קובי פרץ לשופטים: "אני מרוסק כלכלית"
בית המשפט המחוזי בתל אביב דן בערעור של הזמר שנשלח לשנתיים מאסר בגין העלמת מס בשווי מיליוני שקלים. פרץ פנה לשופטים: "אוימתי לא פעם ולא פעמיים, אני חי היום בסוג של נס. אני לא רוצה שהמשפחה שלי תתפרק"
"אני לא רוצה שהמשפחה שלי תתפרק. מאז הפרשה שלא קשורה אליי אני עדיין משלם את מה שאין לי". כך אמר היום (ד') הזמר קובי פרץ במהלך הדיון בערעור שהגיש נגד עונש המאסר שנגזר עליו בגין העלמת מס. פרץ נידון לשנתיים מאסר לאחר שהעלים מס בשווי של 5.8 מיליון שקל.
במקביל, פרץ הודיע כי החליט באופן סופי לסגת מהערעור על עצם הרשעתו בעבירות מס. ההחלטה בערעור שהגיש על העונש תינתן בהמשך. הפרקליטות מצדה ערערה על קולת עונשו של הזמר ודורשת להחמיר עמו.
בדיון שהתקיים היום בבית המשפט המחוזי בתל אביב בראשות השופטת דבורה ברלינר אמר פרץ: "הטעות היחידה שלי היא שהייתי עם האיש שבחרתי להיות איתו. אני לא יודע מאיפה אביא את הסכום הזה (הכספים שאותם דורשת מפרץ רשות המסים. ג"מ). פניתי לכל מיני גורמים, כמו גמ"חים. יש לי שלושה ילדים, אוימתי לא פעם ולא פעמיים. עשו לי דברים לרכב, אני חי היום בסוג של נס".
פרץ אמר עוד כי "בשבילי עבודות שירות זה סוג של עונש, אצטרך להחזיר את אותם כספים שלקחתי לאחרונה מאנשים. מאיפה אביא אותם – אני לא יודע. ההופעות שלי ירדו ב-90% לצערי. אני מבקש בכל לשון מבית המשפט, אני פשוט מרוסק כלכלית, בלשון המעטה. אני מסתכל לכם בעיניים ואומר: אני בן 41, מיום הולדתי יש לי מוסר וערכים מהבית. בחיים תמיד נתתי ממה שאין לי. משפחתי על כתפיי".
מנגד, פרקליטת מיסוי וכלכלה אמרה לשופטים: לאורך כל הדברים שלו, הוא איננו מביע חרטה ואיננו לוקח אחריות". פרקליטו של פרץ – עורכי הדין עמית חדד, יעקב וינרוט, יחיאל וינרוט, אושר רובינגר וחיים לוי - הפנו בערעור אצבע מאשימה כלפי אמרגנו לשעבר של הזמר, יוחאי יעיש, שלטענתם היה זה שהעלים את ההכנסות.
"הסכומים האמיתיים", צוין בערעור, "לא הוצגו לפרץ בזמן אמת והוא בוודאי לא זכה ליהנות מ-50% מהם. בית המשפט סירב לתפוס את המערכת החשבונאית של עד המדינה (יעיש. ג"מ), ושגיאה זו גרמה עוול קשה לפרץ".
מנגד, הפרקליטות ביקשה כאמור בערעורה להחמיר עם עונשו של פרץ. בערעור הפרקליטות נטען כי עבירות המס פוגעות בערך החברתי, שהיה תכנון מקדים לביצוע העבירה, ושפרץ ביצע את העבירות תוך נקיטת שלל מעשי עורמה ותחבולה בסיוע אחרים, כולל בני משפחתו.
פרץ נשלח במאי 2016 לשנתיים מאסר לאחר שהורשע בשורת עבירות מס. השופטת לימור מרגולין-יחידי מבית משפט השלום בתל אביב, הטיחה אז בפרץ כי "עדותו לא עוררה אמון. הנאשם שיקר לחוקרים ולבית המשפט בנושאים מהותיים ובהם הכספת ומסר גרסאות סותרות. האמון שניתן בתשובותיו נמוך מאוד".
האישום התייחס לשנים 2009-2005, אז הופיע פרץ בהופעות חיות, הקליט ומכר דיסקים, הפיק רינגטונים, והופיע ברדיו ובטלוויזיה. נטען כי הוא ואמרגנו סיכמו שיעיש יקבל את ההכנסות של פרץ מההופעות ויעביר לפרץ 50 אחוז מהרווחים על הפעילויות.כדי להתחמק ממסים הציג פרץ לאחר מכן מצג כוזב על הכנסותיו. פרץ, כך נטען, דרש מאמרגנו לחתום על חוזה למראית עין בלבד, עם נתונים פיקטיביים של תאריכים והכנסות. נרשם כאילו פרץ קיבל 7,000 שקלים בחודש, ומשנת 2003 - 12 אלף שקלים בחודש בלבד.
עו"ד חיים לוי, אחד מפרקליטיו של פרץ, אמר היום כי "במסגרת הדיון נדרשנו לפרט את המאמצים של קובי להסרת המחדלים - כלומר כמה כסף הוא הפקיד על חשבון החוב בקופת רשות המסים. פירטנו בדיון ואנחנו מחכים להחלטה. בית המשפט הציע לנו לחזור בנו מהערעור על הכרעת הדין ולהישאר עם ערעור על גזר הדין - על העונש, תוך שהוא מייחס משקל למאמץ שעשה פרץ להחזרת הכספים".