שתף קטע נבחר

 

האופציות של טראמפ מול צפון קוריאה

מחזרה למו"מ, דרך מכת מנע ועד מתקפה נרחבת: "הכול על השולחן", אמר טראמפ - ואלו אפשרויות הפעולה שלו אחרי מפגן הכוח ושיגור הטיל הבליסטי הכושל

 

מפגן הכוח של צפון קוריאה    (באדיבות רויטרס)

מפגן הכוח של צפון קוריאה    (באדיבות רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

דונלד טראמפ אמר כי "כל האופציות על השולחן" כשזה נוגע לצפון קוריאה - אבל למה בדיוק הוא מתכוון? לאחר מפגן הכוח של המדינה המבודדת, שבו נחשפו טילים בליסטיים המשוגרים מצוללות, והשיגור הכושל של טיל בליסטי אחר - המתיחות במזרח אסיה עלתה עוד יותר.

 

"עידן הסבלנות האסטרטגית נגמר", הבהיר מייק פנס, סגנו של טראמפ, כשהגיע לגבול צפון קוריאה. טראמפ כבר הבהיר עוד לפני כן כי אם סין לא תצליח לרסן את קוריאה, "אנחנו נפתור את הבעיה בלעדיהם". אז מה בדיוק האופציות של טראמפ? ב"דיילי מייל" הציגו את שלל האפשרויות של הנשיא האמריקני מול משטרו של קים ג'ונג און - מהמשך מדיניות ברק אובמה, דרך מימוש איומים שהעבירו אנשי ממשלו ועד מתקפה חסרת פשרות.

 (צילום: ריטרס, AFP) (צילום: ריטרס, AFP)
(צילום: ריטרס, AFP)

  

עוד משא ומתן

במשך שנים ניהלה ארצות הברית שיחות עם צפון קוריאה במטרה למנוע ממנה להתקדם בתוכניתה הגרעינית - אבל זה לא עצר את המדינה המבודדת בעולם מלהמשיך בדרך לפצצה. פרופ' ג'ף מקוסלנד מאוניברסיטת דיקינסון, לשעבר קולונל בצבא האמריקני ופרשן CBS, אמר כי למעשה הסכמה מעשית עם היותה של צפון קוריאה גרעינית "זה מה שעשתה ארצות הברית עם פקיסטן, הודו וישראל. טראמפ לדעתי מנסה לדון עם צפון קוריאה דרך הסינים, ולהפעיל לחץ על קים ג'ונג און כדי שישנה את דרכו".

מייק פנס, הסגן של טראמפ, בדרום קוריאה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מייק פנס, הסגן של טראמפ, בדרום קוריאה(צילום: AFP)

 

עוד סנקציות

רק בנובמבר האחרון מועצת הביטחון של האו"ם הצביעה פה אחד על הטלת סנקציות חדשות על צפון קוריאה, בעקבות הניסוי הגרעיני החמישי שערכה המדינה, בספטמבר. אותן סנקציות היו אמורות להביא להקטנת ייצוא הפחם של צפון קוריאה בכ-60%, וכן נאסר על ייצוא נחושת, ניקל, כסף, אבץ ופסלים, מה שצפוי להפחית את הרווחים השנתיים של המדינה ביותר מרבע. כמה חודשים לפני כן הוטלו סנקציות אישיות על קים ג'ונג און, ובצפון קוריאה הגדירו זאת "הכרזת מלחמה".

קים ג'ונג און חונך רחוב חדש בפיונגיאנג (צילום: AFP) (צילום: AFP)
קים ג'ונג און חונך רחוב חדש בפיונגיאנג(צילום: AFP)

  

מלחמת סייבר

שיגור הטיל הבליסטי הצפון-קוריאני בסוף השבוע נכשל, ועל פי דיווחים הייתה זו תוצאת מתקפת סייבר אמריקנית. הטיל הבליסטי לטווח בינוני התפוצץ שניות לאחר שיגורו מבסיס ליד עיר החוף סינפו, בזמן שסגן הנשיא האמריקני פנס הגיע לסיאול, בירת דרום קוריאה. שר החוץ הבריטי לשעבר מלקולם ריפקינד אמר ל-BBC כי "קיימת אפשרות שהמערכת אינה כשירה מספיק, אבל יש סברה שארצות הברית - דרך פעולות סייבר - הצליחה כבר כמה פעמים לסכל ניסויים כאלה, או לגרום להם להיכשל".

שיגור טיל בליסטי של צפון קוריאה, ארכיון (צילום: EPA) (צילום: EPA)
שיגור טיל בליסטי של צפון קוריאה, ארכיון(צילום: EPA)

 

כוח המשימה הימי

הנשיא טראמפ שלח לחצי האי הקוריאני את נושאת המטוסים קרל וינסון עם משחתות וספינות קרב, ובארצות הברית דווח בשבוע שעבר כי טראמפ שוקל מתקפת מנע. פרשנים אמרו ל"דיילי מייל" כי מנקודת מבט צבאית, אותן ספינות מספקות אופציות הגנתיות והתקפיות - ובהן אפשרות ליירוט טילים בליסטיים, ולתקיפת מטרות יבשתיות באמצעות מטוסים מאוישים וטילי שיוט. היום דווח ביפן כי סין ורוסיה שלחו ספינות מודיעין כ"צל" של הארמדה האמריקנית.

נושאת המטוסים קרל וינסטון (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
נושאת המטוסים קרל וינסטון(צילום: רויטרס)

 

מתקפת טילים על צפון קוריאה

מתקפת 59 הטומהוקים על בסיס של צבא אסד בסוריה החודש אחרי הטבח הכימי היוותה גם מסר מממשל טראמפ לצפון קוריאה. "אל תנסו אותנו", אמר פנס באזור הקוריאני, והזכיר את התקיפה בסוריה ואת הטלת "אם כל הפצצות" באפגניסטן. מקאוסלנד אמר כי "מתקפה בצפון קוריאה תהיה גדולה בהרבה מבסוריה. אבל יהיה צורך לשכנע את דרום קוריאה ויפן שאפשר לעשות זאת באופן שבו הסיכוי לתגובת נקמה נגד סיאול, טוקיו או מטרה מרכזית אחרת יהיה קטן מאוד".

חדר המצב באחוזת טראמפ בפלורידה אחרי התקיפה בסוריה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
חדר המצב באחוזת טראמפ בפלורידה אחרי התקיפה בסוריה(צילום: AFP)

 

כוחות מיוחדים

פרשנים אמרו לעיתון הבריטי כי "בשנים האחרונות ארצות הברית השתמשה פעמים רבות בכוחות מיוחדים כדי לבצע משימות חשאיות, אבל צפון קוריאה זה מקרה שונה. צפון קוריאה היא חור שחור מודיעיני, וההערכה היא שאין לארצות הברית מודיעין אנושי רב משם".

 

 

מתקפה אמריקנית נרחבת

מקאוסלנד ציין כי היכולות הצבאיות נרחבות בהרבה מעבר לשימוש בכוח המשימה הימי. למשל, הוא הזכיר שימוש במפציצים לטווח רחוק כמו B-52.

 

נשק גרעיני

לדברי מקאוסלנד, "זה מאוד לא סביר להעריך שארצות הברית תהיה הראשונה שתשתמש בנשק גרעיני. זה לדעתי לא נמצא ברשימת האופציות".   

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ריטרס, AFP
טראמפ וקים ג'ונג און
צילום: ריטרס, AFP
מומלצים