חמסה עליו
בגיל 24 שיחק מהראן ראדי לראשונה בליגה הבכירה, במכבי הרצליה. בגיל 29 עשה את הפריצה בבני־סכנין. היום, בגיל 35, הוא בדרך לאליפות חמישית ברציפות (שנייה עם באר־שבע), ותודה למכבי ת"א
מדובר במהראן ראדי (35), שסיפור הקריירה שלו מדהים. הוא גדל בכפר סולם בעמק יזרעאל, ובהיעדר אופציות מעניינות באזור שיחק בשכונה עם חבריו וניסה לחקות את שני השחקנים שהעריץ - זינדין זידאן וג'מיל חאדר. את הצרפתי ראה בטלוויזיה, בעוד שהכוכב השני היה נגיש הרבה יותר. שחקן ההגנה של הפועל בית־שאן הוא הכדורגלן הראשון מסולם ששיחק בליגה הראשונה בישראל. מלבד היותו מודל לחיקוי, חאדר הוא אח של בהיה, אמו של מהראן.
בגיל 18, חבר של אביו שהכיר את שלמה שרף דאג שייבחן בנוער של מכבי ת"א. מהראן עבר את המבחנים אך בתום העונה התקשה להרשים וקיבל הודעת שחרור. זאת הייתה הפעם הראשונה שהצהובים ויתרו עליו בקלות. בפעם הבאה זה כבר יעלה להם ביוקר.
חאדר הצליח לשכנע את ראשי מג'ד אל־כרום, אז קבוצת צמרת מהליגה השלישית, לצרף את אחיינו, והשניים שיחקו יחד במשך עונה אחת. משם נדד למכבי כפר־כנא ולהפועל אשקלון, איתה עלה ללאומית. את הופעת הבכורה בליגת העל ערך בגיל 24 במדי מכבי הרצליה, בעונת 2006/7. אחר כך שיחק בבני־יהודה ובהפועל עכו, אך ב־154 ההופעות בליגה הבכירה לא הבריק וכבש 16 שערים בלבד.
אבל אז הגיעה העונה השישית, בה ראדי פשוט התפוצץ. זה קרה לאחר שעבר לבני־סכנין, בגיל 29. הוא כבש 13 שערים והיה מלך הבישולים (10). עכשיו בקבוצות הגדולות כבר שמו עליו עין.
למזלו, בהסכם שלו עם סכנין נכתב שבסיום העונה יוכל לעבור לאחת מארבע הקבוצות הגדולות. ג'ורדי קרויף קפץ על המציאה, ומכבי ת"א שילמה לסכנין פיצוי של 20 אלף יורו בלבד. 11 שנים לאחר שבקריית שלום ויתרו עליו, הפך ראדי לאחד העוגנים באליפות הראשונה של הצהובים אחרי עשור. המאמן אוסקר גרסיה החליף אותו בפעם הראשונה רק במחזור ה־25. ראדי כבש שמונה שערים ושוב היה מלך הבישולים של הליגה, הפעם עם 11.
בשתי העונות לאחר מכן מכבי זכתה איתו בשתי אליפויות נוספות ובגביע, אך מעמדו ירד והוא כבש בשתיהן יחדיו שישה שערים. בתום העונה השלישית ביקש לעבור להפועל באר־שבע. במכבי ת"א לא ראו בכך איום, וראדי עבר דרומה ללא תמורה.
באר־שבע, שרצתה את ראדי עוד כשהיה בעכו, העניקה לו בית חם, לא רק מטאפורית. לראשונה בחייו הוא עזב את סולם ועבר להתגורר עם אשתו נור ובנו אדם (שנתיים וחצי) בבירת הנגב. שם נולד בנו השני וארד (ארבעה חודשים). בניגוד לקהל הצהוב, שחלקים ממנו זיכו את ראדי בקללות על רקע גזעני, האוהדים האדומים הרעיפו עליו אהבה מהרגע הראשון, ולאחר תקופה ארוכה גם לאוהדים הבדואים מהאזור היה שחקן מוסלמי להזדהות עימו.
ראדי הפך לבאנקר בהרכב של ברק בכר, כבש שישה שערים בעונה שעברה, בישל עוד שבעה והתגלה כאחד המנהיגים השקטים בחדר ההלבשה. העונה יש לו כבר שמונה שערי ליגה, שלושה
מהם בחודש האחרון, ושישה בישולים. מלבד פעולות הגנתיות, הוא השחקן שכבש הכי הרבה שערים בליגה מחוץ לרחבה (7) וחמישי בכמות המסירות המדויקות (1,673). בשבוע שעבר, באופן טבעי, הוארך חוזהו בעונה נוספת, מה שמראה שגם בגיל 35 רואים בו בורג מרכזי במכונה של אלונה ברקת.
ניתן רק לדמיין לאן הקריירה הייתה מובילה אותו אילו גדל במחלקת נוער מסודרת וקיבל יסודות, אך לטענת הדוד והמודל חאדר, זה דווקא היתרון של ראדי: "אני מאמן כדורגל ומנהל מקצועי במחלקת הנוער של כפר־כנא ורואה את הדברים. לא משנה כמה תלמד ילד יסודות, הבסיס האמיתי מגיע מהבית, מהכדורגל בשכונה. יש שם דברים שלא יכולים ללמד בשום מקום. מהראן חזק, טכני מאוד ויודע לחלק מאמצים בזמן משחק. הוא מקפיד על תזונה נכונה וממשיך להשתפר כל הזמן. בלי עין הרע, הוא גם מעולם לא עבר פציעה קשה, ויכול להמשיך בליגת העל עוד חמש שנים. לצערי, הפספוס היחיד בקריירה זה הנבחרת. הוא בקושי שיחק בה. אין לי ספק שגם היום הוא צריך להיות שם".
ניצחון הערב על מכבי חיפה יקרב את הפועל באר־שבע לעוד אליפות, וראדי ייכנס לרשימה המצומצמת של שחקנים שזכו בחמש אליפויות רצופות בשתי קבוצות שונות. ספק אם האליפות הראשונה של מישהו מאותה רשימה נחגגה כשהוא כמעט בן 31.