טראמפ ופוטין שוחחו בטלפון: איפוק מול צפון קוריאה וסיום המלחמה בסוריה
נשיאי ארה"ב ורוסיה ערכו שיחת טלפון ראשונה מאז התקיפה האמריקנית בסוריה. פוטין קרא לעמיתו האמריקני לגלות איפוק במדיניות מול צפון קוריאה כדי להרגיע את המתח. השניים הסכימו כי המלחמה בסוריה נמשכת "הרבה יותר מדי זמן", וסיכמו כי כל הצדדים חייבים לעשות ככל שביכולתם כדי להביא לסיומה
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ שוחח אמש (יום ג') בטלפון עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין לראשונה מאז התקיפה האמריקנית בסוריה בחודש שעבר. כלי תקשורת ברוסיה ציטטו את הקרמלין שמסר כי השניים הסכימו לעבוד יחד כדי להביא להתקדמות דיפלומטית בנושא צפון קוריאה. עוד נמסר כי פוטין קרא לאיפוק ולהרגעת המתח בעניין. מהבית הלבן נמסר כי שני המנהיגים הסכימו כי המלחמה בסוריה נמשכת "הרבה יותר מדי זמן".
גם בבית הלבן התייחסו לנושא הצפון קוריאני שעלה במהלך השיחה ואמרו כי השניים דנו בדרכים לעבוד יחד כדי לפתור את המצב בחצי האי ובמאבק נגד חמושים מוסלמים במזרח התיכון.
בבית הלבן אמרו כי השיחה בנושא סוריה הייתה "טובה מאוד" וכי השניים דנו ביצרת "אזורים בטוחים" במדינה. בצד הרוסי הדגישו כי שני הנשיאים הסכימו ש"כל הצדדים חייבים לעשות ככל שביכולתם כדי להביא לסיום האלימות בסוריה". השניים שמו דגש בשיחתם על תיאום בין הפעולות של וושינגטון ומוסקבה במלחמה הבינלאומית בטרור.
כמו כן, טראמפ ופוטין דיברו בחיוב על ארגון פגישה במהלך ועידת ה-G20 שתתקיים בהמבורג בעוד כחודשיים. הם הסכימו גם לחזק את הדיאלוג בין שרי החוץ של המדינות, סרגיי לברוב ורקס טילרסון.
טראמפ מוכן להיפגש עם שליט צפון קוריאה
שלשום אמר נשיא ארה"ב בראיון לרשת "בלומברג" כי יהיה מוכן לפגוש את שליט צפון קוריאה קים ג'ונג און "בנסיבות המתאימות". בשבועות האחרונים הולכת וגוברת המתיחות בין ארה"ב לצפון קוריאה, במיוחד על רקע ניסויי טילים שעורכת המדינה האסייתית במקביל לתרגילים צבאיים נרחבים שעורך צבא ארה"ב עם יפן ודרום קוריאה. עם זאת זמן קצר לאחר פרסום הראיון ב"בלומברג" הבהירו בבית הלבן כי בשלב זה לא מתקיימים תנאים שיאפשרו מפגש בין שני המנהיגים, והממשל האמריקני ממשיך לדרוש כי צפון קוריאה תפסיק את התנהגותה הפרובוקטיבית מיידית.
"אם היה ראוי שאפגוש אותו, בהחלט הייתי עושה זאת, הייתי אף מתכבד לעשות זאת", אמר הנשיא טראמפ בראיון. "כמובן שצריך שזה יהיה בנסיבות המתאימות. אבל הייתי עושה זאת".
צפון קוריאה הפכה באחרונה לנושא ביטחוני ומדיני מרכזי במדיניות החוץ של ממשלו של טראמפ. משטרו של קים ג'ונג און ממשיך לפתח תוכנית גרעיני ובליסטית חרף קריאות גינוי חריפות מרחבי העולם וכן סנקציות שהוטלו על המדינה. השליט קים לא נפגש עם מנהיג מדינה אחרת מאז נכנס לתפקידו לאחר מות אביו קים ג'ונג איל בשנת 2011 וכן לא יצא מגבולות מדינתו.
"רוב הפוליטיקאים בכלל לא היו אומרים זאת", הוסיף טראמפ בנוגע להצהרתו כי יהיה מוכן להיפגש עם הדמות מעוררת המחלוקת. "אבל אני אומר שבנסיבות המתאימות הייתי נפגש איתו. יש לנו חדשות מתפרצות".