ועדת החוץ בפרלמנט הבריטי: "לשקול ברצינות הכרה במדינה פלסטינית"
על פי דו"ח הוועדה שפורסם הלילה, לאור העמדות שנשיא ארה"ב טראמפ הציג בסוגיות הנוגעות לסכסוך הישראלי-ערבי ולאיראן, בריטניה "לא יכולה עוד לסמוך על המנהיגות האמריקנית במזה"ת". הדו"ח קורא לממשלה לפעול כדי להבטיח שהסכם הגרעין יישאר בתוקף
בדו"ח נכתב כי "לממשל האמריקני החדש יש את הפוטנציאל לערער את היציבות באזור... הנשיא האמריקני נקט עמדות שאינן מועילות ויכולות אף להסלים את הסכסוך. בריטניה צריכה להרחיק עצמה מהעמדות האמריקניות בנוגע לסכסוך הישראלי-ערבי, אשר מערערות את היציבות באזור, ולשקול ברצינות הכרה במדינה פלסטינית כדי להראות שהיא מחויבת לפתרון שתי המדינות".
עוד נכתב כי "פתרון הסכסוך הישראלי-פלסטיני חייב להישאר גבוה בסדר העדיפויות של מדיניות החוץ הבריטית. על הממשלה להיות ישירה יותר בהבעת עמדותיה בנושאים הללו, למרות עמדות הממשל האמריקני".
טראמפ הפתיע את המנהיגים הערבים והאירופאים בחודש פברואר האחרון, כשבמהלך מסיבת עיתונאים לפני הפגישה עם ראש הממשלה בנימין נתניהו בבית הלבן, ציין שהוא פתוח לאפשרות של פתרון של מדינה אחת, בניגוד לעמדת הממשלים הקודמים והקהילה הבינלאומית. לאחר מכן הוא אמר שהוא אוהב את הרעיון של פתרון שתי המדינות, אך בניגוד לקודמיו, לא הצהיר על מחויבותה של ארצות הברית להקמתה של מדינה פלסטינית בסופו של דבר.
יו"ר ועדת החוץ של בית הלורדים, דייוויד האוול, אמר כי "אנחנו כבר לא יכולים להניח שארה"ב תקבע את הטון בכל הנוגע ליחסים של המערב עם המזרח התיכון".
בנושא איראן, הדו"ח ממליץ לבריטניה לפעול באופן הדוק יותר ביחד עם שאר מדינות אירופה כדי להבטיח, בין היתר, שהסכם הגרעין יישאר בתוקף. ההסכם, שנחתם בין שש המעצמות לאיראן, מגביל את תוכנית הגרעין שלה, בתמורה להסרת הסנקציות הכלכליות הבינלאומיות שהוטלו עליה.
על פי הדו"ח, על בריטניה לפעול עם שותפותיה האירופיות כדי לנקוט בצעדים להקלת ההגבלות שמוטלות על הבנקים בבואם להלוות כספים להשקעות באיראן, ולסייע בפיתוח קשרי מסחר חדשים עמה. הדו"ח מציין את איראן כגורם שיעמוד גבוה בסדר העדיפויות של בריטניה בתחום המסחר, לאחר שזו תצא מהאיחוד האירופי.
במהלך קמפיין הבחירות, טראמפ כינה את ההסכם "העסקה הגרועה ביותר בהיסטוריה" ולאחר בחירתו, הממשל האמריקני הודיע כי החל בבדיקה האם הסרת הסנקציות עומדת בקנה אחד עם האינטרסים הביטחוניים של ארה"ב.
הדו"ח הוסיף כי למרות שלא סביר שטראמפ ינסה לבטל את הסכם הגרעין, אם לא יימשכו ההקלות בסנקציות על איראן – היא תידחף לכיוון של קשרי מסחר הדוקים יותר עם מדינות כמו סין ורוסיה. בדו"ח נכתב כי אין לבריטניה אפשרות לצמצם את מעורבותה במזרח התיכון, שכן הייצוא שלה לאזור שווה יותר מאשר לסין ולהודו ביחד, וההשקעות שמגיעות ממנו לבריטניה הן "משמעותיות ביותר".