שתף קטע נבחר

 

מבט מהאוויר למחנות המוות: תיעוד מפעל הרצח של הנאצים

ה"בילד" הגרמני תיעד באמצעות רחפנים 8 מחנות ריכוז והשמדה בגרמניה ובפולין, שבהם נרצחו מיליוני יהודים, ממחנה אושוויץ ועד מיידנק. בצילומים נראים גם המבנים ששימשו כמשרפות. העורך הראשי של המגזין: "אסור לעולם שחלק זה בהיסטוריה הגרמנית יישכח"

 

מחנות ההשמדה במבט מעיני הרחפן

מחנות ההשמדה במבט מעיני הרחפן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

  

מחנות ההשמדה במבט מהאוויר: לרגל יום השואה הציג העיתון הגרמני "בילד" תיעוד יוצא דופן של מחנות הריכוז וההשמדה שצולמו באמצעות רחפנים.

 

צלמי וכתבי המגזין הגרמני תיעדו באמצעות רחפנים שמונה מחנות ריכוז והשמדה בגרמניה ובפולין. בסרטונים ניתן לראות את התיעוד המזעזע של מנגנון הרדיפה ורצח המיליונים, את המבנים ששימשו כמשרפות ולמגורים. המחנות שתועדו היו אושוויץ-בירקנאו, דכאו, מיידנק, בוכנוואלד, זאקסנהאוזן, ברגן-בלזן, נוינגמה וראוונסבריק.

 

ה"בילד" החליט להעלות את הפרויקט לקראת ביום השואה וחנך אותו בבית ההוצאה לאור אקסל שפרינגר ובהשתתפות סגן שגריר ישראל בגרמניה אבי ניר. העיתון הגרמני גם הודיע שיעביר את כל הסרטונים ליד ושם וקיבל את ברכת יו"ר יד ושם אבנר שלו.

מחנה בוכנוואלד (צילום: bild) (צילום: bild)
מחנה בוכנוואלד(צילום: bild)

מחנה ברגן-בלזן (צילום: bild) (צילום: bild)
מחנה ברגן-בלזן(צילום: bild)

מחנה זקסנהאוזן (צילום: bild) (צילום: bild)
מחנה זקסנהאוזן(צילום: bild)

עצים לצלד הצריפים במחנה ראוונסבריק (צילום: bild) (צילום: bild)
עצים לצלד הצריפים במחנה ראוונסבריק(צילום: bild)

המבנה המרכזי במחנה דכאו (צילום: bild) (צילום: bild)
המבנה המרכזי במחנה דכאו(צילום: bild)

וכך נראה מחנה נוינגמה (צילום: bild) (צילום: bild)
וכך נראה מחנה נוינגמה(צילום: bild)

יוליאן רייכהלט, העורך הראשי של ה"בילד", אמר: "סרטוני הווידאו האלה הם עדות מיוחדת. הם מתעדים בדרך מזעזעת את השיטה של מפעלי הרצח של הנאצים. המראות הן עובדה והוכחה נגד כל הכחשה של העבר. החלק הזה בהיסטוריה של גרמניה - אסור לעולם שיישכח או יהפוך טריוואלי".

 

"לאחרונה אנו עדים לפער בלתי נתפס בין המחוייבות לזיכרון השואה לבין פריחה מחודשת של האנטישמיות ולסובלנות הולכת וגוברת כלפיה", אמר ניר. "זיכרון השואה אינו רק הנצחה. זיכרון השואה משמעו להבטיח גם כיום מאבק נחרץ נגד אנטישמיות, נגד שנאת האחר באשר הוא".

 

עוד אמר ניר: "פרויקט ההנצחה המיוחד של המגזין הינו דוגמה למחויבות המתמשכת של אקסל שפרינגר וה'בילד' לא רק להנחלת זיכרון השואה לקהלים חדשים וצעירים, אלא גם התאמה של הטכנולוגיות חדשניות לטובת הדורות הבאים, שללא יוזמות כאלה אולי לא ייחשף עוד לפרק האפל בהיסטוריה האנושית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: bild
מחנה אושוויץ בירקנאו
צילום: bild
מומלצים