שתף קטע נבחר

 

מה קורה בבית כשאבא יוצא למילואים

הבת של אליה ישנה איתה במיטה, דורית מזמינה את כל החברות ולאלמה וילדיה יש מנהג קבוע שבו הם מזמינים פיצה ועושים שיחות נפש. למה רק שהם יהנו במילואים? אמהות מספרות על הצדדים החיוביים כשהבעל עושה קפה עם חברים בג'בלאות

האם החיים ממשיכים כהרגלם או שמשהו משתנה כשאבא יוצא למילואים? על מנת לבדוק את הנושא שוחחנו עם נשים "מתורגלות קרב", כאלו שהבעלים שלהן יוצאים למילואים באופן קבוע, ובדקנו מה קורה אצלן בבית.

 

הילדה מגיעה למיטת ההורים

"בכל פעם שבעלי במילואים האווירה בבית משתנה", אומרת אליה רוז, אמא לילדה בת שנתיים וחצי. "כשהוא בבית יש שגרה קבועה שבה הילדה הולכת לישון במיטה שלה והכל רגוע, וכשהוא במילואים הכל משתנה. הילדה מצטרפת אליי לשנת הלילה, ביוזמתה. היא פשוט מגיעה לחדר שלנו באמצע הלילה, ובשקט בשקט מטפסת למיטה שלנו, דרך הצד שלו. היא נשכבת לידי וישנה. אם אני ישנה חזק אני אפילו לא שומעת אותה. כשהוא נמצא בבית היא לא עושה את זה, רק כשהוא במילואים, היא יודעת שהוא לא נמצא ושהיא יכולה".

הילדה יודעת שאבא לא בבית ובאה לישון עם אמא (צילום: אלבום פרטי)
הילדה יודעת שאבא לא בבית ובאה לישון עם אמא(צילום: אלבום פרטי)
 

מה עוד משתנה?

"סדר היום שלנו. כשבעלי בבית יש לנו סדר יום קבוע עבורה שבו יש ארוחת ערב, מקלחת והיא שותה חלב מבקבוק במיטה. כשהוא לא נמצא היא מבקשת לצפות בתכנית נוספת בטלוויזיה ומבקשת לקבל את הבקבוק בסלון, ורק אז ללכת למיטה. היא יודעת שאני ארשה. בנוסף, בכל פעם שבעלי נמצא במילואים יש לי חשק פתאום בשעות הערב ללכת לבקר את בני המשפחה, חברים או שכנים. אני מגיעה לבקר אותם 'במקרה', וזה לרוב כולל ארוחת ערב ועזרה במקלחת. זה מקל עליי והילדה מאוד נהנית מכל הביקורים האלו".

 

משפטים שמונעים מהילדים להיות עצמאיים

 

מפגש חברות

"בעלי אוהב לעשות מילואים. מה זה אוהב? מת על זה", אומרת דורית משלניק, אמא לשלושה (20,17,12). "כשאני שואלת בתמימות עד מתי הוא ירוץ בג'בלאות, הוא אומר: 'את בחיים לא תביני'. במשך 20 שנות נישואין עדיין לא הצלחתי לפענח את המשיכה המטורפת שלו ושל הסובבים אותו לחולות, ללכלוך ולג'יפה".

דורית משלניק: "הימים עוברים במהירות" (צילום: אלבום פרטי)
דורית משלניק: "הימים עוברים במהירות"(צילום: אלבום פרטי)
 

מה קורה ברגע שבו הוא יוצא למילואים?

"הוא לוקח את התיק, מנשק לשלום והדלת נסגרת מאחוריו. בשלב הזה אני מוצאת את עצמי בוהה בדלת למשך שניות ספורות (שכח משהו? התחרט?), ומבינה שיש לי מהיום זמן איכות עם עצמי. אני בדרך כלל מרימה טלפון לחברה הטובה וזה הולך ככה - 'את שומעת? דברי עם כולן' אצלי ב-21:00 ואוי למי שמבריזה!'. באופן כללי הימים עוברים במהירות. הילדים מגיעים הביתה, ארוחת צהריים, שיעורים, חברים, מקלחות.

 

"בעבר, כשהם היו קטנים יותר, הייתה גם נשאלת השאלה מי ישן איתי במיטה. הפנטזיה של השינה באלכסון הייתה מתאדה בשניות והייתי מתאפסת ומארגנת לו"ז שינה מסודר 'בצד של אבא' ומנסה לדמיין יום אחד של חסד שאולי בכל זאת אוכל לישון בלי עקבים או מרפקים בין הצלעות במקרה הטוב, ובמקרה הפחות טוב בפרצוף שלי".

 

לכתבות נוספות - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet

 

האם נכנסים לשגרה ככל שעוברים הימים?

היום, ככל שעוברים הימים נכנסים לשגרה אחרת. שגרה שבה אני מרגישה בשליטה מוחלטת - עבודה, ילדים, חברה פה, חברה שם. כשהילדים היו קטנים יותר הייתה נוספת לכך גם שינה טרופה בלילה, ואז, בסיום המילואים, טלפון ממנו - 'מאמי, אני בדרך הביתה. יש מים חמים? יש משהו לאכול?'".

 

מתנחמים בפחמימות

"אין ספק שכאשר בעלי לא נמצא בבית, הילדים יותר ממושמעים", אומרת אלמה צ'לרו, אמא לשניים (21, 18). "יש לנו מנהג שבו אנחנו מזמינים פיצה ומתפנקים. נראה לי שחלק מהעניין הוא להתנחם בפחמימות. אין סיפוק יותר גדול מזה. אם הוא איננו וגם הבנים אינם, הבית מסודר וכל דבר נשאר במקום שבו הנחתי אותו.

 

"כשהוא נמצא במילואים, הבנים ואני עושים הרבה שיחות משפחתיות. ביום ההולדת האחרון שלי פינקתי את עצמי ביום שלם שבו ביליתי עם הבנים, והם אמרו שהם ממש נהנו והיה כיף. זמן איכות עם אמא".

אלמה צ'לרו: "הילדים יותר משועממים" (צילום: אלבום פרטי)
אלמה צ'לרו: "הילדים יותר משועממים"(צילום: אלבום פרטי)
 

יש גם דברים פחות מהנים?

"כן, אני תמיד בכוננות כשהוא במילואים כי תמיד קורה משהו בבית. לדוגמה: בפעם האחרונה שהוא לא היה, עף לי גלגל מהאוטו. עכשיו מכונת הכביסה נתקעה ולא הצלחתי לפתוח אותה. ניסיתי הכל. אפילו סימסתי לו שייתן לי עוד רעיון וצילמתי את עצמי עושה את כל מה שהוא אמר ואז בדיוק המכונה התחילה לעבוד. תקלות, עניינים, בלאגנים. הכל קורה כשהוא איננו. זה מבאס וצריך להתמודד עם זה לבד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים