שתף קטע נבחר
 

39 שנות אור מאיתנו: התגלה כוכב לכת דמוי כדור הארץ

כוכב הלכת נקרא LHS 1140b. החוקרים אומרים כי הוא סופג מספיק אור מהכוכב שלו בכדי שיהיו עליו מים נוזלים - תנאי הכרחי לקיום חיים על כדור הארץ

מדענים חשפו כוכב לכת שעשוי להיות מעין גרסה גדולה של כדור הארץ והוא מקיף כוכב - הנמצא 39 שנות אור מאיתנו. והשאלה הנשאלת היא כמובן האם יצליחו האסטרונומים לגלות שם סימן כלשהו לקיום חיים. המאמר התפרסם אמש (יום ד') בכתב העת Nature.

 

מכדור הארץ ל-LHS 1140b

מכדור הארץ ל-LHS 1140b

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

באתר USA Today דווח כי כוכב הלכת נקרא LHS 1140b. הוא סופג מספיק אור מהכוכב שלו בכדי שיהיו עליו מים נוזלים - תנאי הכרחי לקיום חיים על כדור הארץ. כוכב הלכת המדובר שוכן במרחק של 39 שנות אור ממערכת השמש שלנו, כך שלא בדיוק מדובר בשכנות קרובה, אך הוא בהחלט מספיק קרוב כך שטלסקופים ענקיים שנבנים כעת יוכלו בתקווה להבחין במולקולות חמצן שמשוטטות עליו.

 

 (צילום: eso.org)
(צילום: eso.org)

 

סימנים ראשונים לכוכב הלכת הזה התגלו כבר ב-2014, אבל החוקר ג'ייסון דיטמן ניתח מחדש את הנתונים והבין כי יכול להיות שמדובר בעולם שעשוי להכיל תנאים מספקים לחיים. "מתברר שהוא פשוט היה שם וקרץ לנו כל הזמן הזה", אמר החוקר בהודעה רשמית.

 

כדי באמת לאשר את קיומו של כוכב הלכת, דיטמן וצוותו השתמשו בארבעה טלסקופים - אחד מהם באוסטרליה. התצפיות המשותפות חשפו כוכב קטן ועמום שמוקף על ידי כוכב לכת קטן לכאורה - אך המסה שלו היא פי שבעה מזו של כדור הארץ. לפי המחקר שפורסם בכתב העת Nature, סביר להניח שכוכב הלכת מורכב ברובו מסלע. ההנחה היא כי סביר יותר שחיים יימצאו בעולמות סלעיים מאשר בענקי גז שמקיפים את הכוכבים שלהם.

 (צילום: eso.org) (צילום: eso.org)
(צילום: eso.org)

 

"הטמפרטורה של כוכב הלכת היא מתונה ודומה יחסית למה שיש לנו על כדור הארץ", הוסיף החוקר דיטמן עם רמז נוסף לאפשרות שהעולם הזה אכן יכול לקיים חיים.

 

לפי אתר The Verge, עד כה הצליחו מדענים לגלות כ-20 כוכבי לכת שדומים בגודלם לכדור הארץ ויכולים לתמוך במים נוזלים. אך רבים מהם כל כך מרוחקים כך שיהיה מאתגר במיוחד לנסות ולבחון אותם יותר לעומק.

 

עם זאת, שני טלסקופים ענקיים שנבנים בימים אלו בצ'ילה יכולים להיות עוצמתיים מספיק, אם יכוונו ישירות לעבר LHS 1140b, כדי לזהות מולקולות חמצן שחיות צריכות כדי לנשום, זאת בהנחה שכוכב הלכת אכן עטוף חמצן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים