שתף קטע נבחר

 

כל חללי ישראל לאורך 260 מטר של לבנים: זהו היכל הזיכרון החדש בירושלים

ביום הזיכרון ייחנך בהר הרצל מתחם להנצחת כלל הנופלים במערכות ישראל. לכל חלל תוקדש לבנה, ומסכי מגע ואפליקציות יתנו למבקרים מידע על הנופל. מדי בוקר תתקיים אזכרה לחיילים שנפלו באותו יום. העבודות נמשכו שנתיים ועלו 99 מיליון ש'. בחודשיים הראשונים הוא ייפתח למשפחות שכולות בלבד

 

היכל ההנצחה החדש בהר הרצל    (צילום: עפר מאיר)

היכל ההנצחה החדש בהר הרצל    (צילום: עפר מאיר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הבוקר (יום ה') נחשף לראשונה היכל הזיכרון הממלכתי בהר הרצל, שייחנך ביום ראשון - ערב יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל. מדובר בהר אבן המתנשא לגובה של 18 מטרים, ובו יותר מ-23 אלף לבנים שכל אחת נושאת שם של חלל עם תאריך הנפילה, ונר שיידלק אוטומטית ביום האזכרה למותו. אורכו של קיר השמות הספירלי הוא 260 מטר. העבודות על ההיכל נמשכו שנתיים ועלותן הייתה כ-99 מיליון שקל.

 

ההיכל יהיה פתוח בחודשיים הקרובים למשפחות השכולות בלבד, שיוזמנו לבקר בו על ידי סניפי עמותת יד לבנים בצורה מאורגנת. לאחר מכן ייפתח לציבור הרחב.

 

בהיכל מונצחים שמותיהם של כלל הנופלים, מהחלל הראשון אהרן הרשלר שהותקף על ידי ערבים בירושלים ב-1873 ועד היום. שמות החללים כתובים באותו גופן וגודל, מהטוראי ועד בכיר הקצינים, לפי סדר כרונולוגי, על מנת לשמר את ערך השוויניות בהנצחת חללי מערכות ישראל, מצה"ל, משב"כ, המשטרה וזרועות הביטחון.

 

ברחבת הכניסה להיכל ידלוק "נר תמיד" ויוצב תורן עם דגל ישראל. טקסי הזיכרון הרשמיים יערכו בלב ההיכל, ואורחי המדינה יוזמנו אליו להנחת זר. מדי בוקר יקיים חזן צבאי אזכרה לחיילים שנפלו באותו היום.

 

היכל ההנצחה החדש:

 (צילום: עפר מאיר) (צילום: עפר מאיר)
(צילום: עפר מאיר)

 (צילום: עפר מאיר) (צילום: עפר מאיר)
(צילום: עפר מאיר)
 

צילום מרחפן של היכל הזיכרון    (צילום: דוברות משרד הביטחון)

צילום מרחפן של היכל הזיכרון    (צילום: דוברות משרד הביטחון)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:


 (צילום: עפר מאיר) (צילום: עפר מאיר)
(צילום: עפר מאיר)

אריה מועלם. "הממד האישי של החללים" (צילום: עפר מאיר) (צילום: עפר מאיר)
אריה מועלם. "הממד האישי של החללים"(צילום: עפר מאיר)

בלב ההיכל מוצב פעמון ענק המורכב מאלפי לבנים שיוצרו על ידי מנהלת תוכנית טנק המרכבה והרק"מ ברוח הפסוק: "וְכִתְּתוּ חַרְבוֹתָם לְאִתִּים, וַחֲנִיתוֹתֵיהֶם לְמַזְמֵרוֹת".

 

בנוסף יהיו בהיכל מיצגים אמנותיים וכלים אינטראקטיביים. מערכת ממוחשבת תאפשר לקהל המבקרים לקבל על מסך מגע או באמצעות אפליקציה ייעודית לסמאטרפון מידע, תמונה וקורות חיים על כל חלל. לקראת סיום המסע בהיכל יוכל המבקר לבטא את שבלבו, לשתף את אשר חווה, להקדיש דברים לזכרם, ולהדליק נר וירטואלי שיהפוך לחלק ממיצג תלת מימד מיוחד.

 

את הביקורים בהיכל תלווה מוסיקה שהולחנה באופן ייעודי למקום, ואת הכניסה למתחם תעטר יצירת קיר של האמנית הישראלית המצליחה מיכל רובנר, "בעקבותיהם".

 

"יש במדינה ישראל סממני זיכרון ממלכתיים רבים, כמו הצפירה והורדת הדגל לחתי התורן, אבל לא היה עדיין מקום שמרכז את הממד האישי על החללים", אמר ל-ynet סמנכ"ל וראש אגף משפחות והנצחה במשרד הביטחון, אריה מועלם. "משפחות שכולות ביקשו שזכר בנם וסיפורו יהיה מונצח לציבור גם אחרי לכתם. בנוסף, כשבכירי ישראל מבקרים במדינות בחו"ל הם פותחים את ביקורם לרוב בהנחת דגל על מצבת החייל האלמוני באותה מדינה. במדינת ישראל הוחלט שלא יהיה קבר שכזה, ולכן ההיכל הזה יוכל לשמש אח"מים זרים שבאים לביקור רשמי בישראל, ונותנים כבוד לחללי מערכות ישראל".

 

מנהל ההיכל, יאיר בן שלום, הוסיף: "ההיכל מעניק חוויה של חיבור האדם לעצמו, סיור בעקבות ההיסטוריה של הגדוד שנסגר, היישוב על נופליו, שמו שם חלל שהכיר ורצה לדעת על אודותיו. זהו היכל של ערכים ותקומה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עפר מאיר
היכל הזיכרון שייחנך ביום ראשון
צילום: עפר מאיר
מומלצים