שתף קטע נבחר

 

להימנע מסיוט בירוקרטי: זינוק בתביעות להכרה כנכי צה"ל

ביום חמישי ייכנס לתוקפו החוק, שלפיו אנשי קבע שלא חלו או נפצעו בשירותם כתוצאה מתנאי השירות לא יטופלו יותר ע"י משרד הביטחון אלא ע"י הביטוח הלאומי. בחודשיים האחרונים הוגשו כ-1,200 בקשות, פי 3 מהתקופה המקבילה אשתקד. "הטיפול יהיה לוקה בחסר כנכה של הביטוח הלאומי"

 

להימנע מסיוט: זינוק בתביעות של נכי צה"ל    (צילום: אלי סגל)

להימנע מסיוט: זינוק בתביעות של נכי צה"ל    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ימים ספורים לפני כניסתו לתוקפו של שינוי החוק, שלפיו נכי צה"ל שאינם מובהקים יטופלו על-ידי המוסד לביטוח לאומי ולא על-ידי משרד הביטחון, נרשם בשבועות האחרונים זינוק של עשרות אחוזים בכמות התביעות שהגישו משרתי קבע לאגף השיקום במשרד כדי לקבל הכרה כנכי צה"ל ישירות על-ידי משרד הביטחון.

 

לפי נתונים שהגיעו לידי ynet, במהלך חודש מרס הוגשו 703 בקשות חדשות להכרה בנכות צה"ל ומתחילת חודש אפריל (נכון לאמצע השבוע שעבר), הוגשו 525 בקשות חדשות.

הפגנת נכי צה"ל (ארכיון) (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
הפגנת נכי צה"ל (ארכיון)(צילום: מוטי קמחי)
 

מדובר על תוספת של כ-400 בקשות חדשות יותר מהחודשים מרס ואפריל אשתקד. באגף השיקום צופים להתנפלות אף גדולה יותר בימים הקרובים בתביעות חדשות לפני שהתיקון לחוק ימומש החל מיום חמישי הקרוב.

 

לפי התיקון לחוק שנחקק בסוף 2016, ובהתאם להמלצות ועדת גורן, מערכת הביטחון תפסיק לטפל בנכי צה"ל שאינם נכים מובהקים, כלומר כאלה שלא חלו או נפצעו בשירות הקבע שלהם בזיקה ישירה מתנאי השירות.

 

אלה שימשיכו להיות מוכרים ישירות על-ידי משרד הביטחון הם אנשי קבע קרביים שנפצעו במהלך פעילות מבצעית או כאלה שישנה זיקה חזקה בין אופיו המיוחד של שירותם לפציעתם, למשל נגד חימוש שנפגע כתוצאה מנפילה של פגז על רגלו.

 

יתר אנשי הקבע שייפצעו במהלך עבודתם יטופלו כיתר האזרחים והעובדים במשק דרך הביטוח הלאומי. השינוי בחוק נבע מהצורך למקסם ולייעל את הטיפול בנכי צה"ל המובהקים על-ידי מערכת הביטחון לאחר שעשרות אלפי נכים שהוכרו כלל לא חלו או נפצעו בפעילות מבצעית, דבר שהכביד והקשה על הטיפול בכלל הנכים.

עורך הדין אלי סבן ()
עורך הדין אלי סבן
 

"ברור שכל איש כוחות הביטחון מעדיף לקבל הכרה כנכה צה"ל על מנת לקבל את הטיפול הכיסוי והשיקום המלא והכי טוב שקיים", הסביר ל-ynet עורך הדין אלי סבן, שמשרדו הגיש יותר מ-70 תביעות נכות צה"ל בשבועות האחרונים. "לכן כל אנשי כוחות הביטחון פועלים בימים האחרונים בחופזה להספיק להגיש את תביעתם. כנכה של ביטוח לאומי, נכה של צה"ל יהיה כפוף לסל הבריאות והטיפול בו יהיה לוקה בחסר, עם עומס של הבירוקרטיות המוכרות".

 

בין אלה שהגישו בשבועות האחרונים תביעות נכות למשרד הביטחון נמצא קצין בדרגת סגן אלוף מחיל האוויר שמכהן כטייס תובלה שסובל מבעיות גב. אדם נוסף שהגיש תביעה היה טייס מסוקים שסובל מכאבי צוואר כרוניים, טייס שהתלונן על פגיעה באוזניו בשל חשיפה ממושכת לרעש, מכונאים שסובלים מבעיות אורטופדיות בשל נשיאת משקלים והתכופפיות מרובות ועוד.

 

יש לציין כי באגף כוח אדם בצה"ל הקפידו להפיץ בשבועות האחרונים כמה פעמים את המידע על השינויים בחוק למשרתי הקבע בכמה צורות, דבר שהעלה ככל הנראה את המודעות לנושא.

 

ממשרד הביטחון נמסר בתגובה: "אכן יש עלייה במספר הבקשות המוגשות בתקופה האחרונה. אגף השיקום עושה ויעשה כמיטב יכולתו לטפל בבקשות בצורה הטובה ביותר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
נכי צה"ל (ארכיון)
צילום: מוטי קמחי
מומלצים