בזמן שהכנסת דנה: יוזמה לדחות שוב את התחלת שידורי התאגיד
למרות שבמליאה אישרו בקריאה ראשונה את החוק לדחייה של שבועיים בהעלאת שידורי התאגיד לאוויר, ל-ynet נודע כי יו"ר ועדת הכנסת יואב קיש מקדם יוזמה לדחות שוב בשבועיים נוספים ל-1 ביוני: "מסגרת הזמנים אינה מאפשרת התארגנות מערכתית תקינה". יו"ר הקואליציה: "מקובל עליי בכפוף להסכמת כחלון"
מליאת הכנסת אישרה היום (יום ג') בקריאה ראשונה את הצעת החוק לדחיית עליית תאגיד השידור הציבורי לאוויר מה-30 באפריל ל-15 במאי. קודם לכן, ועדת הכנסת דנה הבוקר בחוק תאגיד השידור הציבורי ואישרה חקיקת בזק של החוק הקורא לדחיית עליית תאגיד השידור הציבורי לאוויר. עם זאת, ל-ynet נודע כי יו"ר ועדת הכנסת, ח"כ יואב קיש (הליכוד), מקדם יוזמה לדחות את עליית השידורים בשבועיים נוספים - ל-1 ביוני. ynet העביר את הדיון בכנסת בשידור חי.
קיש אמר: "מסגרת הזמנים אינה מאפשרת התארגנות מערכתית תקינה ועל כן אפעל לדחייה של שבועיים נוספים. הדחייה תקל על ההיערכות של תאגיד החדשות לפתיחת השידורים". יו"ר הקואליציה, ח"כ דוד ביטן (הליכוד), אמר: "הצעתו של קיש לדחייה של שבועיים נוספים בשידורי התאגיד מקובלת עליי בכפוף להסכמת שר האוצר משה כחלון".
כאמור, הכנסת אישרה את הצעת החוק בקריאה ראשונה ברוב של 44 תומכים מול 33 מתנגדים ונמנע אחד. מחר תגיע הצעת החוק לדיון בוועדה המיוחדת שהוקמה בראשות יו"ר הקואליציה דוד ביטן, שם אמורים לדון ביוזמה של קיש ואם תתקבל, ישנו את התאריך ל-1 ביוני ואז תגיע הצעת החוק שוב למליאת הכנסת לאישור בקריאה שנייה ושלישית.
לאחר מכן תחל חקיקה נוספת של חוק התאגיד החדש, שלפיה חטיבת החדשות תנותק מתאגיד השידור הציבורי ותוקם כתאגיד בפני עצמו שיפעל במקביל לתאגיד השידור הציבורי.
בדיון בוועדת הכנסת אושר מתן פטור מחובת הנחה, קרי חקיקה בהליך מזורז. במקרים רגילים הצעת חוק ממתינה 45 יום על שולחן הכנסת ולאחר מכן מתחילה את תהליך החקיקה, אך בשל לוח הזמנים הדחוק אישרה ועדת הכנסת את חקיקת הבזק בנוגע לדחיית עליית התאגיד לאוויר.
שר התיירות והשר המקשר בין הכנסת לממשלה, יריב לוין, הציג את החוק במליאה: "אני מקווה שהתוצאה הסופית של התהליך הזה תהיה לטובת השידור הציבורי כולו וייעשה גם מעט מן הצדק לטובת עובדי רשות השידור הטובים והמסורים".
בדיון במליאה אמר קיש: "זה מהלך נכון לדחות את השידורים ל-1.6. זה יאפשר לנו להתארגן ולעשות את הדברים באופן קצת יותר רגוע. יש לזה משמעויות תקציביות והאוצר כמובן יצטרך לתת את הסכמתו. אני מתכוון להעלות את זה ולקדם את זה כי אני מאמין שכך זה נכון".
החוקים נולדו במסגרת פשרה בין ראש הממשלה בנימין נתניהו, שביקש לסגור את תאגיד השידור, לשר האוצר משה כחלון. בניגוד למקובל בכל הצעות החוק המוגשות בכנסת, הצעת חוק תאגיד החדשות אינה כוללת דברי הסבר המנמקים את הצורך בחוק.
אתמול מנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד ויו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן הגיעו להסכם הבנות שיישב את המחלוקות העקרוניות בין הצדדים בנוגע לסוגיית השידור הציבורי. בעקבות ההסכמות בוטלה השביתה הכללית שתוכננה להתחיל הבוקר.
על פי ההבנות שהושגו, סוכם, בין היתר, כי 555 עובדי רשות השידור ייקלטו לעבודה בתאגיד השידור הציבורי, וחלקם בכוח העבודה בתאגיד. עוד סוכם ש-100 עובדים ייקלטו לשירות המדינה במסגרת תקנים לא מאוישים. כלל העובדים בגילאי 40 עד 50 ייקלטו להעסקה בתאגיד או בשירות המדינה. עובדי רשות השידור מעל גיל 50 יזכו לקבל פנסיית גישור.
תאגיד השידור וארגון העיתונאים הגישו עתירות לבג"ץ נגד החוק, והדיון בעניין צפוי להתקיים בחודש הבא