מופלטות ופוליטיקאים: תמונות המימונה
חג החמץ: המונים השתתפו בחגיגות המימונה ברחבי הארץ, תורים ארוכים לפיתות במאפיות
שבוע של מצות הסתיים - והתאווה לבצק ולמתוק בשיאה: המונים חגגו אמש (יום ב') ברחבי הארץ את המימונה, אולי ה-חג של הפוליטיקאים. רבים מהם יעברו מבית לבית, ממופלטה למופלטה. בינתיים, במאפיות נרשמים תורים ארוכים. ynet העביר שידור חי מחגיגות המימונה בשכונת צהלה בתל אביב, שם אפרת ואסף לכט קיימו בפעם ה-13 ברציפות מימונה בביתם.
מזהים מי מתחת לתרבוש? חידון המימונה הגדול
ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס שוב לצבע שיערו המשתנה, בדבריו במימונה בבית משפחת לוי בחדרה: "אני רוצה לברך את כולכם בחג שמח, צבעוני, יפה. מישהו שאל אותי לפני שנכנסנו 'רגע, איך זה חזר כל כך מהר?'. אמרתי, 'לפעמים יש ניסים, אבל אני מבטיח לכם שאני אמשיך להיות צבעוני'. תרבחו ותסעדו".
על פי המסורת, בערב החג אין המשפחה מתיישבת סביב השולחן אלא מארחת אורחים, מגישה דברי מתיקה, ומברכת את הבאים. הדג בקערת מים, מטבעות הכסף והצמידים הנם סמלים עממים במדינות ערב לשפע ולמזל. ואף הברכה המסורתית "תְרְבְּחוּ וּתְסָעדוּ" בתרגום משמעותה "תרוויחו ושיתמזל גורלכם".
במרוקו ובשאר מדינות צפון אפריקה חגגו היהודים את המימונה (שסימנה את בוא האביב) ביציאה אל הטבע, בריקודים מסורתיים ובעטיית מלבושים מסורתיים של יהדות צפון אפריקה. בנוסף, נהגו היהודים לערוך שולחן חגיגי עמוס דברי חלב, פירות וירקות, משקאות חריפים. איש ביקר בבית רעהו כשהוא לבוש מחלצות ובירך בברכת "תרבחו ותסעדו".
מכיוון שהמימונה נחגגת לאחר היום האחרון של פסח, היום שבו לפי המסורת נקרע ים סוף, יש הרואים בחגיגות ובמינהגיהן כקשורים לקריע ים-סוף וביזת הים. הברכה "תרבחו ותסעדו", למשל, מקורה בכך שהכל נהנו מביזת הים וכל אחד מצא לו שלל. יש המשערים שמכיוון שחגיגות המימונה נפתחות בטקס לישת הבצק, תפקידה של המימונה הוא למעשה לגשר בין ימי חג הפסח לימי החול, לאחר כמעט עשרה ימים שבהם לחם לא נאכל. לפי השערה אחרת, מרכיבי שולחן החג, המורכב מדברי מתיקה, הינם סמלים לשפע וברכה.