שתף קטע נבחר
 

נפתחה עונת הרחצה: זינוק במחירי הדירות שליד הים

זה לא סוד שדירה על קו הים היא חלום שיעלה לא מעט כסף. אולם מסתבר שבשנים האחרונות החלום רק הלך והתרחק: בדיקת דיווחי עסקאות מעלה זינוק של עשרות אחוזים בפערי המחירים שבין דירות על קו הים לדירות במרכזי הערים. מהן הסיבות והיכן הפערים דווקא הצטמצמו?

חולמים לרכוש דירה ליד הים? החלום הזה יעלה לכם לא מעט: בדיקת דיווחי העסקאות לרשות המסים בשנים האחרונות מעלה פערים של עשרות אחוזים במחירי דירות הממוקמות ליד חוף הים ובין דירות במרכזה של אותה העיר. בתל אביב, כצפוי, הפער קיצוני במיוחד ועומד על 70% - אולם שיאניות הפערים הן הרצליה, עם 75%, וראשון לציון - שם אפשר למצוא פערי מחירים המגיעים גם ל-80%.

 

כתבות נוספות בערוץ הנדל"ן

 

לכבוד פתיחת עונת הרחצה ערך משרד המטבחון פרסום המתמחה במיתוג פרויקטים למגורים ניתוח לנתוני מחירי הדירות לאורך קו הים, בניסיון להבין בכמה עלו המחירים בשלוש השנים האחרונות. הנתונים מצביעים על הגדלת פערים משמעותית במרבית הערים. צפו בדיון שערכנו בנושא עם שמאית המקרקעין נחמה בוגין:
צילום: יוגב אטיאס אלי סגל

צילום: יוגב אטיאס אלי סגל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

כך למשל, בראשון לציון גדל הפער בשלוש השנים האחרונות ב-36%. ב-2014 עמדו פערי המחירים בין דירה ממוצעת לדירה על החוף בעיר על 43%, ואילו כיום צמח הפער בין הדירות כתוצאה מפיתוח משמעותי של קו החוף בעיר ל 79%. מחירה הממוצע של דירה על החוף בעיר עומד היום על 2.87 מיליון שקל, כשמחיר דירה ממוצעת בעיר עומד על 1.6 מיליון שקל.

 

גם בהרצליה נרשמה קפיצה יוצאת דופן בפערי המחירים. ב-2014 עמד הפער בין מחיר דירה סמוכה לים למחירה הממוצע של דירה בעיר על פחות מ-30% - אבל מחירי הדירות הסמוכות לים רשמו קפיצה משמעותית, אשר הובילה לפער של 75% בין מרכז העיר לאזור חוף הים. כיום מחירה הממוצע של דירה במרכז העיר עומד על 2.51 מיליון שקל - ומחירה הממוצע של דירה על החוף עומד על 4.4 מיליון שקל.

 

החסרונות: נזקי רוחות ולחות, המולת מתרחצים

עם זאת, לא בכל ערי החוף הפערים גדלו בצורה משמעותית. בעכו, לדוגמא, הפער עלה אמנם - אולם מדובר בעלייה קטנה יחסית של כ-5%. ההסבר לכך הוא הבנייה החדשה בעיר, המשפיעה על מחירן הממוצע של הדירות המרוחקות מקו החוף.

 

מנגד, דווקא בתל אביב נרשמה ירידה קטנה של 2%. ירידות נוספות נרשמו בנתניה ונהריה - כאשר בנתניה הפער הצטמצם ב-6%, ובנהריה אף ב-13%.

 

"חשוב להבין שלצד היתרונות של מגורים ליד חוף הים, ישנם גם חסרונות - דוגמת הרוחות והלחות, הרעש של המתרחצים ועוד", מסבירה יעל הניג- דקל, סמנכ"לית השיווק של חברת אפגד הבונה את פרויקט "מגדלי אפגד" במזרח עכו. "מי שמחפש לשתות בשקט כוס קפה על מרפסת ולהביט על הים ומוכן להשקיע 5 דקות נסיעה לחוף, יכול להתרחק אף למרחק של קילומטר מהים, לשלם פחות על דירה חדשה ועדיין ליהנות מיתרונות הנוף הפתוח".

 

הירידה בתל אביב ונתניה: בזכות עזיבת תושבי החוץ

"הממצאים לגבי תל אביב ונתניה מפתיעים, שכן קו החוף שלהן נחשב ליוקרתי", אומרת חיה נחום, בעלת משרד המטבחון פרסום ומומחית למיתוג פרויקטים למגורים. "סיבה מרכזית לצמצום הפערים היא ירידה בהיקף עסקאות היוקרה - הן במספר העסקאות והן בגודלן. חלק אינטגרלי מקו החוף בתל אביב ונתניה משופע בדירות יוקרה אשר בעבר זכו לביקוש רב מצד תושבי חוץ עם הרבה כסף, אך ב-2016 התמעטו מהותית הביקושים והיקף הרכישות ע"י תושבי חוץ הצטמצם ב-36% תוך שנה אחת".

 

סיבה נוספת לצמצום הפערים היא ירידה בהיקף בניית הדירות החדשות על קו החוף ותנופת בנייה ברחבי הערים. הבנייה החדשה בתוך העיר מעלה את מחיר הדירות הממוצע, מה שמצמצם את הפער עם מחירי הדירות הגבוהים בקו החוף. כך קרה לדוגמה בנהריה, שם בשנים האחרונות התמעטה מאוד הבנייה על קו החוף.

 

סיבה נוספת המשפיעה על הבדלי המחירים היא גם הצורך בבנייה מיוחדת על קו החוף, המותאמת לתנאי מזג האוויר השונים מאלו של מרכזי הערים. "הבניינים על שפת הים שונים מאלו הנבנים במרכזי הערים ויש לתכנן אותם בצורה מיוחדת, המתאימה לתנאי השטח, שכן ככל שהפתיחות לנוף איכותית יותר עולים גם האתגרים שבחשיפה לרוחות, סופות חול, רסס מי מלח ועוד", מסביר האדריכל גיל שנהב, ממשרד כנען שנהב אדריכלים. הבניינים הקרובים לחוף מצופים באבן שיש גרניט איכותית במיוחד המבוצעת בתלייה יבשה, החניון התת קרקעי מתוכנן עם פתחי אוורור המאפשרים כניסה של אוויר צח מהים ועוד. עלות הבנייה בקרבת הים גבוהה בכ-15% מעלות בניית פרויקט דומה שאינו סמוך לים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים