שתף קטע נבחר
 

"חולמת להיות אמא ומבקשת מהציבור להגשים לי את החלום"

אפרת רווח חולה במחלת ריאות כרונית והריון עלול לסכן את חייה. היא ובעלה החליטו ללכת על הליך פונדקאות אך אין להם את סכום הכסף הנדרש, ולכן הם פונים לעזרת הציבור בפרויקט מימון המונים

כבר כמעט עשרים שנה חיה אפרת רווח בשלום עם מחלת הריאות הכרונית שבה לקתה ומתמודדת איתה בגבורה. היא למדה במערכת החינוך הרגילה, שירתה את המדינה, התנדבה למען ילדים חולים, התחתנה, עבדה ואוטוטו גם משלימה תואר ראשון. איש לא הכין אותה לפצצה שהוטלה עליה בגיל 25: היא ביקשה להביא חיים לעולם אך הרופאים אסרו עליה להרות וקבעו כי הדבר עלול לסכן את חייה. אחרי שעיכלה את הבשורה והתאוששה ממנה, היא מבקשת כעת מהציבור לעזור להגשים את החלום ולהפוך בכל זאת לאם, ובפרויקט מימון המונים יוצא דופן מגייסת כסף להליך פונדקאות.

 

רווח גדלה בבני ברק, בת למשפחה דתית, ובגיל שש אובחנה בגופה המחלה. "לאורך כל השנים ענייני הבריאות לא הפריעו לי לעשות את כל מה שרציתי - לא בבית הספר, לא באולפנה ולא בשירות לאומי, כי החיים והשגרה היו חזקים מהכל", היא מספרת ל-ynet. "רק לאחרונה, כשבעלי ואני החלטנו על הרחבת המשפחה, אחרי חמש שנות נישואים והעלינו את העניין מול הרופאים, הם אמרו חד משמעית שזה בלתי אפשרי. הריאות לא ישרדו הריון שלם, וזו ממש סכנת חיים עבורי".

אפרת רווח. הריאות לא ישרדו הריון שלם (צילום: אלבום פרטי)
אפרת רווח. הריאות לא ישרדו הריון שלם(צילום: אלבום פרטי)
 

מחיר כלכלי כבד

בני הזוג רווח לא הרימו ידיים. הם התעשתו והחלו לבחון ולשקול את האפשרויות העומדות בפניהם בדרך להורות, ומהר מאוד הבינו כי הנכונה ביותר עבורם היא פונדקאות. אז נחשף בפניהם האתגר הבא: ההתמודדות עם המחיר הכלכלי הכבד. "מדברים הרבה על יוקר מחייה, אבל צריך לדבר קצת גם על היוקר בלהביא חיים", אומרת רווח, "אנחנו זוג צעיר קלאסי, בתחילת הדרך: אני עובדת, בעלי סטודנט, גרים בשכירות. אנחנו רק רוצים להיות הורים, אבל מאיפה מביאים את הכסף לזה?".

 

עלות הליך הפונדקאות היא כ-300 אלף שקלים, ובני הזוג מבקשים כעת מהציבור לסייע להם להגיע לכל הפחות לשני שליש מהסכום. עד כה הם גייסו 100 אלף מתוך ה-200 אלף שקלים שהגדירו כיעד, ונמצאים בחצי הדרך להשלמת המבצע בהצלחה - לפני הדבר האמיתי, כמובן.

 

לכתבות נוספות - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet

 

אפרת ובעלה מבינים כי הקמפיין חריג בנוף הפרויקטים באתרי המימון, אך לא הייתה להם ברירה. "כשהבנו שלא נוכל לשאת את העלות הכלכלית בעצמנו עמדו בפנינו מספר אפשרויות, שרובן לא ריאליות במצבנו הנוכחי", היא מספרת. "למימון ההמונים נחשפתי מכיוון אחר לגמרי, אבל הנתינה של אנשים בפרויקטים רבים ומגוונים נטעה בי את התקווה וההבנה שאפשר אחרת. יש המון אנשים טובים בחוץ ששמחים לעזור ומזדהים עם הסיפור שלי ואני חייבת להגיד שכל הנתינה והאהבה שאני זוכה לקבל משאירה אותי נפעמת כל פעם מחדש. אני מבינה עכשיו יותר מתמיד שאין דבר מובן מאליו".

 

חולמת על ילדים

גם החשיפה הפומבית בנושא רגיש זה אינה קלה, אך רווח בוחרת לאמץ גישה חיובית יותר: "בתקופה האחרונה, מאז שהתחלנו את הפרויקט הזה, כולם מרעיפים עליי מחמאות ומשבחים אותי על האומץ שבניסיון הזה. אמרתי לעצמי: על מה כל הכבוד? זה לא שיש לי אופציה אחרת, לצערי. במחשבה שניה גם הבנתי שאין לי במה להתבייש. הרצון שיש לי להיות אמא והמכשולים שעומדים בדרכי הם לא פשע. אני לא מתביישת בהם".

 

"אני חולמת על ילדים. אני עוברת דרך הגינה ורואה אישה אחת מנדנדת תינוקת, אחרת מקלפת תפוח והשלישית משחקת תופסת - והלב שלי משתוקק לזה גם. אני יודעת כמה יש לי לתת ולהעניק כאמא. אני שומעת כל מיני הורים שמתלוננים על הבכיות באמצע הלילה, התארגנויות הבוקר, היציאה לגינה, החלפת החיתולים, ניגוב הנזלת והחפירות עם התמונות בקבוצת הווטסאפ המשפחתית - אבל בשבילי זה חלום. עם עוד קצת עזרה אצליח אולי לממש אותו".

 

לסיום היא מדגישה כי הטענות על יוקר הפריון אינן משקפת "קוטריות והתבכיינות": "תלונות על ימי המילואים הרבים שבעלי הלוחם עושה או אמירה שהמדינה חייבת לנו משהו וצריכה לעזור לנו בזה - לא תשמעו ממני. אנחנו משתדלים לראות את הצד החיובי. אני נעזרת בהמון אנשים טובים בדרך  בני משפחה, חברים, כאלה שמכירים אותי יותר וכאלה שפחות. כולם מתגייסים לעזרה. זה מדהים, מחמם את הלב ומרגש, אין לי מילים להסביר בכלל עד כמה. צריך עוד פוש קטן ואנחנו נהיה שם".

 

לפרויקט מימון ההמונים - לחצו כאן

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלבום פרטי
"אנחנו רק רוצים להיות הורים"
צילום: אלבום פרטי
מומלצים