". טראמפ הבהיר שארה"ב מעוניינת לפעול נגד תוכנית הגרעין של צפון קוריאה, וברקע המתיחות נמצאת גם התקיפה האמריקנית בסוריה - והתחושה בצפון קוריאה שהמסר כוון גם אלייה בעקבות ניסויי הטילים התכופים שערכה בחודשים האחרונים.

 

המתיחות בין ארה"ב לצפון קוריאה משפיעה גם על השכנה דרום קוריאה, בעלת בריתה של ארה"ב ועל סין - בעלת הברית היחידה של צפון קוריאה. בסין קראו לפתור בדרך שקטה את המתיחות, ובעיתון ממלכתי נכתב היום כי האפשרות הטובה ביותר עבור קים ג'ונג און היא לזנוח את תוכנית הגרעין.

 

שר החוץ הדרום קוריאני, יון ביונג-סה, אמר שהוא מאמין שוושינגטון תתייעץ עם סיאול אם תשקול לתקוף את צפון קוריאה. "במסגרת הברית של דרום קוריאה וארה"ב כל צעד חשוב בצפון ננקט במסגרת התייעצות עם ממשלת דרום קוריאה וכך זה יימשך בעתיד", הסביר. טכנית, הצפון נמצאה במצב מלחמה עם ארה"ב ודרום קוריאה אחרי מלחמת קוריאה, שנמשכה בין 1950 ל-1953 והסתיימה בהפסקת אש - ולא בהסכם שלום.

נושאת המטוסים האמריקנית קרל וינסון (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
נושאת המטוסים האמריקנית קרל וינסון(צילום: רויטרס)
  

סטודנטיות בפיונגיאנג."גם הניסוי הבא יהיה מוצלח" (צילום: AP) (צילום: AP)
סטודנטיות בפיונגיאנג."גם הניסוי הבא יהיה מוצלח"(צילום: AP)

תזמורת בית ספר בפיונגיאנג (צילום: EPA) (צילום: EPA)
תזמורת בית ספר בפיונגיאנג(צילום: EPA)

ברחובות הבירה הצפון קוריאנית (צילום: EPA) (צילום: EPA)
ברחובות הבירה הצפון קוריאנית(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

מנקים את הרחבה ליד תמונתו של קים איל סונג (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מנקים את הרחבה ליד תמונתו של קים איל סונג(צילום: EPA)

הגעת העיתונאים הזרים לפיונגיאנג היא גם הזדמנות לראיין את תושבי המדינה המבודדת בעולם. הצפון קוריאנים שהתראיינו לרויטרס הביעו ביטחון שהניסוי הגרעיני יהיה מוצלח, למרות שמהפחד שמטיל השלטון על אזרחיו לא ברור כמה הדברים אותנטיים. תושבת פיונגיאנג, פאן יון גיונג, אמרה כי "עשינו ניסויים גרעיניים כבר כמה פעמים בעבר וכולם היו מוצלחים. אני מאמינה שאם נעשה עוד אחד גם הוא יהיה מוצלח".

 

"ארה"ב מנסה לבודד את צפון קוריאה עם סנקציות כלכליות ופוליטיות, אבל העם הקוריאני יישאר מאוחד מסביב למנהיג העליון שלנו והמפלגה, ואנחנו נגן על הריבונות הלאומית שלנו. אנחנו נשבור את כל התרגילים של ארה"ב ואז נשיג את הניצחון הסופי שלנו". תושבת אחרת בפיונגיאנג אמרה: "אנחנו לא אוהבים אימפריאליסטים אמריקאים, ובימים האחרונים הם רוצים לכבוש שוב את המדינה שלנו. בכל מקרה אנחנו תמיד עוקבים אחרי המעשים של ארה"ב".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים