שתף קטע נבחר
 

תחקיר בלומברג: אלו הקשרים הישראליים של ג'ארד קושנר

סוכנות הידיעות בלומברג חושפת כי רז שטיינמץ, אחיינו של איש העסקים בני שטיינמץ, וכן חברת גאיה בבעלות שלמה מייכור ואסי ערב נמצאים בקשרים עסקיים עם החברה המשפחתית של חתנו ויועצו של הנשיא מאז 2012

סוכנות בלומברג חשפה את קשריו הישראליים של ג'ארד קושנר, חתנו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ואחד מיועציו הקרובים.

 

על פי הדיווח, רז שטיינמץ, אחיינו של המיליארדר בני שטיינמץ ממשפחת היהלומנים הישראלית, נמצא בקשרים עסקיים עם החברה המשפחתית של קושנר (Kushner Cos) מאז 2012 לפחות, והם חולקים בעלות על כ-15 בניינים בדאון טאון מנהטן בשווי של מעל 150 מיליון דולר. משפחות קושנר ושטיינמץ הם גם משקיעים שותפים במגדל טראמפ ביי סטריט בג'רזי סיטי, שמשתמשת במותג טראמפ. עם זאת, לא ברור איזה אחוזים בכל הפרויקטים נמצאים בבעלות כל אחת מהחברות.  

 

הקשרים העסקיים הללו נחשפים רק עתה, זאת מכיוון שעסקאות נדל"ן בין חברות פרטיות לא מחייבות הצהרות ועדכון של הרגולטורים. יתרה מכך, משקיעי נדל"ן יכולים לשמור על אנונימיות באמצעות חברות קש, ובכך אנשי עסקים ובעלי אינטרסים זרים יכולים להתקרב לממשל באמצעות השקעות נדל"ן.

 

קושנר אמנם מכר את האחזקה שלו בנכסים המשפחתיים לבני משפחה אחרים מאז נכנס טראמפ לבית הלבן. אך בשל תפקידו החדש בממשל, שבמסגרתו הוא גם אמור לפקח על היחסים בין ישראל והפלסטינים, ולייעץ בנושאי אסטרטגיה צבאית בעיראק, וכן מסחר עם סין, מכסיקו וקנדה, מתגברות הקריאות לניתוק כל קשריו העסקיים ללא יוצא מהכלל.

 

באתר החברה של משפחת קושנר מצורפת רשימה של משקיעים. במשך מספר שנים הופיעה בה חברת גאיה, שבבעלות שלמה מייכור ואסי ערב, אך שמה הוסר. בדיקה שערכו בבלומברג מצאה את המסמכים של עסקאות הנדל"ן בין החברות: ב-2012 הוציאו שתי החברות מעל 50 מיליון דולר לרכישת בנייני מגורים קטנים במנהטן. המשפחות הרחיבו את השותפות והוציאו 130 מיליון דולר נוספים עבור יותר מעשרה נכסים.

 

בהתאם, גאיה מוזכרת בדו"ח השנתי של קושנר לשנת 2012. בנוסף, בדו"ח האינטרסים העסקיים שהגיש קושנר לממשל הפדראלי, מוזכרים שלושה נכסים שהשם גאיה מופיע בהם, אך בלי הסבר שהם שייכים למיזם משותף עם שותפים חיצוניים. כאמור כיום גאיה כבר לא מוזכרת באתר של קושנר כשותפה או מלווה. "לחברות של קושנר יש מערכת יחסים מתמשכת עם רז שטיינמץ וגאיה, שהיו שותפים מעולים", נמסר על ידי דוברו של קושנר.

 

התחקיר של בלומברג מצא עוד כי בשלהי 2013, השותפות של קושנר ושטיינמץ מכרה שישה נכסים שרכשו ביחד במנהטן למיזם משותף בין קושנר וסטונהאג' פלמינג (Stonehage Fleming). החברה הזו מנהלת נכסים בשווי כולל של מעל 40 מיליון דולר עבור 250 אנשים פרטיים ומשפחות, בעיקר באירופה, המזה"ת ואפריקה. היא מציגה עצמה כשומרת על פרטיות העשירים. המכירות הכניסו למשפחות קושנר ושטיינמץ 4 מיליון דולר מנכסים שרכשו פחות משנה לפני כן.

 

בגאיה מציינים את שלמה מייכור ואסי ערב כבעלי החברה. מייכור שימש קודם לכן כסמנכ"ל הפיננסיים של אמפל - אמריקן ישראל קורפוריישן, חברת השקעות הנסחרת בניו יורק, שרז שטיינמץ ואביו דניאל רכשו בה אחזקת שליטה מבנק הפועלים ב-1996.

 

בנק הפועלים הוא למעשה אחד המלווים של קושנר. דניאל שטיינמץ הוא אחיו שלבני שטיינמץ, אחד האנשים העשירים בישראל, שחברת הכרייה שלו נמצאת במרכזה של חקירה בחשד לשחיתות ושוחד באפריקה.

 

ההיקף המלא של אחזקות הנדל"ן של גאיה בניו יורק אינו ידוע, כשהעסקה היחידה המיוחסת לה היא הרכישה מוקדם יותר השנה של מפעל פסטה בברוקלין ב-56 מיליון דולר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים