נגד מהגרים ומוסלמים. מפלגת הימין הקיצוני בגרמניה הפכה קיצונית יותר
פראוקה פטרי, מנהיגת "אלטרנטיבה לגרמניה", הודיעה שלא תעמוד בראש המפלגה בבחירות בספטמבר לאחר שנדחתה הצעתה לאמץ קו מתון יותר ולגרש גורמים אנטישמיים. במקומה נבחרו להנהיג שני חברים מהפלג הקיצוני
המפלגה הלאומנית בגרמניה "אלטרנטיבה לגרמניה" (AfD) בחרה היום (יום א') הנהגה חדשה לאחר שהפוליטיקאית הכי מוכרת משורותיה, פראוקה פטרי, הודיעה שלא תעמוד בראש המפלגה בבחירות הכלליות שייערכו ב-24 בספטמבר.
עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
מי שיחליף את פראוקה בתפקיד הם אלכסנדר גאולנד ואליס ויידל, חברי הפלג הקיצוני של המפלגה הלאומנית. השניים נבחרו לעמוד בראשות "אלטרנטיבה לגרמניה" בכנס שערכה המפלגה הלאומנית בעיר קלן.
הכנס בקלן לא עבר על מי מנוחות והיה רווי במתיחות רבה בין חברי מפלגת AfD - בייחוד לאחר שרוב החברים דחו את הצעתה של פטרי לנקוט מדיניות יותר פרגמטית ומתונה ולהעיף ממנה גורמים אנטישמיים במקום להפוך ל"מפלגת אופוזיציה קיצונית" כדבריה.
גאולנד, בן 76, הוא אחד החברים הבכירים ביותר במפלגת "אלטרנטיבה לגרמניה" ונחשב לאחד מיריביה הגדולים ביותר של פטרי. "אנחנו רוצים לשמור על מדינת הבית שלנו, לשמור על הזהות שלנו, ואנחנו גאים להיות גרמנים", אמר גאולנד בנאום שנשא לאחר בחירתו להנהגת המפלגה.
ויידל, יועצת בת 38 מדרום-מערב גרמניה, הייתה שם די אלמוני במפלגת AfD במהלך ארבע שנות פעילותה. "אם נישאר ביחד ונילחם ביחד, אז סוף סוף מפלגת אופוזיציה אמיתית תיכנס לפרלמנט הגרמני", אמרה ויידל בנאומה לקול תשואות צירי מפלגתה.
כינוס פוליטי בצל הפגנות ענק
בזמן שצירי מפלגת AfD גנו בקלן במצע המפלגה ובחרו הנהגה חדשה, מחוץ לאולם הפגינו עשרות אלפי בני אדם נגד המפלגה הפופוליסטית וחסמו את הגישה למלון שבו נערך כינוס המפלגה. ההפגנות אתמול היו די סוערות, ורק היום כבר נרשמה רגיעה יחסית באזור והמשטרה המקומית דיווחה על מספר קטן של מפגינים.
כ-68 אחוזים מצירי מפלגת "אלטרנטיבה לגרמניה" בחרו בצמד גאולנד-ויידל לעמוד בראשות המפלגה. כך דיווחה סוכנות הידיעות הגרמנית dpa.
שיעור התמיכה במפלגה הלאומנית זינק על רקע גל המהגרים הגדול שזרם לתוך גרמניה בסוף 2015 ובתחילת. 2016. עם זאת, בחודשים האחרונים רשמה המפלגה ירידה בתמיכה בה עם ירידת סיפור המהגרים מכותרות העיתונים וכלי התקשורת בכלל. כמו כן, המפלגה הלאומנית סבלה ממשבר פנימי כשפטרי ובעלה, מרקוס פרצל, התעמתו עם בכירים במפלגה כמו גאולנד ועם גורמים קיצוניים יותר.
פטרי בת ה-41 הכריזה בשבוע שעבר שלא תהיה מועמדת המפלגה בבחירות בספטמבר, ועוררה את זעמם של כמה מיריביה ב- AfDכשקראה לסלק מהמפלגה את ביורן הוקה, מנהיג אזורי של המפלגה במדינת תורינגיה משום שהציע שגרמניה תפסיק להודות ולבקש סליחה על עברה הנאצי. גאולנד הגן שוב ושוב על הוקה, גם כשדבריו של האחרון עוררו את זעמם של רבים בציבור הגרמני.